«Η Ρωσία πήρε άμεσα μέτρα, το πιο ακριβό τεστ κοστίζει 50 ευρώ»

Metrosport Team14 Απριλίου 2020

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο ανταποκριτής του OPEN στη Μόσχα, Θανάσης Αυγερινός, και μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί στην Ρωσία με τον κορωνοϊό, τους Ελληνες που βρίσκονται στην Ρωσία αλλά και για τα τεστ που γίνονται στην χώρα του Πούτιν.

Μεταξύ άλλων όσα είπε:

Για την κατάσταση στην Ρωσία με τον κορωνοϊό: «Τα έχουν καταφέρει πολύ καλά στη Ρωσία κατά έναν περίεργο τρόπο, τα μεγέθη είναι πολύ μικροί σε σχέση με ό,τι συμβαίνει σε άλλες δυτικές χώρες. Τα κρούσματα είναι περίπου στις 21.000 και οι νεκροί στους 170. Τα κατάφερε η Ρωσία γιατί πήρε άμεσα μέτρα, έκλεισε τα σύνορα με την Κίνα γιατί έχουν μια τεράστια επιστημονική κουλτούρα στο θέμα τω επιδημιών. Οι Ρώσοι έχουν οργανωμένα επιτελεία που ασχολούνται και έχουν τεχνογνωσία και γι΄αυτό είναι προετοιμασμένοι για την όλη την κατάσταση που υπάρχει. Δεν έχει κορυφωθεί ακόμη η έξαρση του κορωνοϊού στην Ρωσία, ακολουθούν την καραντίνα όπως πολλές χώρες. Ο κορωνοϊός ήρθε στην Ρωσία από την Ιταλία».

Για τους Ελληνες που βρίσκονται στην Ρωσία: «Ολη η ελπίδα της ελληνικής πλευράς ήταν να αξιοποιηθεί μια ρωσική πτήση που θα κατέβαινε στην Ελλάδα για να πάρει τους Ρώσους πολίτες και θα μπορούν οι Ελληνες της Ρωσίας να γυρίσουν στην Ελλάδα. Στην Μόσχα επιτρέπονται 500 άτομα την ημέρα και 200 στην υπόλοιπη Ρωσία να επιστρέφουν στην Ρωσία. Η πτήση αυτή προσανατολίζεται προς τα τέλη του Απριλίου».

Για τα τεστ που ετοιμάζονται από την Ρωσία για τον κορωνοϊό: «Εχουν πιστοποιηθεί 11 διαφορετικά τεστ όσον αφορά τον κορωνοϊό, δεν νομίζω πως υπάρχει κάποιος από την ελληνική πλευρά που να τους έχει προσεγγίσει. Επίσης, ετοιμάζουν εντατικά τα εμβόλια και πιστεύουν οι Ρώσοι πως μόνο το εμβόλιο θα μας απαλλάξει από τον κορωνοϊό. Οι τιμές που υπάρχουν στην Ρωσία δεν έχουν καμία σχέση με την Ελλάδα, κυμαίνονται από 15 ευρώ έως και 50 ευρώ το πιο ακριβό».

Για τον Ιβάν Σαββίδη: «Από την πρώτη στιγμή ενδιαφέρθηκε να είναι το προσωπικό του καλά, να τηρηθούν οι κανόνες ασφαλείας και να μην κινδυνέψει κανείς εργαζόμενός του».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.