Η «πρώτη νίκη» του Μπαλτάκου «καθάρισε» τον νταραβερτζή Μαρκ

Δημήτρης Μπούζας02 Ιουλίου 2022

Ο «καλύτερος παίκτης» του Ολυμπιακού πήρε μεταγραφή για την Αίγυπτο, αφήνοντας στους Έλληνες πικρές και σκληρές αναμνήσεις, από την παρουσία του και από την σκανδαλώδη αμοιβή του.

Το πήγε από εδώ, το πήγε από εκεί, προειδοποίησε με αντίποινα, εκβίασε εμμέσως (συνηθισμένη μέθοδος) με στοχοποιημένα επικοινωνιακά χτυπήματα από το σύνολο των ΜΜΕ που διαθέτει, τελικά όμως δεν κατάφερε να τον κρατήσει στην Ελλάδα. Η τελευταία του προσπάθεια ήταν αυτή της αιφνιδιαστικής κατάληξης της προεδρίας της ανυπόληπτης Σούπερ Λίγκα, με προοπτική από την συγκεκριμένη θέση να πιέσει ώστε να παζαρέψει και την τελευταία στιγμή να αποτρέψει το μοιραίο. Κάτι που δεν πέτυχε. Έτσι, ο περιβόητος πλέον Μαρκ Κλάτενμπεργκ παρέα με τους Φαραώ θα δώσει άλλη μια παράσταση υποκρισίας, πιθανόταστα και υποταγής, στα κελεύσματα εκείνων που θα του παρέχουν τα προνόμια που είχε εδώ στην Ελλάδα. 

Ο Ολυμπιακός λοιπόν χάνει ένα σημαντικότατο εργαλείο που αναδείχθηκε και ανταγωνίστηκε σε αξία μια χρυσοφόρα μεταγραφή. Ηταν το εργαλείο στα χέρια των επιτελών του λιμανιού, το οποίο με μεγάλη άνεση και χωρίς να υπολογίζει κανέναν, έχοντας προφανώς και την στήριξη του Θόδωρου Θεοδωρίδη, μετέτρεπε ισορροπίες και συσχετισμούς πάντοτε υπέρ της ομάδας του δημοσίου. Θεωρείται και είναι γεγονός εξαιρετικής σημασίας η απομάκρυνση του για δύο και μόνο λόγους. Ο ένας αφορά την προσωπική ήττα του πολυπράγμονα Αυγενάκη και των επιτελών της ομάδας του λιμανιού και ο άλλος υπήρξε μια ισχυρότατη ένδειξη (γιατί όχι και απόδειξη) ότι ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ... «είναι πολύ σκληρός για να πεθάνει». Μπαλτάκος λοιπόν απέναντι σε Μαρινάκη σημειώσατε ένα.

Πάμε όμως παρακάτω, γιατί σίγουρα θα έχουμε κάποιες παρενέργειες μελλοντικά, που θα φανούν στην διάρκεια του πρωταθλήματος και θα αφορούν σίγουρα τις συμπεριφορές των εκπροσώπων με τις «τοποθετήσεις» τους, στο τελευταίο αιφνιδιαστικό μπάσιμο του ερυθρόλευκου χαλίφη, για την κατάληψη της προεδρίας της Σούπερ Λίγκα. Ο «διαχωρισμός» σε... «λογοτιμήτες» και «πεμπτοφαλαγγίτες» υπάρχει φόβος να προκαλέσει μεγάλες διαταραχές και ακόμη πιο έντονες διαμάχες. Βέβαια το ότι απομακρύνθηκε ο ελεγχόμενος απόλυτα από τους ερυθρόλευκους Εγγλέζος αρχιδιαιτητής, δεν θα έχει την αξία του και δεν θα λέει και πολλά, αν σκεφτεί κανείς δύο απαισιόδοξες προοπτικές. Η πρώτη αφορά τον διάδοχο του (το διαιτητικό του μέγεθος και το ήθος του) και η δεύτερη εάν καταφέρουμε να μην έχουμε μία επανάληψη της φαρσοκωμωδίας όπως στην περίπτωση του απομακρυνθέντα υποκριτή και κομπιναδόρου Εγγλέζου. 

Και όταν λέμε φαρσοκωμωδία, αναφερόμαστε στην μεθοδευμένη, σφοδρή επίθεση που του έγινε με την ανάληψη των καθηκόντων του, από όλα τα Μέσα του Ολυμπιακού και την αλλαγή πλεύσης του ιδίου και των επικριτών του, που κατέληξε σε ένα ειδύλλιο και σε έναν «γάμο» με τις γνωστές συνέπειες. Αν δεν έχουμε δηλαδή έναν αυστηρό αρχιδιαιτητή που έρχεται με διάθεση να μην μεταλλαχθεί σε φτηνό υπηρέτη συμφερόντων. Μαζί με όλα αυτά, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι σήμερα τα 3/4 των Ελλήνων διαιτητών παραμένουν σφιχταγκαλιασμένα με τους Πειραιώτες. Κι αυτό, γιατί είναι η νέα φουρνιά της θρυλικής παράγκας.

ΥΓ1: Θετική αύρα και ενθαρρυντικά τα μηνύματα από το πρώτο φιλικό του ΠΑΟΚ. Ικανοποίηση στον κόσμο, ο οποίος όμως περιμένει να εκπληρωθεί και η υπόσχεση της προσθήκης των δύο μεγάλων παικτών από το πάνω ράφι, ώστε το ρόστερ να είναι έτοιμο να διεκδικήσει υψηλές διακρίσεις.

ΥΓ2: Γέλιο πολύ γίνεται με τον τρόπο και με την μεθοδικότητα που έγινε η αποχώρηση Κούγια. Οι γνωρίζοντες καλά το παρασκήνιο, είναι σίγουροι πως το «αλογάκι» οδηγήθηκε ήρεμα και προγραμματισμένα σε συγκεκριμένο στάβλο.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.