Η νέα... «τρισδιάστατη» εικόνα με Βιεϊρίνια, Καγκάβα, Τζιοβίνκο

Δημήτρης Μπούζας29 Ιουλίου 2021

Οι κυπελλούχοι με την σύγχρονη παρουσία τριών εκτυφλωτικών αστέρων, των Βιεϊρίνια, Καγκάβα, Τζοβίνκο, αλλάζουν επίπεδο και ενισχύουν σημαντικά τις ευοίωνες προοπτικές.


Και οι τρεις είναι από το «επάνω – επάνω» ράφι. Ως εκ τούτου δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Το πόσο θα «δέσουν» μεταξύ τους είναι κάτι που θα φανεί από τη στιγμή που θα βρεθούν και οι τρεις στο βασικό σχήμα. Για τον πρώτο, τον εμβληματικό αρχηγό, θεωρείται κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι έχει ήδη επιλεγεί για βασικός από τον Ρουμάνο κόουτς. Για τον δεύτερο οι ενδείξεις από τα φιλικά οδηγούν προς την ίδια κατεύθυνση. Όσον αφορά για τον τρίτο, από τη στιγμή που θα ολοκληρωθεί και η μεταγραφή του, δεν γεννάται λόγος, με δεδομένη την άποψη του Λουτσέσκου, για την υπεραξία του. 

Άλλωστε ο ίδιος τον επέλεξε και ξεκίνησε με τη σύμφωνη γνώμη και του Ιβάν την όλη προσπάθεια της απόκτησης του. Ευτυχές γεγονός η σύμπτωση της συνύπαρξης των τριών υψηλού επιπέδου κι εμπειρίας παικτών στο ρόστερ του δικέφαλου, η εικόνα του οποίου σαφέστατα αλλάζει εντυπωσιακά προς το καλύτερο, με ότι σημαντικό σημαίνει αυτό σε πολλά μάλιστα επίπεδα (ουσίας και γοήτρου). Ο Πορτογάλος, ο Ιάπωνας και ο Ιταλός και οι τρεις τοπ κλάσης ποδοσφαιριστές, με την σύγχρονη παρουσία τους στην Τούμπα, ασφαλώς και προσδίδουν νέες διαστάσεις για τους κυπελλούχους σε όλα τα επίπεδα. 

Αυτή η «τρισδιάστατη» εικόνα θεωρείται και είναι κάτι πολύ σημαντικό, ιδιαίτερα σε ότι αφορά την δυναμική των κυπελλούχων αλλά και την άποψη που υποχρεωτικά θα σχηματίσουν πλέον οι Ευρωπαίοι. Ασφαλώς όλες αυτές οι ευοίωνες προοπτικές που υπάρχουν με την συνύπαρξη των τριών τοπ αστέρων, θα πρέπει να ενισχυθούν και να στηριχθούν από την επιδέξια διαχείριση της ποιότητας τους.

Και μια και μιλήσαμε παραπάνω για Ευρώπη, χρήσιμο είναι να υπενθυμίσουμε την περιπέτεια των ελληνικών ομάδων στις πρώτες ευρωπαϊκές υποχρεώσεις τους. Με τις δύο από τις τρεις (Άρη και ΑΕΚ) να βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο και τον πρωταθλητή να προβληματίζει με μια κάτω του μετρίου εμφάνιση και με ένα εύθραυστο σκορ. Είναι αλήθεια βέβαια ότι παρουσιάστηκαν παντελώς απροετοίμαστοι και δεν έδωσαν την δέουσα προσοχή στην πρώτη τους επίσημη υποχρέωση. 

Θα είναι σαφέστατα τραγικό αλλά και αστείο να αποκλειστούν από ομάδες του επιπέδου της Βελέζ Μόσταρ, της Αστάνα και της Νέφτσι Μπακού. Να δεχθούμε καλοπροαίρετα ότι βρισκόντουσαν στο στάδιο της προετοιμασίας και επιπρόσθετα δεν έχουν ολοκληρώσει το μεταγραφικό τους σχεδιασμό. Όμως με αντιπάλους αυτά τα λιμά δεν επιτρέπεται να βρίσκονται σήμερα με την πλάτη στον τοίχο. 

Προφανώς δεν υπολόγισαν σωστά πόσο κοντά ήταν η ημερομηνία του πρώτου αγώνα. Το θετικό στην προκειμένη περίπτωση είναι ότι και ο Άρης και η ΑΕΚ είναι σαφέστατα καλύτερες ομάδες. Από εκεί και πέρα οφείλουν βέβαια και να το αποδείξουν, γιατί κακά τα ψέμματα με τέτοιες ήττες η κατρακύλα μας στην ευρωπαϊκή βαθμολογία συνεχίζεται και μάλιστα με εφιαλτικό τρόπο.


ΥΓ1: Τα συμπλέγματα και τα απωθημένα σε βάρος συγκεκριμένων παικτών του ΠΑΟΚ από εκπροσώπους της ενημέρωσης, δεν λένε να κλείσουν τον κύκλο τους. Με την κάθε ευκαιρία οι συγκεκριμένοι «δολοφόνοι χαρακτήρων» ρίχνουν την χολή τους, προφανώς επειδή δεν τους βγήκαν οι προφητείες τους και δεν κατάφεραν να τους απαξιώσουν. Καλό θα ήταν να γίνουν προσεκτικότεροι γιατί ο κόσμος μετά τα όσα περιέργα συνέβησαν πολύ πρόσφατα, είχε την ευκαιρία να συμπληρώσει την λίστα των σιτιζόμενων, δυστυχώς όμως και κάποιων αφελών.

ΥΓ2: Κρατηθείτε είναι για γέλια η υπόθεση. Ο Αλέξης Κούγιας λάβρος εναντίον του Πινακά. Η κλεισμένη συμφωνία του Αλέξη με τον Βαγγέλη για το Λαρισαίο παίκτη σκάλωσε γιατί αντέδρασε η οικογένεια του. Ο Βαγγέλης και ο Αλέξης συμφώνησαν αμέσως για τα λεφτά που θα έπαιρνε ο δεύτερος. Έλα όμως που υπήρχε η αντίδραση – λογική όπως όλα δείχνουν – του παίκτη και χθες είχαμε τον πρόεδρο της ΑΕΛ να βγαίνει ύστερα από αρκετό καιρό στα ΜΜΕ και με επίσημη δήλωση του, να κατηγορεί τον παίκτη ότι του χάλασε τη μεταγραφή - νταραβέρι που έστησε με το τακίμι του.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.