Η πειθαρχία στα μέτρα δεν είναι υποταγή, αλλά εξυπνάδα και σεβασμός στην ανθρώπινη ζωή

Στέλιος Γρηγοριάδης31 Μαρτίου 2020

“Ας αποδεχτούμε ότι το Πάσχα του 2020 θα είναι διαφορετικό κι ας παλέψουμε για να χαρούμε το καλοκαίρι και το μετά”, λέγαμε προχθές και χθες, όπως ήταν αναμενόμενο, το ακόυσαμε και από επίσημα χείλη: “Αυτό το Πάσχα δεν θα πάμε στο χωριό”. Οι περισσότεροι το έχουμε συνειδητοποιήσει, το έχουμε αποδεχτεί και το θεωρούμε σωστό. Θα στερηθούμε για όσα χρονικό διάστημα πρέπει πολλά από αυτά στα οποία είχαμε συνηθίσει, για να επιστρέψουμε όσο το δυνατόν πιο σύντομα στην κανονικότητα. Διαφορετικά δεν γίνεται και καλό είναι να το νιώσουν επιτέλους και οι λίγοι που εξακολουθούν να είναι απείθαρχοι.

Πάμε καλά, όπως φάνηκε και χθες, αλλά δεν χαλαρώνουμε. Οπως είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας, αν σκεφτούμε “έχουμε ελάχιστα κρούσματα και θανάτους σε σχέση με τα 11 εκατομμύρια ανθρώπους αυτής της χώρας, άρα είμαστε μια χαρά και δεν βαριέσαι θα το ρίξουμε έξω”, θα βρεθούμε μπροστά σε πολύ δυσάρεστες εκπλήξεις. Ετσι σκέφτηκαν στην αρχή στις χώρες που σήμερα πληρώνουν βαρύ φόρο στον κωρονοϊό και ένας Θεός ξέρει πόσο ακόμη θα πληγωθούν. Ηδη στις ΗΠΑ, όπου πετούσαν αετό επί πολλές εβδομάδες, έχουν πλέον το θλιβερό ρεκόρ σε αριθμό κρουσμάτων.

Η Ελλάδα μπορεί να υπερηφανεύεται ότι ήταν πρωτοπόρος στην έγκαιρη λήψη αυστηρών μέτρων κι αυτό θα αποτυπωθεί τελικά με τους αριθμούς, αρκεί, όμως, να μείνουμε σταθεροί και να μην ξεφύγουμε από τον στόχο. Να κρατήσουμε ψηλά το ηθικό μας, να μείνουμε ψύχραιμοι και να πειθαρχήσουμε απόλυτα για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί και στα μέτρα και στους κανόνες υγιεινής. Αυτό δεν είναι υποταγή. Είναι εξυπνάδα. Και σεβασμός στην ανθρώπινη ζωή.

Κατά τα άλλα, σύμφωνα με νέες δηλώσεις αξιωματούχων της ΟΥΕΦΑ, θα ισχύσει αυτό που πολλές φορές γράψαμε. Η ΟΥΕΦΑ δεν θα πει αν και σε ποιες χώρες θα τελειώσουν τα Πρωταθλήματα, ούτε θα αναδείξει πρωταθλητές στις χώρες στις οποίες δεν θα τελειώσουν τα Πρωταθλήματα. Η απόφαση για το αν θα ξαναγίνουν αγώνες ανήκει στην κυβέρνηση κάθε χώρας, ενώ αν θα αναδειχτεί ή όχι πρωταθλητής είναι απόφαση της Λίγκας κάθε χώρας. Αυτό που θέλει η ΟΥΕΦΑ είναι να δηλώσει η ομοσπονδία κάθε χώρας τις ομάδες που θα συμμετάσχουν στις ευρωπαικές διοργανώσεις της νέας αγωνιστικής περιόδου. Και, προφανώς, για να το φέρουμε το θέμα στην Ελλάδα, η ΕΠΟ σε συνεννόηση με τη Σούπερ Λίγκα, θα δηλώσει τις ομάδες που θα παίξουν στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ και στο επόμενο Γιουρόπα Λιγκ, αν και όταν με το καλό αρχίσουν. Το οποίο λογικά σημαίνει ότι τις θέσεις θα πάρουν οι ομάδες βάσει της βαθμολογίας της κανονικής περιόδου, αν δεν θα γίνουν τελικά τα πλέι οφ.

ΥΓ. Αυτό που έγινε στην παραλία της Θεσσαλονίκης μόλις κόπασαν οι βροχές, είναι απαράδεκτο. 

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.