Η πρόσφατη... φορολογική περιπέτεια του «άρχοντα» του ΠΑΟΚ-ΑΕΚ

Metrosport Team17 Ιανουαρίου 2022

Τον Σουηδό διαιτητή, Αντρέας Έκμπεργκ όρισε η ΚΕΔ για να διευθύνει το ντέρμπι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ για το Κύπελλο.

Ο Έκμπεργκ θα έρθει στην Τούμπα, έχοντας στην... πλάτη του τις περιπέτειες που είχε στο πρόσφατο παρελθόν, καθώς είχε ερευνηθεί για φορολογικά εγκλήματα κατά της πατρίδας του.

Όπως ανέφεραν τα σουηδικά ρεπορτάζ, ο εισαγγελέας δεν απήγγειλε κατηγορίες, αλλά η υπόθεση κατόπιν απόφασης του δικαστή οδήγησε τον Σουηδό ρέφερι να πληρώσει περίπου 60.000 ευρώ στις φορολογικές αρχές της χώρας του.

Ο Έκμπεργκ είχε κατηγορηθεί πως για αρκετά χρόνια υπέκρυπτε και δεν φορολογούσε τα χρήματα που έβγαζε από τις εργασίες του και εν τέλει κλήθηκε να πληρώσει 600.000 SEK (δηλαδή περίπου 60.000 ευρώ).

Στα ρεπορτάζ της πατρίδας του, αναφέρονταν πως ο εισαγγελέας Μάρτιν Χάνσον που ήταν υπεύθυνος για την υπόθεση, δήλωσε ότι ξεκίνησε προκαταρκτική έρευνα για ύποπτα φορολογικά αδικήματα αφού έλαβε την έρευνα της Σουηδικής Φορολογικής Υπηρεσίας για τον Έκμπεργκ.

Πάντως, η προκαταρκτική έρευνα έκλεισε με αποτέλεσμα να μην απαγγελθούν κατηγορίες στον διεθνή διαιτητή, καθώς όπως ανέφερε ο Χάνσον: «Με το ανακριτικό υλικό που είναι τώρα διαθέσιμο, δεν είναι δυνατόν να αποδειχθεί ότι το άτομο ή τα άτομα που ήταν ύποπτοι έχουν διαπράξει εγκλήματα. Δεν είναι δυνατόν να αποδειχθεί ότι ο ύποπτος είχε τέτοια πρόθεση ή επέδειξε τέτοια αμέλεια που απαιτείται για να είναι ποινική η διαδικασία»

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.