Η παρουσία Ελλήνων είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα για τον ΠΑΟΚ

Κώστας Πετρωτός14 Σεπτεμβρίου 2021

Όλοι γνωρίζουμε την έντονη στροφή που έχει κάνει ο ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια και ειδικά φέτος, στους ξένους ποδοσφαιριστές. Αυτή η επιλογή συνδυάστηκε και με την προώθηση κάποιων νεαρών Ελλήνων από την Ακαδημία πέρυσι, ωστόσο φέτος, προς το παρόν τουλάχιστον, έχει εκλείψει και αυτό. 

Ο ΠΑΟΚ έφτασε στην πρεμιέρα του Πρωταθλήματος, απόντος και του Πασχαλάκη να παίξει με 15/15 ξένους. Για αρκετούς φίλους της ομάδας, αυτό μπορεί να μην σημαίνει και τίποτα και η αλήθεια είναι ότι αν ο Δικέφαλος έπαιζε καλά και κέρδιζε τον ΠΑΣ Γιάννινα, το πιθανότερο είναι να ασχολούνταν λίγοι. Όμως να θέλουμε να εξετάσουμε βαθύτερα το ζήτημα, είναι πολύ μεγάλο και για το παρόν και, κυρίως, για το μέλλον του ΠΑΟΚ. Ακόμη και στην καλή διετία του Λουτσέσκου, υπήρχαν Ελληνόπουλα που έβαζαν μαζί με ενέργεια και ταχύτητα και την ψυχή. Το κλάμα του Πέλκα, για παράδειγμα όταν ο ΠΑΟΚ πήρε το νταμπλ, δεν θα μπορούσε να το βγάλει κανείς άλλος ποδοσφαιριστής, γιατί ο άσος της Φενέρ είχε βγει από τα σπλάχνα του ΠΑΟΚ. Κι αυτή η σκέψη επηρέαζε και το πώς αντιμετώπιζε κάθε συμμετοχή του.

Προφανώς και ο πρωταθλητισμός είναι το βασικότερο για έναν σύλλογο του μεγέθους του ΠΑΟΚ, όμως, έχει αποδειχθεί ότι υπάρχει και συνταγή με συνδυασμό εμπειρίας και νιάτων. Ο Δικέφαλος είναι υποχρεωμένος να την αναζητήσει σεβόμενος και την επένδυση που κάνει σε επίπεδο Ακαδημιών. Σε ματς σαν το προχθεσινό, είναι λογικό ο κάθε προπονητής να επιλέξει τον έμπειρο παίκτη που θα του δώσει το αποτέλεσμα, αλλά παιδιά όπως ο Μιχαηλίδης, ο Τσιγγάρας και ο Κούτσιας θα πρέπει να είναι συνεχώς στο κάδρο.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.