Η ψυχάρα, ο «ζογκλέρ», το «δρεπάνι» και η νέα κούπα

Γιώργος Καστάνης13 Φεβρουαρίου 2020

Ηταν ΠΑΟΚ με τα όλα του, έπαιξε έξυπνα και στον δεύτερο αγώνα του Κυπέλλου, έδειξε πως έχει μέταλλο νικητή με παίκτες που διψούν για νέες κατακτήσεις τίτλων. Επιβεβαίωσε την ανωτερότητά του απέναντι στον Παναθηναϊκό, γιατί έπαιξε ορθολογικά, κάλυψε τους χώρους, είχε «συμμετρία» στις κινήσεις του, θύμισε τον περσινό ΠΑΟΚ που δεν καταλάβαινε τίποτα και από κανέναν αντίπαλο.

Είχε στην ενδεκάδα, την ψυχάρα, που ακούει στο όνομα Αντρέ Βιεϊρίνια, τον «ζογκλέρ» Δημήτρη Πέλκα (χόρεψε... συρτάκι την άμυνα του Παναθηναϊκού στο 11ο λεπτό πριν δώσει την ασίστ στον Πολωνό στράϊκερ), το «δρεπάνι» Κάρολ Σφιντέρσκι (στις αποκαλυπτικές συνεντεύξεις που είχε παραχωρήσει στη Metrosport είχε δηλώσει πως το επώνυμό του σημαίνει… δρεπάνι), είχε και την θέληση όλης της ομάδας για την νέα κούπα.

Αυτός ο ΠΑΟΚ όπως παρατάχθηκε χθες, με τις σωστές συντεταγμένες, με παίκτες στις κατάλληλες θέσεις, θα διεκδικήσει εκ νέου το Πρωτάθλημα, θα διεκδικήσει και το Κύπελλο. Είναι ικανή αυτή η ομάδα για το νταμπλ. Το βασικό είναι να μην γίνουν άλλες αλχημείες που κόστισαν, με κακές εμφανίσεις και δύο αρνητικά αποτελέσματα, για να φανεί η διαφορά.

Η απόφαση του Φερέιρα (μετά από συζητήσεις που έγιναν στα αποδυτήρια) να αξιοποιήσει τον Βιεϊρίνια ως μπακ, είτε από δεξιά, είτε από αριστερά, δίνει ώθηση στον ΠΑΟΚ για την συνέχεια. Οπως είχαμε αποκαλύψει στο Metropolis 95,5 πριν από τον πρώτο αγώνα Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό, οι Βιειρίνια, Μάτος και Γιαννούλης θα αξιοποιηθούν στις δύο κομβικές θέσεις της άμυνας, στα άκρα. Πρόκειται για μία απόφαση, που δίνει ώθηση στον ΠΑΟΚ και του δίνει την προοπτική να κερδίσει τα μεγάλα παιχνίδια που θα ακολουθήσουν.

Ο ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ ήταν ανώτερος, θα μπορούσαν οι παίκτες του να είχαν πετύχει και δεύτερο και τρίτο γκολ και να δώσουν πιο εμφατικό τόνο, στην πρόκριση. Μπορεί ο Μάτος να ήταν εκνευρισμένος, όπως πληροφορήθηκα για τον αποκλεισμό του, είναι όμως υποχρεωμένος να σεβαστεί την απόφαση του προπονητή, να βγάλει τον καλύτερο εαυτό του και να βοηθήσει ακόμη περισσότερο για την επίτευξη των στόχων.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.