Η πρώτη και τελευταία «5άρα» του Άρη στον ΠΑΟΚ

Metrosport Team27 Φεβρουαρίου 2020

54 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από ένα ντέρμπι Άρης-ΠΑΟΚ που έμεινε στην ιστορία. Ήταν 27 Φεβρουαρίου 1966 όταν ο Άρης σημείωσε τη μοναδική «5άρα» του επί του ΠΑΟΚ επικρατώντας με 5-1 στο Χαριλάου.

Υπήρξε μία… λεπτομέρεια που έχει τη σημασία της στη διαμόρφωση του αποτελέσματος. Στην αρχή του αγώνα τραυματίστηκε ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ Μουσλεμίδης και δεδομένου ότι δεν επιτρέπονταν ακόμη αλλαγές στους αγώνες, τη θέση κάτω από τα δοκάρια του Δικεφάλου πήρε ο αμυντικός Τάτσης που αποδείχτηκε ότι δεν μπορούσε να επωμιστεί το βάρος της.

Οι παίκτες του Άρη επιχειρούσαν το ένα σουτ μετά το άλλο και πέντε από αυτά κατέληξαν στα δίχτυα του ΠΑΟΚ!

Ο Αλεξιάδης στο 29’ και ο Ψηφίδης στο 43’ έγραψαν το 2-0 του ημιχρόνου. Ο Κούδας μείωσε για τον ΠΑΟΚ στο 60’ αλλά ακολούθησαν τρία ακόμη γκολ του Άρη. Διαιτητής ήταν ο Δυτικογερμανός Όμσεν.

Για τις δύο ομάδες είχαν παίξει οι…

ΑΡΗΣ (Μπέλα Πάλφι): Χρηστίδης, Καμπουρλάζος, Γριμπελάκος, Ναλμπάντης, Σεμερτζής, Ψηφίδης, Κωνσταντινίδης, Χατζηκώστας, Αλεξιάδης, Δεμίρης, Συρόπουλος.

ΠΑΟΚ (Μίλε Κος): Μουσελεμίδης, Μήτρακας, Μουρατίδης, Τάτσης, Γιακουμής, Βασιλειάδης, Νικολαΐδης, Λέανδρος, Κούδας, Χαραλαμπίδης, Αφεντουλίδης.

Photo Credits: Sports-retro.gr

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.