Η «Παπαστράτος» δώρισε 20 πυροσβεστικά οχήματα παρουσία Μητσοτάκη

Metrosport Team19 Ιουνίου 2020

Δωρεά ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ από την εταιρεία “Παπαστράτος» στο Πυροσβεστικό Σώμα, παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Η τελετή παραλαβής πραγματοποιήθηκε χθες με την παράδοση των 20 πυροσβεστικών οχημάτων. Τα πετρελαιοκίνητα πυροσβεστικά αυτοκίνητα είναι ευέλικτα και έχουν τη δυνατότητα να προσεγγίζουν γρήγορα δασικές εστίες φωτιάς, χρησιμοποιώντας δρόμους όπου οι ογκωδέστερες υδροφόρες δυσκολεύονται να κινηθούν.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευχαρίστησε την εταιρεία «Παπαστράτος» και εξήρε την κοινωνική δράση της εταιρείας: «Ο ίδιος ο Ευάγγελος Παπαστράτος είχε επιλέξει, το 1964, ως τίτλο της αυτοβιογραφίας του έξι λέξεις: "Η δουλειά και ο κόπος της". Οι διάδοχοί του αποδεικνύουν, τώρα, ότι αυτός ο κόπος για τη δουλειά δικαιώνεται πλήρως μόνο όταν αποκτά κοινωνικό αντίκρισμα».

Ο πρωθυπουργός επιθεώρησε τα οχήματα και δύο ελικόπτερα του Πυροσβεστικού Σώματος που βρίσκονταν στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», και ενημερώθηκε για τις δυνατότητές τους.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο Υφυπουργός αρμόδιος για την Πολιτική Προστασία και τη Διαχείριση Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Αντιστράτηγος ε.α. Βασίλης Παπαγεωργίου. 

«Η Ελλάδα ενισχύει και βελτιώνει δομικά το σύστημα πολιτικής προστασίας, εγγυώμενη την ασφάλεια των πολιτών της και των επισκεπτών απέναντι σε όλες τις προκλήσεις», συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στο σύστημα έκτακτης ανάγκης «112» που έχει τεθεί σε λειτουργία, στις δυνάμεις της Πυροσβεστικής και στον στόλο των εναέριων και επίγειων μέσων. Το Σώμα διαθέτει φέτος 1.300 περισσότερους εποχικούς πυροσβέστες.

 «Φέτος θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε ταυτόχρονα δύο προκλήσεις: Η μια είναι η ετήσια πρόσκληση της αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών. Η δεύτερη είναι η πρόκληση της αντιμετώπισης του κορωνοϊού, της επιτήρησης της εισόδου των πολλών επισκεπτών που ελπίζουμε να έρθουν στη χώρα μας σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Το έργο της Πολιτικής Προστασίας φέτος είναι διπλό, εξαιρετικά σύνθετο, αλλά δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα μπορέσουμε να το φέρουμε εις πέρας με απόλυτη επιτυχία».

Και ο πρωθυπουργός κατέληξε: «Αποδίδω πάρα πολύ μεγάλη σημασία στο γεγονός ότι ο στόλος της Πυροσβεστικής εξοπλίζεται πια με οχήματα τα οποία μας δίνουν τη δυνατότητα να κινηθούμε εντός του δάσους, όπως πολύ καλά πια γνωρίζετε να κάνετε και να αντιμετωπίζουμε την πυρκαγιά στα πρώτα λεπτά» είπε. Σημείωσε επίσης ότι η δωρεά της «Παπαστράτος» εντάσσεται σε έναν σημαντικό αριθμό πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει το τελευταίο διάστημα ο ιδιωτικός τομέας, σε γόνιμη συνεργασία με το κράτος, συνεργασία που συνέβαλε στην παραδειγματική αντίδραση της Ελλάδας έναντι της πανδημίας του κορωνοϊού.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.