ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η παγκόσμια πρωτιά της Ντόρτμουντ

Metrosport Team14 Φεβρουαρίου 2020

Επιμέλεια: Γιώργος Τσαρουχάς  

Με τον εντυπωσιακό μέσο όρο των 81.132 εισιτηρίων,οι “Βεστφαλοί” βρίσκονται μόνοι πρώτοι στη λίστα των ομάδων με τα περισσότερα εισιτήρια παγκοσμίως. Οι οπαδοί των κιτρινόμαυρων βρίσκουν πάντα τον τρόπο να “κλέβουν” την παράσταση και να κάνουν όλη την ποδοσφαιρική Ευρώπη να παραμιλά μαζί τους. Το Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ αποτελεί μία από τις πιο «καυτές» και δυνατές έδρες του πλανήτη με την αγάπη των οπαδών της Μπορούσια για την ομάδα τους να αποδεικνύεται και να αναδεικνύεται κάθε χρονιά. 

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι για να εξασφαλίσει κάποιος εισιτήριο διαρκείας για μία αγωνιστική περίοδο θα χρειαστεί να περιμένει τουλάχιστον 6 χρόνια (!!!) καθώς η ζήτηση είναι τεράστια. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του transfermarkt οι Γερμανοί κατέχουν τα πρωτεία στη σχετική κατηγορία, αφού 3 από τις 10 ομάδες της λίστας συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Bundesliga, ενώ η Μπαρτσελόνα και οι δύο ομάδες της Μαδρίτης (Ρεαλ-Ατλέτικο) εκπροσωπούν την Ισπανία!  

Συγκεκριμένα, το αντίπαλο δέος της Ντόρτμουντ, Μπάγερν Μονάχου φιγουράρει στη δεύτερη θέση με το εντυπωσιακό Αλιάντς Αρίνα να γεμίζει με 75.000 Βαυαρούς κάθε φορά που η ομάδα τους αγωνίζεται εκεί. Η άλλη ομάδα του Γκεζελκίρχεν, Σάλκε βρίσκεται στην 7η θέση με τον μέσο όρο εισιτηρίων της φετινής χρονιάς να ανέρχεται στα 61.293! H Φέλτινς Αρίνα ορθά χαρακτηρίζεται ως το απόρθητο κάστρο των “βασιλικών μπλε”, οι οποίοι μετρούν μόλις δύο ήττες εκεί σε συνολικά 22 φετινούς αγώνες.

Αναλυτικά η 10άδα την οποία συνθέτουν ομάδες-μεγαθήρια του παγκοσμίου ποδοσφαίρου:

1η θέση, Μπορούσια Ντόρτμουντ (81.132)

2η θέση, Μπάγερν Μονάχου (75.000)

3η θέση, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (72.569 εισιτήρια)

4η θέση, Μπαρτσελόνα (72.438)

5η θέση Ρεαλ Μαδρίτης (66.242)

6η θέση, Ίντερ (65.800)

8η θέση, Τότεναμ (59.485)

9η θέση, Σέλτικ (57.821)

10η θέση, Ατλέτικο Μαδρίτης (57.293)

Εκτός δεκάδας βρίσκονται μεγάλες ομάδες όπως η Λίβερπουλ που φέτος έχει σπάσει το δικό της ρεκόρ εισιτηρίων, καθώς στο Άνφιλντ κόβονται κατά μέσο όρο 53.116 μαγικά χαρτάκια ανά παιχνίδι. Μίλαν, Άγιαξ, Μάντσεστερ Σίτι και Άρσεναλ ακολουθούν από κοντά και θα παλέψουν για μία... μελλοντική θέση στην πρώτη δεκάδα!   

Οι θέσεις των ΠΑΟΚ και Άρη

Οι δύο ομάδες της Θεσσαλονίκης διανύουν μία από τις καλύτερες περιόδους τους, όσον αφορά την προσέλευση του κόσμου σε Τούμπα και Κλεάνθης Βικελίδης, αντίστοιχα. Οι ασπρόμαυροι βρίσκονται στην 168η θέση της σχετικής λίστας με 17.762 εισιτήρια ανά μέσο όρο. Σε σχέση με πέρυσι η Τούμπα έχει..αδειάσει κατά 200 θέσεις, ωστόσο υπάρχουν ακόμα ο χρόνος και οι αγώνες - αν συνυπολογίσουμε και τα επερχόμενα ντέρμπι των play-off - ώστε να ισοφαρίσει ή και να ξεπεράσει τους περσινούς του αριθμούς ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε πως έχει ξεπουλήσει σε διαρκείας!

Από την άλλη,ο Άρης έχει αυξήσει κατακόρυφα τους αριθμούς του. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην 221η θέση με 10.534 εισιτήρια, μόλις 300 εισιτήρια κάτω από την ΑΕΚ και πάνω από ομάδες όπως η Στουρμ Γκράτς, η Μπόρνμουθ της Πρεμιερ Λίγκ και η Βικτόρια Πλζεν! Να θυμίσουμε ότι οι κίτρινοι ολοκλήρωσαν την περσινή χρονιά στην SuperLague με συνολικά 118.787 εισιτήρια (9.137 μ.ο.)  

Ο Ολυμπιακός είναι τη δεδομένη χρονική στιγμή η ελληνική ομάδα με τα περισσότερα εισιτήρια. Οι ερυθρόλευκοι κόβουν κατά μέσο όρο 24.794 εισιτήρια τη φετινή χρονιά έχοντας ήδη ξεπεράσει κατά πολύ την περσινή τους επίδοση (20.606).

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.