Στήλες Σπυριάρα

«Η σπυριάρα»: Η βραδιά των γηπεδούχων

Βασίλης Βλαχόπουλος19 Οκτωβρίου 2023

Η «διαβολοβδομάδα» στην Euroleague ολοκληρώνεται με ξεκάθαρα σημεία καθώς στην αγωνιστική που θα διεξαχθεί σήμερα κι αύριο δεν υπάρχουν απλά φαβορί αλλά αγωνίζονται και στις έδρες τους.

Στα σημερινά παιχνίδια, η Φενέρ υποδέχεται τη Βιλερμπάν στην Κωνσταντινούπολη, έχοντας να διαχειριστεί την απουσία του Τάιλερ Ντόρσεϊ. Αυτή αλλάζει το rotation οπότε το ρίσκο των 10+ πόντων του Νταϊσόν Πιέρ που προσφέρει 2.40 μονάδες αξίζει το ρίσκο. Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη θα χρειαστεί να αντλήσει από αλλού τους πόντους του ομογενή γκαρντ. Η Βιλερμπάν δεν είναι ομάδα επιπέδου Euroleague, ο δε προπονητής της (Τι Τζέι Πάρκερ) και αδερφός του ιδιοκτήτη είναι υπ’ ατμόν. Δύσκολα θα αποφύγει την ήττα με διψήφια διαφορά (1.90). Σε επίπεδο παικτών, δεν είναι κακό σημείο οι 9+ πόντοι του Πάρις Λι και προσφέρεται σε καλή απόδοση (2.18).

Κανείς εκ των Ολυμπιακού και Παρτιζάν δεν είναι σε καλή κατάσταση. Ο πρώτος έχει ανέτοιμους παίκτες και η δεύτερη χρειάζεται ενίσχυση. Λογικά επιστρέφει ο Ουίλιαμς Γκος. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν παίκτες με προσωπικότητα, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η αντίδρασή τους και η Παρτίζαν δεν έχει καμία σχέση με την περσινή ομάδα. Ο «άσος» με την κάλυψη του χάντικαπ των 5.5 πόντων πληρώνει 1.91 μονάδες. Το δε σκορ δεν θα «ξεφύγει» Under 159.5 πόντοι. Η δεύτερη απογοήτευση των πρώτων αγωνιστικών είναι η Μονακό η οποία θα φιλοξενήσει την Αλμπα. Η γερμανική ομάδα έχει χαμηλό (ποιοτικά) ρόστερ. Ο άσος των Μονεγάσκων με την κάλυψη των 12.5 πόντων πληρώνει 1.90 μονάδες.

Το μεγαλύτερο παιχνίδι θα γίνει στη Μαδρίτη όπου η Ρεάλ υποδέχεται την Αρμάνι. Οι Ισπανοί δείχνουν ότι βρίσκονται σε τρομερή κατάσταση, τους βοήθησε και η διαχείριση που έγινε στον αγώνα με τη Ζάλγκιρις. Η νίκη με 9+ πόντους είναι εφικτός στόχος. Η περιοδεία της Μπάγερν Μονάχου στην Ισπανία ξεκίνησε εντυπωσιακά, με τη νίκη επί της Μπασκόνια και τώρα ταξιδεύει στη Βαρκελώνη. Φέτος η Μπαρτσελόνα δεν έχει καμία σχέση με την περσινή ασταθέστατη ομάδα. Δείχνει συνέπεια σε ό,τι κάνει στο παρκέ. Μέχρι στιγμής οι Καταλανοί δε νίκησαν απλά τα τρία ντέρμπι που είχαν στις τρεις αγωνιστικές που προηγήθηκαν αλλά το έκαναν και με άνεση. Προς αυτή την κατεύθυνση, το χάντικαπ των 9.5 πόντων απέναντι στην Μπάγερν μάλλον είναι μικρό.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ

1.ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ 1 (-12.5)

2.ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ 1 (-9.5)

3.ΜΟΝΑΚΟ 1 (-12.5)

4.ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1 (-5.5)

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.