Η πρώτη φορά που ο Άρης συνάντησε Ισραηλινούς… προκρίθηκε

Κωστής Παναγιώτου03 Αυγούστου 2022

Για να βρούμε την προηγούμενη φορά που ο Άρης αντιμετώπισε ομάδα από το Ισραήλ, σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, πρέπει να γυρίσουμε το χρόνο πίσω 28 χρόνια, ξυπνώντας ευχάριστες αναμνήσεις στους φίλους της ομάδας.

Η ομάδα του Χερμάν Μπούργος θα δώσει το πρώτο δυνατό τεστ, για τη φετινή σεζόν, απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ του Βλάνταν Ίβιτς. Οι "κίτρινοι" έχουν θετική παράδοση με Ισραηλινούς, καθώς το 1994 κοντραρίστηκαν με τη Χαποέλ Μπερ Σεβά στο Κύπελλο UEFA και πήραν την πρόκριση.

Με τον Σαπουντζή πρωταγωνιστή πήρε σκορ πρόκρισης

Τον Αύγουστο του 1994 ο Άρης επιστρέφει στην Ευρώπη, μετά από αποχή 13 χρόνων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και στο δρόμο της ομάδας βρίσκεται το εμπόδιο της Χαποέλ Μπερ Σεβά.

Η πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων διεξαγόταν στο κατάμεστο Κλεάνθης Βικελίδης, στις 9 Αυγούστου, με τους «κίτρινους» να καλούνται να πάρουν ένα θετικό αποτέλεσμα, ενόψει του επαναληπτικού στο Ισραήλ, μπροστά από 20.000 φίλους της ομάδας.

Μόλις στο 7ο λεπτό του παιχνιδιού η ομάδα του Γιώργου Φοιρού ευτύχησε να πάρει προβάδισμα στο σκορ, με τον Σαπουντζή να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα και τον κόσμο στις εξέδρες να ξεσπάει σε πανηγυρισμούς.

Η χαρά των γηπεδούχων δεν διήρκησε για πολύ και πέντε λεπτά αργότερα ο Γκουσάνιεφ (12΄) φέρνει την αναμέτρηση στα ίσια. Οι Θεσσαλονικείς παρόλα αυτά δεν έχασαν τη ψυχραιμία τους και συνέχισαν να πιέζουν για να πάρουν εκ νέου το προβάδισμα στο σκορ. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Σαπουντζής μπαίνει στη μεγάλη περιοχή και ανατρέπεται από τον αντίπαλό του, με τον διαιτητή να δείχνει την άσπρη βούλα. Ο Σαπουντζής αναλαμβάνει να εκτελέσει το πέναλτι και νικάει για δεύτερη φορά τον Ραχαμίμ (64΄), κάνοντας το 2-1.

Λίγο πριν την ολοκλήρωση των 90 λεπτών οι ποδοσφαιριστές του Άρη συνδυάζονται εκπληκτικά έξω από την περιοχή της Χάποελ και ο Ιβάν (89΄) ανεβάζει το δείκτη του σκορ στο 3-1.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων στον πρώτο αγώνα:

Άρης: Καρκαμάνης, Μπουγιουκλής, Κωφίδης, Μητσόπουλος (77′ Σαββίδης), Στρατηλάτης, Λεκμπέλο, Ιβάν, Μιλόγεβιτς, Κολτσίδας, Σαπουντζής, Σαμώλης (46′ Μαυρογενίδης).

Χαποέλ Μπερ Σεβά: Ραχαμίμ, Αζούτ, Νταβίντι, Χαγιούν (67′ Βακνίν), Ιλούζ, Μοισέσκο, Μαντάρ (34′ Αμπιντάν), Ελιμέλεχ, Μπούκοβζα, Αβιγκντόρ, Γκουσάνιεφ.

Ολοκλήρωσε την πρόκριση με διπλό στο Ισραήλ

Οι "κίτρινοι" είχαν επιστρέψει στην Ευρώπη με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αλλά ακόμη δεν είχαν ολοκληρώσει την υπόθεση πρόκριση, με τις καιρικές να μην ευνοούν τους παίκτες του Άρη, αλλά τελικά ούτε η Χαποέλ, ούτε η αφόρητη ζέστη στάθηκαν εμπόδιο στο σύνολο του Φοιρού.

Από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης οι Θεσσαλονικείς επέβαλαν στο ρυθμό τους και στο 29ο λεπτό ο Μπουγιουκλής με ένα σουτ-σέντρα πετυχαίνει ένα πανέμορφο τέρμα, γράφοντας το 0-1.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους οι Ισραηλινοί ισοφάρισαν (1-1), με τον Μαντάρ, μετά από φάση διαρκείας στην περιοχή των φιλοξενούμενων και τις κόντρες να ευνοούν τους παίκτες της Χαποέλ.

Το γκολ στη λήξη του πρώτου ημιχρόνου δεν πτόησε τον Άρη και εννέα λεπτά (54΄) μετά την έναρξη του δευτέρου πήρε πάλι το προβάδισμα στο σκορ, με τον Μιλόγεβιτς (1-2). Το σφύριγμα τη λήξης από τον Ελβετό διαιτητή, Βέρνερ Μίλερ, βρήκε τους ποδοσφαιριστές του Άρη να πανηγυρίζουν την πρόκριση στον επόμενο γύρο του UEFA.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων στο δεύτερο αγώνα:

Χαποέλ Μπερ Σεβά: Ραχαμίμ, Βουκίν, Νταβιντί, Μορόζ, Ιλούζ, Χαγιούν, Μαντάρ(52′ Αμπιντάν), Αβιγκντόρ, Ελιμέλχ, Μπούκοβζα, Γκουσάνιεφ.

Άρης: Καρκαμάνης, Μπουγιουκλής, Χρυσοστομίδης, Κωνσταντινίδης, Στρατηλάτης, Λεκμπέλο, Ιβάν, Κωφίδης (79′ Σαμώλης), Κολτσίδας (12′ Μητσόπουλος), Σαπουντζής, Μιλόγεβιτς.

Την αποστολή της ομάδας υποδέχτηκαν αρκετοί φίλοι των "κίτρινων" στο αεροδρόμιο Μακεδονία, με τον Γιώργο Φοιρό να έχει την τιμητική του, καθώς το σύνθημα: «Άρης, Φοιρός, Ευρώπη ολοταχώς», ακούστηκε ουκ ολίγες φορές.

Στο 2ο γύρο του Κυπέλλου UEFA οι Θεσσαλονικείς αντιμετώπισαν την Κατοβίτσε. Στον πρώτο παιχνίδι οι Πολωνοί επικράτησαν στο γήπεδο τους (1-0), ενώ στον επαναληπτικό στο Κλεάνθης Βικελίδης ο Άρης ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα με τον Σαπουντζή να χρίζεται πάλι σκόρερ. Η αναμέτρηση οδηγήθηκε στην διαδικασία των πέναλτι και η πολωνική ομάδα πήρε εν τέλει την πρόκριση (4-3).

Το βράδυ της Πέμπτης (4/8, 20:00) ο Άρης φιλοξενείται από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ και καλείται να επιβεβαιώσει τη θετική παράδοση απέναντι στους Ισραηλινούς, παίρνοντας ένα θετικό αποτέλεσμα, ενόψει του επαναληπτικού στη Θεσσαλονίκη (11/8, 21:00).

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.