Η σπαζοκεφαλιά του Λουτσέσκου για την επιλογή φορ με Ντιναμό

Κώστας Πετρωτός13 Μαρτίου 2024

Δεν είναι καθόλου εύκολες οι αποφάσεις που πρέπει να πάρει ο Λουτσέσκου για το πλάνο που θα επιλέξει για τον ΠΑΟΚ στο ματς με την Ντιναμό στην Τούμπα. Πρέπει να συνυπολογίσει τα πολλά προβλήματα που υπάρχουν στην άμυνα, την κόπωση βασικών παικτών, αλλά και το μόνιμο πρόβλημα στην θέση του φορ. Η επιλογή που θα κάνει για την συγκεκριμένη θέση είναι πάρα πολύ δύσκολη, καθώς πλέον έχει να υπολογίσει και την επιστροφή του Αλί Σαμάτα.

Ο Τανζανός ξεπέρασε το πρόβλημα με την μέση του, προπονείται κανονικά και σαφέστατα θα μπορούσε να είναι μία επιλογή έναντι του κουρασμένου Μπράντον και του άπειρου Τζίμα, ακόμη κι αν συνεχίζει να έχει πολύ προβληματική παρουσία στο σκοράρισμα. Ωστόσο, πρέπει να συνυπολογίσει και κάποια άλλα δεδομένα με κυριότερο το κλίμα που έχει διαμορφωθεί με τον 31χρονο επιθετικό.

Όλοι αντιλαμβάνονται ότι μπορεί να γίνει ακόμη πιο βαρύ το κλίμα αν ο Τανζανός χάσει κάποια μεγάλη ευκαιρία, αλλά από την άλλη ο ΠΑΟΚ δεν έχει την πολυτέλεια να «καίει» παίκτες, όταν δεν υπάρχουν πολλές διαθέσιμες στο ρόστερ. Θα πάρει την απόφαση να τον βάλει από την αρχή; Θα προτιμήσει να αρχίσει το ματς με τον Μπράντον ή τον Τζίμα; Αυτή είναι μία απόφαση που θα δυσκολέψει πολύ τον προπονητή του ΠΑΟΚ.

Η λογική, πάντως, λέει ότι θα πάρει και τους τρεις στην 20άδα, αφού το 2-0 του πρώτου αγώνα υπέρ της Ντιναμό, δεν αφήνει περιθώρια να μείνει ανενεργή καμία επιθετική μονάδα. Θα ήταν ιδανικό για τον ΠΑΟΚ να βγάλει σκορ πρόκρισης και να το κάνει με γκολ των φορ του γιατί αυτό θα τους δώσει μία ώθηση σε μία περίοδο που η πίεση (ειδικά στον Σαμάτα) είναι πάρα πολύ μεγάλη.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.