Η πράσινη κωμωδία!

Metrosport Team18 Ιανουαρίου 2023

Αρθρογραφεί ο Θάνος Μπούζας

Ο σημερινός Παναθηναϊκός κατά την ταπεινή μας γνώμη διαθέτει μόνο ένα σοβαρό στοιχείο: Τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Ο προπονητής του, με τη δουλειά, τους χαμηλούς τόνους και την καλή γνώση του ποδοσφαίρου, έχει καταφέρει να διατηρήσει τον Παναθηναϊκό στην πρώτη θέση κερδίζοντας πολλούς παραπάνω βαθμούς από αυτούς που του αναλογούσαν σύμφωνα με την δυναμικότητα και την απόδοσή του. Σε αυτό συνέβαλλε λίγο ή τύχη , η διαιτησία, αλλά κυρίως η κακώς εννοούμενη εξουσιαστική δύναμη που ασκεί ο πρόεδρός του με τα μέσα ενημέρωσης που διαθέτει. 

Στην Αθήνα τα μηνύματα που διαδίδονται είναι πολλά. Ελάχιστοι είναι αυτοί που συμπαθούν τον Αλαφούζο με την παραδοξότητα να αγγίζει το μέγιστο βαθμό αφού έχουμε σαν δεδομένο ότι μετά από 12 χρόνια ο Παναθηναϊκός διεκδικεί το πρωτάθλημα. Στα ραδιόφωνα του λεκανοπεδίου όσο και να προσπαθούν να το συμμαζέψουν οι κόντρες και ο εν δυνάμει εμφύλιος είναι οφθαλμοφανέστατος. Άλλωστε κάποιοι ισχυρίζονται ότι η βόμβα στον σύνδεσμο του Παναθηναϊκού δεν μπήκε από οπαδούς άλλης ομάδας… Εμάς δεν μας ενδιαφέρει καθόλου το τι γίνεται εκεί. 

Ας φαγωθούν μεταξύ τους. Κάθε μέρα η παρουσία Αλαφούζου και Μαρινάκη είναι ένα πλήγμα στην εικόνα του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Όμως δεν είναι δυνατόν να ανεχόμαστε την ομάδα του Παναθηναϊκού που έχει ευνοηθεί πολλάκις από την διαιτησία, σε ένα νικηφόρο αποτέλεσμα, σε ένα πέναλτι που δόθηκε μέσω var αν και προηγήθηκε χέρι του Κουρμπέλη να βγάζει ανακοίνωση και να λέει ότι η διαιτησία πήγε πολλά χρόνια πίσω. Κι όλα αυτά επειδή δεν δόθηκε άμεσα το πέναλτι. Μπορείς να είσαι όσο γελοίος θέλεις. Μπορεί ακόμη όντας μεγαλομέτοχος να μην δίνεις λογαριασμό σε κανένα και να γελοιοποιείς την ίδια σου την ομάδα. 

Αλλά όταν εργαλειοποιείς τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που διαθέτεις, τη διασύνδεσή σου στα όρια της διαπλοκής με την κυβέρνηση προκειμένου να συνεχίσεις να απολαμβάνεις προνομιακή μεταχείριση , αυτό δεν είναι ανεκτό. Έβγαλες ανακοίνωση για να βγάλεις. Όπως κάνει ο Ολυμπιακός τόσα χρόνια από την στιγμή που ο Μαρινάκης έχασε την ΕΠΟ προκειμένου στα τρία ντέρμπι που έρχονται με τον ΠΑΟΚ να πάρεις τα σφυρίγματα. Δεν εννοούμε μόνο τα κουκούτσια από το καρπούζι όπως είθισται να λέγεται αλλά ολόκληρο το καρπούζι όπως έκανες στον τελικό με τον Λαόθ.

Κύριε Αλαφούζε γίνει πρώτα αποδεκτός από την πλειοψηφία των οπαδών του Παναθηναϊκού και μετά ασχολήσου με την διαιτησία. Κάνεις κουμάντο σε μια ομάδα που ελάχιστοι σε θέλουν ακόμη κι όταν είσαι πρώτος. Βέβαια αυτό δεν μπορείς να το αντιληφθείς επειδή αυτή την στιγμή όλη η δύναμη είναι στα χέρια σου και περιστοιχίζεσαι από τους γνωστούς αυλοκόλακες που σου μεταβάλλουν ακόμη και την πραγματικότητα. Περιμένουμε στην τριάδα των αγώνων να διαπιστώσουμε πόσο χαμηλότερα μπορεί να πέσει ο Παναθηναϊκός αν δε του «κάτσουν» τα αποτελέσματα!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.