Η προπόνηση του Λούκας Ρουπ με μοναχό Σαολίν… πριν έρθει στον Άρη

Κωστής Παναγιώτου01 Φεβρουαρίου 2023

Ο Άρης έδειξε γρήγορα αντανακλαστικά και μετά τον σοβαρό τραυματισμό του Μανού Γκαρθία προχώρησε στην αντικατάστασή του, με τον Λούκας Ρουπ να είναι ο εκλεκτός. Ο Γερμανός μέσος υπέγραψε με τον Άρη μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, προσθέτοντας στη φαρέτρα του Άλαν Πάρντιου μια έξτρα λύση για τη μεσαία γραμμή της ομάδας.

Το πλούσιο βιογραφικό του Ρουπ δεν αφήνει αμφιβολίες ότι πρόκειται γιε έναν ποιοτικό ποδοσφαιριστή, οποίος έχει εμπειρίες τόσο στη χώρα του (Bundesliga), όσο και στο εξωτερικό (Premier League). Το μόνο αγκάθι που μπορεί να παρατηρήσει κάποιος στη μεταγραφή του 32χρονου μέσου στους "κίτρινου" είναι η μεγάλη αποχή που έχει από την αγωνιστική δράση, καθώς από το καλοκαίρι του 2022 είναι χωρίς ομάδα.

Ο Ρουπ όμως ως γνήσιος επαγγελματίας Γερμανός δεν άφησε το σώμα του παραμελημένο, ξεκινώντας άμεσα, μετά την αποχώρησή του από τη Νόριτς, ατομικές προπονήσεις σε υψηλή ένταση… έχοντας δίπλα του ένα μοναχό Σαολίν.

Η ρήξη χιαστού έφερε τον Σαολίν στο δρόμο του

Τη σεζόν 2015/16 πραγματοποιεί την πιο παραγωγική σεζόν στην καριέρα του με τη Στουτγκάρδη, μετρώντας 6 γκολ και 6 ασίστ σε 32 συμμετοχές, και το καλοκαίρι η Χόφενχαϊμ βγάζει από τα ταμεία της 5 εκατομμύρια ευρώ για τον κάνει δικό της.

Την πρώτη σεζόν στη Χόφενχαϊμ έμεινε σε ρηχά νερά, ολοκληρώνοντας τη χρονιά με 3 γκολ σε 17 αγώνες (955 λεπτά). Τη δεύτερη σεζόν (2017/18) όμως γίνεται βασικός μέλος της ομάδας, έχοντας 3 τέρματα και 3 ασίστ σε 21 παιχνίδια στο πρωτάθλημα, βοηθώντας την να τερματίσει στην 3η θέση της Bundesliga, με αποτέλεσμα να συμμετάσχει στους ομίλους του Champions League.

Ο Ρουπ θα εκπλήρωνε ένα από τα μεγαλύτερα όνειρά του, καταγράφοντας την πρώτη του συμμετοχή στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, αλλά η μοίρα του έπαιξε άσχημο παιχνίδι. Στην τελευταία αναμέτρηση της σεζόν απέναντι στη Ντόρτμουντ υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού, με αποτέλεσμα να χάσει ολόκληρη την επόμενη σεζόν (2018/19).

Τότε ήταν που γνώρισε και τον μοναχό Σαολίν, ο λόγος για τον Φλόριαν Μορ, οποίος βοήθησε τον 32χρονο Γερμανό να ξεπεράσει τον σοβαρό τραυματισμό του. «Γνώρισα και εκτίμησα τον Φλόριαν το 2018, όταν έσκισα τον χιαστό μου. Από τότε δουλεύουμε μαζί. Ο Φλόριαν μεγάλωσε στη Χαϊδελβέργη και μετανάστευσε στην Κίνα όταν ήταν 18 ετών, όπου ζούσε σε ένα μοναστήρι Σαολίν. Αργότερα σπούδασε αθλήματα στο Πεκίνο», είχε δηλώσει ο Ρουπ σε συνέντευξη του στο Kicker.

Ο Φλόριαν Μορ έπαιξε σημαντικό ρόλο και στη ψυχολογία του Ρουπ, οποίος είδε ένα από τα μεγαλύτερα όνειρά του να σβήνονται. «Ο Φλόριαν έχει μια διαφορετική ολιστική άποψη για το σώμα και την απόδοση. Μεγάλη σημασία αποδίδεται στη διασφάλιση ότι όλοι οι μύες είναι σε αρμονία και συνεργάζονται αναλόγως. Μόνο τότε πρόκειται για όρια άγχους και στρες. Η κινεζική ιατρική παίζει επίσης σημαντικό ρόλο σε αυτό», είχε πει χαρακτηριστικά ο Γερμανός.

Τον Ιανουάριο του 2020 ήρθε η πρόταση από τη Νόριτς και ο Ρουπ είδε μια ευκαιρία να επαναφέρει την καριέρα του από εκεί που την είχε αφήσει. Τα "καναρίνια" τότε βρισκόντουσαν σε πορεία ανόδου στην Premier League. Τη δεύτερη σεζόν αποτελεί βασικό κομμάτι της ομάδας του συμπατριώτη του Ντάνιελ Φάρκε και μαζί με τον Δημήτρη Γιαννούλη πανηγυρίζουν την επιστροφή της ομάδας στην πρώτη κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Ο Ρουπ παρότι εντάχθηκε στη Νόριτς δεν άφησε ποτέ τον Φλόριαν Μορ, συνεχίζοντας να κάνει προπονήσεις μαζί του. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι γυμναστές και φυσιοθεραπευτές του αγγλικού συλλόγου να χλευάζουν τον τρόπο προπόνησής του. «Στην αρχή, οι γυμναστές και οι φυσιοθεραπευτές στη Νόριτς έκαναν επικριτικά και αστεία σχόλια εξαιτίας κάποιων παράξενων ασκήσεων του Φλόριαν. Με την πάροδο του χρόνου, όμως, ενσωμάτωσαν μέρος αυτού στο πρόγραμμά τους γιατί αποδείχτηκε αρκετά χρήσιμο. Πλέον γνωρίζω μερικούς παίκτες της Bundesliga που προπονούνται με τον Φλόριαν», ανέφερε στο Kicker.

Ο Ρουπ αγωνίστηκε με τη Νόριτς στην Premier League, εκπληρώνοντας ένα από τα όνειρά του. Τα "καναρίνια" δεν κατάφεραν να μείνουν στην κατηγορία και υποβιβάστηκαν στην Championship. Ο Γερμανός μέσος δεν ανανέωσε τη συνεργασία του με τους Άγγλους, μένοντας ελεύθερος.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε το καλοκαίρι στo Kicker παραδέχτηκε ότι είχε ορισμένες προτάσεις στα χέρια του, αλλά όπως αποδείχτηκε καμία δεν εκπλήρωνε τα θέλω του, μένοντας χωρίς ομάδα. Από τον Ιούνιο μέχρι τη στιγμή που υπέγραψε με τον Άρη δεν άφησε ούτε στιγμή το σώμα του και ως επαγγελματίας κράτησε τη φυσική του κατάσταση σε υψηλά επίπεδα, έχοντας πάντα στον πλευρό του τον μοναχό Σαολίν.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.