Η παλιά καλή συνταγή του Αρη και η αναγκαία ενίσχυση ουσίας

Βασίλης Μάστορας02 Ιουλίου 2021

Το χθεσινό πρώτο φιλικό τεστ του Αρη με αντίπαλο τον Ερ. Αστέρα, όπως κι όλοι οι αντίστοιχοι αγώνες, δεν προσφέρονται για σπουδαία συμπεράσματα. 

Ο Ακης Μάντζιος προτίμησε να αρχίσει τον αγώνα με ενδεκάδα που την αποτελούσαν τέσσερις νεαροί (Μαρμαρίδης, Ασλανίδης, Τσαγκαλίδης, Κριμιζάς) και παίκτες οι οποίοι ήταν μεταξύ εκείνων που είχαν περισσότερες συμμετοχές στο περασμένο Πρωτάθλημα. Κι όλα αυτά προκειμένου, όπως δήλωσε ο Μάντζιος, «να μην υπάρχει επιβάρυνση και να προλάβουμε τραυματισμούς». 

Επιλογές οι οποίες προκάλεσαν έκπληξη, αλλά δεν αλλοίωσαν την αγωνιστική εικόνα του Αρη. Οι νεαροί είχαν διάθεση, τρεξίματα και «έδεσαν» με τους υπόλοιπους. Σε σημείο που αν κάποιος δεν ήταν υποψιασμένος για το βιογραφικό τους, δύσκολα θα αντιλαμβάνονταν ότι είναι ποδοσφαιριστές-επένδυση για το μέλλον. Το σημαντικότερο;

 Επιβίωσαν αγωνιστικά, απέναντι σε μία ομάδα η οποία σε δύο εβδομάδες ρίχνεται στο Πρωτάθλημα της Σερβίας και λίγο αργότερα θα παίξει προκριματικά στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Στο β’ ημίχρονο μπήκαν στην ενδεκάδα οι παίκτες της παλιάς καλής φρουράς. Αυτοί οι οποίοι έφθασαν τον Αρη την προηγούμενη χρονιά στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα. 

Οι «κίτρινοι» ανέβασαν στροφές, είχαν ρυθμό, δημιούργησαν έξι τελικές έναντι δύο στο α’ ημίχρονο και θύμισαν στιγμές από την περσινή αγωνιστική περίοδο. Η παλιά πετυχημένη συνταγή, η οποία αποτελεί τη βάση για το «χτίσιμο» του νέου Αρη. 

Παρότι κάτι τέτοιο μπορεί να μην εξιτάρει τη φαντασία του κόσμου, η αλήθεια είναι ότι ο Μάντζιος έχει λόγους να «πατήσει» στις σίγουρες επιλογές. Αυτές που δοκίμασε και στα εύκολα και στα δύσκολα της προηγούμενης χρονιάς. Που ξέρει τα προτερήματα και τις αδυναμίες όλων των παικτών. Είναι αρκετό αυτό; Σαφώς και όχι.

 Είτε γιατί ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, είτε γιατί οι ομάδες του big 4 θα ενισχυθούν, είτε γιατί χρειάζεται ο Αρης βελτιωτικές κινήσεις, οι μεταγραφές είναι αναγκαίες. Είναι ευχάριστο όμως ότι δεν θα ξαναχτιστεί η ομάδα από την αρχή, αλλά πάνω σε στερεές βάσεις. 

Τι απομένει; Να γίνουν επιλογές παικτών ουσίας και όχι εντυπωσιασμού. Το κυριότερο; Να αποκτηθούν ποδοσφαιριστές οι οποίοι θα είναι καλύτεροι από αυτούς που υπάρχουν στο ρόστερ. Ο Αρης δεν έχει ανάγκη από μεταγραφές που θα προσθέσουν αριθμητικά παίκτες στο ρόστερ, αλλά από επιλογές που θα κάνουν την αγωνιστική διαφορά. Με ταλέντο και εμπειρίες, ώστε η συμμετοχή τους στην ενδεκάδα να μη διαταράξει και τις ισορροπίες στα αποδυτήρια.

Η διάθεση από τη διοίκηση για σοβαρή ενίσχυση της ομάδας υπάρχει. Απλώς χάθηκαν κάποιοι στόχοι που είχαν εντοπισθεί από την περασμένη άνοιξη, λόγω της εκκρεμοδικίας που υπάρχει με το CAS. Αυτό εξακολουθεί να είναι το μεγάλο πρόβλημα για τον Αρη καθώς πιέζεται να ολοκληρώσει τις μεταγραφές, μέχρι τα μέσα Ιουλίου.

 Και επόμενο είναι, όσο καλή προετοιμασία κι αν έγινε, το μεταγραφικό αποτέλεσμα που προέρχεται κάτω από πίεση να έχει αδυναμίες. Αυτό κατ’ ανάγκη δεν σημαίνει ότι θα είναι κακό.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.