Η όποια αναδιάρθρωση δεν είναι reality αγωνίας

Βασίλης Μάστορας10 Σεπτεμβρίου 2020

Mέχρι την Παρασκευή 11/9 η Ενωση Super League 2/Football League, έδωσε παράταση για τις υποβολές των δηλώσεων συμμετοχής στα πρωταθλήματα των δύο κατηγοριών.

Μετά τη δικαστική νίκη των Χανίων στην προσφυγή που κατέθεσαν στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ ξεκαθάρισε το τοπίο στην δεύτερη τη τάξη επαγγελματική κατηγορία, για την οποία είχαν ακουστεί πολλά σενάρια. Τελικώς η Super League 2 της περιόδου 2020-‘21, θα διεξαχθεί με έναν όμιλο των 12 ομάδων και η αναδιάρθρωση είναι μία μελλοντική ιστορία.

Κι αυτό γιατί παρά τα όσα ακούγονται, περισσότερες από 12 ομάδες αποκλείεται να είναι για δύο λόγους: Πρώτον γιατί δεν υπάρχει άλλος βαθμός στην Πειθαρχική Δικαιοσύνη για να ανατραπεί η απόφαση. Δεύτερον δεν μπαίνει θέμα πολιτικής απόφασης με δεδομένο ότι ο αρμόδιος υφυπουργός Αθλητισμού δήλωσε σχεδόν ευτυχισμένος που δεν παίρνεται μία βιαστική απόφαση για αναδιάρθρωση.

Ποιο είναι λοιπόν το μοναδικό ερωτηματικό που υπάρχει όσον αφορά τα πρωταθλήματα της νέας περιόδου; Είναι ο αριθμός των ομάδων στην Football League. Εκεί είναι ακόμη ρευστό το περιβάλλον με πολλές ομάδες να αμφιταλαντεύονται για το αν θα δηλώσουν συμμετοχή. Η φημολογία που υπήρχε για την «εξαφάνιση» της κατηγορίας σε περίπτωση αναδιάρθρωσης έβαλε διλλήματα στις ομάδες. Την Παρασκευή θα ξέρουμε όμως το αποτέλεσμα.

Αν κάποιος επιχειρήσει να κρίνει τον σχεδιασμό που υπάρχει στο ελληνικό ποδόσφαιρο τυπολατρικά, θα του βάλει ένα τεράστιο «Χ». Προχειρότητα, παραβίαση των προκηρύξεων του Πρωταθλήματος και αποφάσεις ευκαιριακές.

Ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης δήλωσε προσφάτως ότι περιμένει τις προτάσεις από την Λίγκες ώστε να παρθούν αποφάσεις για αναδιάρθρωση των κατηγοριών. Αυτές θα ισχύσουν, αν παρθούν, τη νέα χρονιά. Η επιθυμία του υφυπουργού είναι οι προτάσεις να κατατεθούν εγκαίρως και σ’ αυτό δεν έχει άδικο. Οποιος θέλει να γίνει σοβαρή δουλειά ώστε να παρθούν αποφάσεις που θα είναι βιώσιμες για πολλά χρόνια, που θα ωφελήσουν την ανάπτυξη των Πρωταθλημάτων και θα δώσουν υπεραξία στο ποδοσφαιρικό προϊόν θα πρέπει να αρχίσει τις ζυμώσεις από τώρα. Με ρεαλισμό και τεχνοκρατική προσέγγιση ώστε μέχρι το τέλος του χρόνου, το αργότερο, να έχουν παρθεί οι αποφάσεις και να ενημερωθούν τα σωματεία. Αυτό γίνεται στις σοβαρές ποδοσφαιρικά χώρες. Στην Ελλάδα όμως κάθε χρόνο οι αλλαγές γίνονται, για τις ομάδες, reality αγωνίας.

FOCUS

O κ. Λάκης Παπαϊωάννου μπορεί επισήμως να μην ανέλαβε τον τίτλο του γ. αρχηγού του νέου Ηρακλή, αλλά σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, μετά την υπογραφή του μνημονίου της ένωσης των δύο ομάδων έκανε δύο αρχηγικές εμφανίσεις στην προπόνηση του Ηρακλή Αμπελοκήπων. Τυχαίο;

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.