Η πειθαρχική δίωξη για τα έξοδα διαιτησίας επαναφέρει τις αβεβαιότητες για την SL2

Δημήτρης Κανελλάκης30 Μαρτίου 2022

Εντύπωση προκάλεσε τις προηγούμενες ημέρες η είδηση ότι ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας άσκησε πειθαρχική δίωξη σε περισσότερες από 20 ΠΑΕ της Super League 2 οι οποίες -συνολικά- οφείλουν για έξοδα διαιτησίας στους αγώνες τους περισσότερα από 400.000 ευρώ.

Εύλογα, νομίζω, ο καθένας που διάβασε την είδηση θα αναρωτήθηκε πώς γίνεται να υπάρχουν ομάδες στη δεύτερη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία στο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα οι οποίες δεν είναι συνεπείς σε μία από τις βασικότερες υποχρεώσεις τους. 

Λογικό είναι να σκέφτεται ο καθένας ότι κάτι δεν πάει καλά και να αναρωτιέται τι είναι αυτό που δεν πάει καλά όταν μια ομάδα της δεύτερης επαγγελματικής κατηγορίας στο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα χρωστάει 35, 30, 20.000 ευρώ για έξοδα διαιτησίας.

Το πρώτο, θεωρώ, που προκύπτει ως ερώτημα είναι αν έχουν τα χρήματα και δεν τα πληρώνουν οι ομάδες, ή δεν τα έχουν και αναγκάζονται να αφήνουν απλήρωτη αυτή την υποχρέωσή τους.

Είτε το ένα ισχύει είτε το άλλο, είναι πρόβλημα. Ωστόσο, έχω την αίσθηση ότι το πρόβλημα δημιουργήθηκε εξαιτίας του γεγονότος ότι τα οικονομικά προβλήματα των ομάδων της Super League 2 αρχίζουν και πάλι να μεγαλώνουν, σε βαθμό που να υπάρχει η ανησυχία πως θα επηρεάσουν την λειτουργία τους και θα... ακουμπήσουν και τους ποδοσφαιριστές.

Δυστυχώς, φαίνεται πως η ενίσχυση από τηλεοπτικά δικαιώματα και ποσοστό από την φορολογία του στοιχήματος που έδωσε την εντύπωση πως θα δημιουργήσει στην κατηγορία μία κατάσταση η οποία θα ανακουφίσει τις ομάδες, θα τις απαλλάξει από τα άγχη και τις αβεβαιότητες των προηγούμενων χρόνων, θα τις βοηθήσει για να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους, δεν ήταν πραγματική.

Φαίνεται ότι τα οικονομικά προβλήματα εξακολουθούν να υπάρχουν, ότι το συγκεκριμένο πρωτάθλημα εξακολουθεί να μην πατάει γερά, να μην καταφέρνει να έχει μια ισχυρή βάση ώστε κάποιες από τις ομάδες που συμμετέχουν να μην κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή να μπούνε σε περιπέτειες.

Δεν ξέρω τι πρέπει να γίνει ώστε αυτό το πρωτάθλημα να μπορέσει να πορευτεί με μεγαλύτερη ασφάλεια, οι ομάδες του να είναι βιώσιμες, οι ποδοσφαιριστές να μην φοβούνται ότι δεν θα πληρωθούν τα συμβόλαια που υπογράφουν. Διότι αυτή η ανησυχία δεν έχει πάψει να υπάρχει...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook



Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.