Η πρώτη αντίδραση Φερέιρα μετά την 4άρα επί του ΟΦΗ

Πέτρος Χαριζακλής09 Φεβρουαρίου 2020

O Αμπέλ Φερέιρα μίλησε στην κάμερα του PAOK TV μετά την 4άρα επί του ΟΦΗ και αναφέρθηκε στην επιστροφή του Καντουρί, στα συνεχόμενα παιχνίδια του Ιανουαρίου αλλά και το δύσκολο παιχνίδι που ακολουθεί στο ΟΑΚΑ.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Παρόλο που στο πρώτο ημίχρονο μπήκαμε αρκετά καλά ωστόσο μετά ο αντίπαλος μας έκλεισε τους διαδρόμους όσο είχε δυνάμεις να το κάνει αυτό, δεν είχαμε το καθαρό μυαλό για να βάλουμε ένα γκολ για να ανοίξει το παιχνίδι. Στο δεύτερο ημίχρονο καταφέραμε να σκοράρουμε και να ανοίξουμε την αντίπαλη άμυνα και το παιχνίδι έγινε πιο εύκολο μετά από αυτό. υπολογίζουμε σε όλους τους ποδοσφαιριστές και το έχουμε πει πολλές φορές, και όσον αφορά τον Καντουρί που μπήκε μετά από καιρό, θα ήταν καλύτερο να είχε μπει σ άλλες συνθήκες ως αλλαγή, θεωρήσαμε πως αυτή η στιγμή θα ήταν καλύτερη στιγμή και παράλληλα να μπορέσουμε να διατηρήσουμε ένα φρέσκο κορμό για τα εναπομείναντα παιχνίδια στο πρωτάθλημα».

Για το γεγονός πως στα δύο τελευταία παιχνίδια έγινε πιο επιθετική και δεν δέχθηκε γκολ: «Προερχόμαστε από τον Ιανουάριο με συνεχόμενα παιχνίδια, κάτι το οποίο δυσκολεύει τα πράγματα και εκτός αυτού ήταν και η μεταγραφική περίοδος που πάντα περιπλέκει τα πράγματα στο μυαλό των ποδοσφαιριστών, είναι λίγο δύσκολο να το διαχειριστείς.Το άλλο που θέλω να πω είναι πως για να μπορέσεις να χτίσεις κάτι που θα έχει συνέχεια και συνέπεια θέλεις χρόνο, εμείς προσπαθούμε να τα κάνουμε όλα ταυτόχρονα. Μπαίνοντας στο γήπεδο βλέπω 3 τοίχους και σε λίγα λεπτά πρέπει να τους έχουμε ρίξει. Αυτό για να γίνει όμως χρειαστήκαμε χρόνο. Για παράδειγμα, η Λίβερπουλ έχει φτάσει εδώ με πολλά χρόνια δουλειάς πίσω, με συγκεκριμένη διαδικασία, με μείγμα ποδοσφαιριστών, με προπονητή που ξέρει τι θέλει. Οταν υπάρχει μια ομάδα και έχει χρόνο θα καταφέρει να φέρει επιτυχίες, παρόλο που ο χρόνος δεν υπάρχει πολλές φορές, εγώ πιστεύω πως αυτός είναι ο κατάλληλος δρόμος. Τέλος, ο καθένας έχει το δικό του μερίδιο ευθύνης είτε κερδίζουμε είτε χάνουμε και το έχουμε συνέχεια στο μυαλό μας και αν συνεχίσουμε έτσι θα έχουμε περισσότερες πιθανότητες επιτυχίες».

Για τα μέτρα που παίρνουν οι μπακ και το γεγονός πως βοηθούν στο χτίσιμο των επιθέσεων από πίσω: «Πρέπει να δημιουργηθεί ένας κορμός, κανένας δεν γεννήθηκε τρέχοντας, όταν κάποιος έχει μια συγκεκριμένη ιδέα στο μυαλό του τότε την κάνει βήμα βήμα. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στους έξι μήνες και θέλουμε να έχουμε το σπριντ μέσα μας. Αυτό έχει μια διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί. Σιγά σιγά θα προσθέτουμε ή θα αφαιρούμε στοιχεία στο παιχνίδι μας. Ο προπονητής είναι ίδιος και οι ίδιοι παίκτες που όταν έχασαν από τον Παναθηναϊκό έγινε ό,τι έγινε».

Για το γεγονός πως ο ΠΑΟΚ πάει στο ΟΑΚΑ για να τρέξει: «Θα είναι ένας δύσκολος αγώνας που θα πρέπει να έχουμε τα ίδια τρεξίματα με τον αγώνα της Τούμπας, θα προσπαθήσουμε να δείξουμε την ίδια διάθεση, έχουμε τις κατάλληλες προϋποθέσεις να περάσουμε στην επόμενη φάση και να κερδίσουμε και είμαστε ο ΠΑΟΚ και πηγαίνουμε κόντρα σε κάθε αντίπαλο να κερδίσουμε».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.