Η πρόκληση για τον Μάντζιο και οι πιθανότητες επιτυχίας

Βασίλης Μάστορας26 Σεπτεμβρίου 2020

Ο Ένινγκ και ο Χαριστέας αποτελούν παρελθόν για τον Άρη. Ό,τι κι αν άφησε η παρουσία τους στους «κίτρινους» δεν έχει αξία πλέον να γίνεται κουβέντα για την παρουσία τους στην ομάδα. Αν κάποιος θα πρέπει να ψηλαφίσει το τι κέρδισε ο Άρης, αν τυχόν χάνει κάτι από την αποχώρηση τους ή αν έγιναν λάθη κατά την διάρκεια της συνεργασίας τους, αυτή είναι η διοίκηση. Ο Άρης πλέον κοιτάει μπροστά, καλείται να ηρεμήσει και να διαχειριστεί τις απαιτήσεις που έχει η φετινή χρονιά με τον Μάντζιο στον πάγκο.

Η όποια εκτίμηση γίνεται για το νέο σκηνικό είναι σε θεωρητικό επίπεδο και με κριτήριο τα υπάρχοντα δεδομένα. Σ’ αυτή τη λογική η επιλογή του Άκη Μάντζιου θεωρείται μικρότερη των απαιτήσεων που είχαν οι φίλοι του Άρη και ίσως από τη δυναμική της ομάδας, αλλά αυτό κατ’ ανάγκη δε σημαίνει ότι ο νέος προπονητής των «κίτρινων», έχει χαμένο από χέρι το στοίχημα της επιτυχίας του στο νέο του επαγγελματικό βήμα. Μπορεί το βιογραφικό του να μην είναι βαρύ και να εργάστηκε μέχρι τώρα σε ομάδες που κινούνταν κοντά στη βάση του βαθμολογικού πίνακα, αλλά αυτό δεν είναι κριτήριο για την επαγγελματική του επάρκεια. Αυτή που δεν αποκλείεται να την αναδείξει έχοντας να διαχειριστεί μία ομάδα με μεγαλύτερες βαθμολογικές απαιτήσεις, αλλά που διαθέσει καλύτερο ρόστερ. Άρα αν ο Μάντζιος έχει ταλέντο στη διαχείριση των αποδυτηρίων και του ρόστερ τού δίνονται οι προϋποθέσεις να βοηθήσει τον Άρη και την καριέρα του. Σαφώς και έχει ρίσκο η επιλογή του κ. Καρυπίδη, αλλά από τη στιγμή που κανείς δεν υπογράφει συμβόλαιο με την επιτυχία όλα θα φανούν στην πράξη. Πάντως ο Άκης Μάντζιος έχει μία μεγάλη ευκαιρία να αλλάξει level στην επαγγελματική του καριέρα. Αν την αξιοποιήσει θα κερδίσει και ο Άρης και ο ίδιος.

Πάντα ασπαζόμουν τη ρήση του Αλκέτα Παναγούλια ότι στο ποδόσφαιρο «ο γάμος με την κηδεία συνορεύουν». Οπότε όσο κοντά είναι η επιτυχία άλλο τόσο είναι και η αποτυχία, για τον Μάντζιο. Όχι λόγω των ικανοτήτων του, αλλά γιατί αυτός είναι ο κανόνας του ποδοσφαίρου. Και επειδή οι συγκρίσεις είναι αναπόφευκτες, ο Ένινγκ δεν ήταν κάποια μεγάλη προπονητική προσωπικότητα. Την εποχή που ο Χαριστέας του χτύπησε την πόρτα ήταν σχεδόν παροπλισμένος. Ηταν όμως μία προπονητική λύση στα οικονομικά μέτρα του Άρη, πρόθυμος να έρθει να εργαστεί χωρίς να κουβαλήσει μαζί του συνεργάτες και είχε στο παρελθόν συνεργασία με τον πρώην διευθυντή του ποδοσφαιρικού τμήματος των «κίτρινων». Ο Γερμανός κατάφερε να αλλάξει κάποια πράγματα στην ομάδα, έφερε ισορροπία μεταξύ επίθεσης και άμυνας, εκεί που «πονούσε» ο Άρης με τον Παντελίδη και βοήθησε την ομάδα να αλλάξει αγωνιστικό πρόσωπο. Μέχρι που αποδείχθηκε ότι η προπονητική του δυναμική είχε ταβάνι. Ο νέος προπονητής του Άρη λοιπόν δεν έχει βαρύ βιογραφικό, αλλά κανείς δεν θα πρέπει να στοιχηματίζει ότι δεν θα τα καταφέρει.

FOCUS

Η απόλυτη ταύτιση απόψεων Super League 1 και Super League 2: H πρώτη ψήφισε προκήρυξη για το νέο Πρωτάθλημα σύμφωνα με την οποία το 2020-’21 θα υποβιβάζεται μία ομάδα απευθείας και μία με μπαράζ, ενώ η Super League2 στην προκήρυξη που ψήφισε και έστειλε στην ΕΠΟ, αναφέρει ότι θα προβιβαστούν απευθείας δύο ομάδες!

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.