Η σκευωρία μεταφέρεται στην Πειθαρχική της Λίγκας

Metrosport Team16 Φεβρουαρίου 2020

Ο Ολυμπιακός προσπαθεί με κάθε εξωαγωνιστικό μέσο να ανακόψει τον νταμπλούχο Δικέφαλο, με δεδομένο ότι εντός των τεσσάρων γραμμών δεν έχει καταφέρει να πετύχει κάτι τα τελευταία δύο χρόνια. Σε αυτό το πλαίσιο έκανε καταγγελία για πολυϊδιοκτησία ΠΑΟΚ-Ξάνθης και για σήμερα (17/2) έχει οριστεί η εκδίκαση στην Πειθαρχική Επιτροπή της Λίγκας. Το πρώτο επεισόδιο της σκευωρίας παίχτηκε στην ΕΕΑ στις 10 Ιανουαρίου. Η υπόθεση τότε πήρε αναβολή για τις 16/1 μετά από αίτημα της Ξάνθης, καθώς στο κατηγορητήριο της δεν αναφερόταν το θέμα της πολυϊδιοκτησίας. Επιπρόσθετα η πλευρά του Ολυμπιακού είχε καταθέσει συμπληρωματικό φάκελο, ενώ στα χέρια των μελών της ΕΕΑ ήρθαν ανώνυμα έγγραφα τα οποία εξετάστηκαν διεξοδικά από ΠΑΟΚ και Ξάνθη.

Η συνεδρίαση των μελών της ΕΕΑ

Στις 27 Ιανουαρίου τα μέλη της ΕΕΑ συνεδρίασαν, ώστε να εξετάσουν την υπόθεση της καταγγελίας. Λίγες ημέρες πιο πριν είχε κατατεθεί απ' όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές οι φάκελοι με τα υπομνήματα και από εκείνη την στιγμή μετρούσαμε αντίστροφα ώστε να γίνει γνωστή από την ΕΕΑ η ετυμηγορία και η πρότασή της προς τα αρμόδια δικαιοδοτικά όργανα του ποδοσφαίρου. Είχε γνωστοποιηθεί, ότι θα γίνει προσπάθεια η εισήγηση να εκδοθεί μέχρι τις 30 Ιανουαρίου.

Εισήγηση για υποβιβασμό με την σέντρα του αγώνα!

Την ίδια μέρα η Επιτροπή γνωστοποιεί την εισήγησή της, που «λέει» υποβιβασμό τόσο του ΠΑΟΚ, όσο και της Ξάνθης. Το απίστευτο είναι ότι ανακοινώνεται δευτερόλεπτα πριν ο διαιτητής σφυρίξει την σέντρα του αγώνα ΠΑΟΚ - ΝΠΣ Βόλος και, φυσικά, στην Τούμπα επικρατεί αναβρασμός από τους εξαγριωμένους φιλάθλους του Δικεφάλου. Την επόμενη μέρα ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Μάκης Γκαγκάτσης, υπογραμμίζει στην «Δίκη στο OPEN» σκοπός της Επιτροπής του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, ήταν να «χυθεί αίμα». 

Η αποκάλυψη «βόμβα» του ΠΑΟΚ

Ακολουθεί αποκάλυψη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ότι στις 20 Ιανουαρίου στα γραφεία του δικηγόρου Τζουγανάτου βρέθηκε η γενική διευθύντρια της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Λίνα Σουλούκου, ο νομικός Χατζησαββαόγλου και ο Μπραουδάκης, που είναι υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου του Λευτέρη Αυγενάκη και πως ο Τζουγανάτος συνδέεται με φιλία με το μέλος της ΕΕΑ κ. Φαραντούρη, με την σχετική ανακοίνωση να αναφέρει:

«Στις 20.01 στις 11:00 μ.μ. στα γραφεία του δικηγόρου κ.Τζουγανάτου σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες προσήλθε η κ.Σουλούκου, γενική διευθύντρια της ΠΑΕ ΟΣΦΠ, η οποία κατέθεσε την καταγγελία ενώπιον της ΕΕΑ και ήταν στη νομική ομάδα της ΠΑΕ ΟΣΦΠ για την υποστήριξή της, ο κ.Χατζησαββάογλου, νομικός της ΠΑΕ ΟΣΦΠ και ο κ.Μπραουδάκης, Υπεύθυνος Γραφείου Τύπου του Αυγενάκη.Ο δικηγόρος κ.Τζουγανάτος συνδέεται με στενή φιλία με το μέλος της ΕΕΑ, κ.Φαραντούρη με τον όποιον είχε συναντηθεί πρωτύτερα.Θα κάνουμε επίσημη καταγγελία στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου σχετικά με αυτή την υπόθεση ζητώντας την άμεση διερεύνησή της με αίτημα την άρση των συνομιλιών και άνοιγμα καμερών ενώ τα στοιχεία που έχουμε είναι στη διάθεσή του».

«Τριγμοί» στο κοινοβούλιο

Το ζήτημα έφερε κινητοποίηση στην Κυβέρνηση. Στην Βουλή ήρθε άμεσα τροπολογία, που άλλαζε τις ποινές για πολυϊδιοκτησία από υποβιβασμό σε αφαίρεση βαθμών, ενώ ξεσπά έντονη κόντρα μεταξύ Κυριάκου Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα. Ο Πρωθυπουργός ανακοινώνει μνημόνιο συνεργασίας με την FIFA και την UEFA, με στόχο την ανάταση του ελληνικού ποδοσφαίρου, προαναγγέλοντας, παράλληλα, βαριές ποινές στις ομάδες που δεν θα συμμορφωθούν και πιο συγκεκριμένα αποκλεισμό από την Ευρώπη. Τους χειρισμούς αναλαμβάνει ο Υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, κάνοντας απανωτά ραντεβού με στελέχη των δύο Ομοσπονδιών, την στιγμή που ο Λευτέρης Αυγενάκης περνάει στο περιθώριο.

Με καθυστέρηση δύο εβδομάδων το σκεπτικό της ΕΕΑ

Στις 10 Φεβρουαρίου η ΕΕΑ γνωστοποιεί το σκεπτικό της και ο ΠΑΟΚ κάνει λόγο για «γονατογράφημα της κακιάς ώρας». Ολες τις προηγούμενες μέρες οι φίλοι του Δικεφάλου με συνεχείς συγκεντρώσεις σε πολλές περιοχές της Β. Ελλάδας, διαμαρτύρονται για την σκανδαλώδη εισήγηση της ΕΕΑ, με αποδοκιμασίες -σε πολλές των περιπτώσεων- σε στελέχη της Κυβέρνησης. Η εισήγηση, μάλιστα, προκαλεί μέχρι και την κινητοποίηση του Αρείου Πάγου, ενώ ακολουθούν και μηνύσεις του ΠΑΟΚ κατά των μελών της ΕΕΑ στο Ανώτατο Δικαστικό Οργανο.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.