Η νοοτροπία Σπανούλη οιωνός για μια πιο μαχητική Eθνική!

Στέλιος Παρθενάκης02 Ιουνίου 2021

Οι επιτυχίες της Εθνικής Ομάδας το 2005 και το 2006 με την κατάκτηση της Ευρώπης, αλλά και της δεύτερης θέσης στο Μουντομπάσκετ είναι εικόνες που όλοι οι μπασκετικοί φέρνουν συχνά πυκνά στο μυαλό τους. Ήταν η κορυφή εκείνης της εκπληκτικής φουρνιάς, που ήρθε να συναγωνιστεί την μυθική Εθνική του Γκάλη και του Γιαννάκη με την «τιρινίνη» του 1987.

Ο «V-SPAN» με την πρώτη του παρουσία στην Εθνική ύστερα από 6 χρόνια ήρθε να δώσει μια νότα αισιοδοξίας. Ο Ρικ Πιτίνο προσέγγισε με σωστό τρόπο τον κορυφαίο σύγχρονο γκαρντ της Ευρώπης και φυσικά η νοοτροπία αποτελεί εγγύηση. Πάθος, πίστη, δουλειά και πάντα υψηλοί στόχοι. «Ελπίζω το μήνυμα της παρουσίας μου να επηρεάσει θετικά όλους», είπε σχετικά και η Εθνική ύστερα από 12 χρόνια έχει ανάγκη να δυνατή πορεία.

Η FIBA δεν γινόταν να ξεχάσει τον Kill Bill και το έκανε λίγο μετά την φωτογραφία που ανέβασε ο Ρικ Πιτίνο, ο οποίος αποθέωσε τον αρχηγό του Ολυμπιακού. Η παγκόσμια ομοσπονδία μπάσκετ έφτιαξε ένα video με τα καλύτερα του Σπανούλη από τον ιστορικό ημιτελικό κόντρα στην Team USA το 2006 και τη νίκη της Ελλάδας. Αυτό λέει πολλά για το μέγεθος του ντόρου που έκανε η επιστροφή του στην παγκόσμια κοινότητα του μπάσκετ.

Με την προσθήκη των Παπαπέτρου, Παπαγιάννη και Μήτογλου, καθώς και του Καλάθη στους ήδη υπάρχοντες θα γεμίσει η φαρέτρα του Πιτίνο. Απουσιάζουν επίσης οι διεθνείς από ΑΕΚ, Λαύριο και Προμηθέα, λόγω των υποχρεώσεών τους στην Basket League.

Ο Βασίλης Σπανούλης είναι σίγουρoς ότι αν προκριθεί η Εθνική από τον Καναδά στην Ολυμπιάδα, ακόμα και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα νιώσει μεγαλύτερη ασφάλεια.

Ο Ρικ Πιτίνο θα επιλέξει τους καλύτερους και προσωπικά αν η Ελλάδα περάσει από τον δύσκολο όμιλο του Καναδά στο Τόκιο, έχει όλα τα φόντα για μετάλλιο στην Ολυμπιάδα. Απλά τα πάντα γίνονται στο παρκέ και επειδή με την τελευταία κρυάδα της Κίνας το 2019 σε μια πλήρη Εθνική οι προσδοκίες διαψεύστηκαν και φυσικά τα μεγάλα λόγια σχολιάστηκαν, πάμε βήμα βήμα με την ελπίδα να είναι η επιστροφή Σπανούλη η αιτία για μια πιο σκληροτράχηλη Εθνική.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.