Η πρόταση της Ελένης Ράντου για να μην χάσουν οι πιστοί την αναστάσιμη ακολουθία

Metrosport Team15 Απριλίου 2020

Η Ελένη Ράντου, μέσα από τον λογαριασμό που διατηρεί στα Social Media εξέφρασε τις απορίες και τις απόψεις της για την τέλεση του μυστηρίου της Αναστάσιμης Ακολουθίας.

Η γνωστή ηθοποιός είχε τραβήξει πάνω της τα φώτα της δημοσιότητας και τις προηγούμενες ημέρες εκφράζοντας την δυσφορία της για το σποτ του Σπύρου Παπαδόπουλου.

Μια απορία που ίσως να έχει απαντηθεί με τα αυστηρότερα μέτρα της κυβέρνησης ενόψει του Πάσχα. Οι οδηγίες είναι σαφείς και θέλουν τους πιστούς μακριά από τις ενορίες για να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός. “Ο κόσμος θα αντισταθεί να πάει στην Ανάσταση; Αν πολλοί κάνουν τη σκέψη να περάσουν τον περίβολο της εκκλησίας;”

Ενδεχόμενα που δεν έχουν μικρές πιθανότητες να συμβούν αν σκεφτεί κανείς ότι την Κυριακή των Βαίων ένας κληρικός στο Κουκάκι έκανε “κρυφή” θεία μετάληψη και διώχθηκε για αυτό από τις Αρχές.

Η ηθοποιός προτείνει οι Δήμοι να βάλουν μεγάφωνα σε όλα τα τετράγωνα και τα οποία θα συνδεθούν με την εκάστοτε ενορία για να ακουστεί η αναστάσιμη ακολουθία. “Τουλάχιστον να βγούμε στα παράθυρα να ακούσουμε το Χριστός Ανέστη, μη το μάθουμε κι αυτό από την τηλεόραση” σημειώνει η Ελένη Ράντου.

Μία άλλη ιδέα που δίνει είναι να βάλουμε “ένα φαναράκι στην είσοδο και να δώσουμε ο ένας στον άλλο το Άγιο Φως” “Μήπως αντί να έχουμε μόνο νουθεσίες για να μείνουμε μέσα… μήπως να δίναμε μια εναλλακτική με λίγη εφευρετικότητα; Και η ατομική ευθύνη θέλει μια πρόταση, δεν μπορεί να είναι μόνο λοβοτόμηση” λέει κλείνοντας την ανάρτησή της στο facebook.


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.