Η Ρεάλ Μαδρίτης ΞΑΝΑ Πρωταθλήτρια Ευρώπης, για 14η φορά!

Πέτρος Χαριζακλής29 Μαΐου 2022

Η Ρεάλ Μαδρίτης μετά από 4 χρόνια επέστρεψε στην κορυφή της Ευρώπης. Η «βασίλισσα» κέρδισε με 1-0 την Λίβερπουλ στο «Σταντ ντε Φρανς» και έφτασε τα 14 Τσάμπιονς Λιγκ, όσα καμία άλλη ομάδα στην Ευρώπη. Καλύτεροι οι «ρεντς» που έχασαν πολλές ευκαιρίες, όμως δεν μπορούσαν να νικήσουν τον Κουρτουά που ήταν ο ήρωας των Μαδριλένων. Πολύτιμος ο Βινίσιους που πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης.

Το πρώτο ημίχρονο του τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ είχε φάσεις μόνο από τη Λίβερπουλ, ωστόσο ο Κουρτουά κράτησε ζωντανή την Ρεάλ. 

Στο 21ο λεπτό η Λίβερπουλ είχε τεράστια ευκαιρία να ανοίξει το σκορ με τον Μανέ που έκανε υπέροχη προσποίηση και σουτ το οποίο κατέληξε στο δοκάρι της Ρεάλ.

Η «βασίλισσα» όμως θα μπορούσε να είχε προηγηθεί στο 43ο λεπτό τον Μπενζεμά, αλλά το VAR ακύρωσε το γκολ του Γάλλου.

Η φάση ξεκίνησε από βαθιά μπαλιά του Μεντί, ο Μπενζεμά έκανε μια ντρίμπλα και έδωσε πάσα προς τον Βαλβέρδε, εκεί μπλέχτηκαν Κονατέ και Φαμπίνιο, με την μπάλα να καταλήγει ξανά στον αρχηγό της Ρεάλ που με αριστερό πλασέ άνοιξε το σκορ. Ο επόπτης όμως σήκωσε την σημαία του για οφσάιντ και στη συνέχεια το VAR επιβεβαίωσε την απόφασή του.


Στο δεύτερο ημίχρονο η Ρεάλ ανέβηκε και προσπάθησε να απειλήσει. Στην πρώτη της τελική στην εστία άνοιξε το σκορ στο 59' με τον Βινίσιους. Ο Βαλβέρδε έκανε ωραία κούρσα από τα δεξιά και με συρτή σέντρα έδωσε πάρε-βάλε στον Βραζιλιάνο που με εύκολο πλασέ άνοιξε το σκορ στο Παρίσι.

Η Λίβερπουλ πίεσε, έχασε κι άλλες ευκαιρίες αλλά ο Κουρτουά είχε κατεβάσει ρολά και δεν επέτρεψε στην αγγλική ομάδα να ισοφαρίσει.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.