Η πιο τυχερή Κράσνονταρ νίκησε στο... σκάκι, όχι στην μπάλα

Χάρης Δημαράς01 Οκτωβρίου 2020

Πόσο κρίμα γι' αυτόν τον ΠΑΟΚ. Πόσο άδικα του φέρθηκε η μπάλα, πόσο άδικα του φέρθηκε η μοίρα στο πιο κρίσιμο σημείο αυτής της ωραίας περιπέτειας στους φετινούς προκριματικούς του Champions League. Λίγο πριν πιει νερό στη χρυσή πηγή των ομίλων...

Οι πιο «κρύοι» Ρώσοι ήταν αυτοί που χαμογέλασαν στο τέλος. Δεν είμαι βέβαιος ότι στα 180 λεπτά ήταν καλύτεροι από τους ασπρόμαυρους. Όχι, δεν ήταν. Ήταν πιο κυνικοί, πιο ψυχροί όταν έπρεπε, πιο τυχεροί στα «σημεία». Ετσι είναι η μπάλα, δυστυχώς. Λίγο η απειρία, λίγο όταν οι δυνάμεις άρχισαν να εγκαταλείπουν, λίγο όταν το ρίσκο άρχισε να γινεται μεγαλύτερο. 

Στο σκάκι οι Ρώσοι πάντα ήταν οι καλύτεροι του κόσμου. Και στη σκακιέρα της Τούμπας, ήταν πιο υπομονετικοί. Τα χρειάστηκαν βέβαια στο πρώτο μέρος, διότι αν ο Κρέσπο ή ο κορυφαίος Καντουρί ήταν πιο εύστοχοι και γινόταν το 1-0 τα πράγματα θα ήταν τελείως διαφορετικά.

Σε αυτό το ματς όποιος σκόραρε πρώτος, θα έπαιρνε και σημαντικό προβάδισμα. Και από τη στιγμή που δεν το έκανε ο ΠΑΟΚ στο πρώτο 45λεπτο, η πλάστιγγα όσο περνούσε η ώρα και η πίεση μεγάλωνε, έγερνε προς τους Ρώσους. Ειδικά όταν ο Αμπέλ Φερέιρα «αναγκάστηκε» εκ των πραγμάτων να αποσύρει τον Κρέσπο που κρατούσε δεξιά Καμπελά ή Κλάεσον και έναν από τους επιθετικούς του για να βάλει τον φορ Τσόλακ. 

Δεν ξέρω αν παρασύρθηκε και το έκανε νωρίς, νομίζω όχι. Πιθανότατα ο καθένας το ίδιο θα έκανε στη θέση του, διότι το 0-0 δεν ήταν αρκετό για την πρόκριση και δεν απέμεναν πολλά λεπτά. Θα ήταν βέβαια, αν δεν έληγε 2-1 το πρώτο ματς, το οποίο αποδείχθηκε καθοριστικό, βέβαια, στην έκβαση της πρόκρισης. Όλα δυστυχώς είναι μια αλληλουχία συγκυριών στις οποίες πάλι ο Δικέφαλος την... πλήρωσε.

Εν ολίγοις οι Ρώσοι περίμεναν ακριβώς αυτό: Να ρισκάρει ο ΠΑΟΚ με τις αλλαγές, να ρισκάρει και με τον χώρο, να ανοιχτεί για να «χτυπήσει» στην αντεπίθεση. Και στο ραντεβού με την ατυχία βρέθηκε ο ταλαντούχος Μιχαηλίδης, που προφανώς δεν μπορεί να του καταλογιστεί ευθύνη. Όπως ακριβώς δηλαδή και στο σκάκι που αμύνεσαι, γλιτώνεις τη βασίλισσα και «χτυπάς» όταν ο αντίπαλος ανοίγεται λίγο παραπάνω ή έχει μια άτυχη στιγμή. 

Ο αποκλεισμός αυτός για τον ΠΑΟΚ είναι ο πιο πικρός γιατί έφτασε κοντά στην πηγή, αλλά το νερό ήταν κρύο, παγωμένο. Με βάση την παρουσία του, εδικαιούτο να περάσει. Όμως το ποδόσφαιρο είναι παιχνίδι λεπτομερειών. Στις οποίες ο ΠΑΟΚ δεν υπερτέρησε. Και τώρα; «The show must go on», όπως ακούστηκε από τα μεγάφωνα της Τούμπας, μετά το τέλος του αγώνα. Αυτό ακριβώς και μόνο αυτό.


 

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.