Η νέα ιδιοκτησία της Nova, η πίεση που άσκησε στην Cosmote και το νέο status

Δημήτρης Κανελλάκης19 Δεκεμβρίου 2020

Ενα πολύ ισορροπημένο και ταυτόχρονα πολύ ισχυρό τηλεοπτικό περιβάλλον διαμορφώνεται και πάλι στην Ελλάδα.


Η χώρα μας διαθέτει και πάλι δύο πολύ αξιόπιστες συνδρομητικές πλατφόρμες, με οικονομικές δυνατότητες και οργάνωση που τους επιτρέπουν να πληρώνουν πολύ μεγάλα -αν αναλογιστούμε την εποχή στην οποία βρισκόμαστε, με την πανδημία και τις επιπτώσεις της- ποσά για τηλεοπτικά δικαιώματα.

Η Forthnet-Nova έχει ξεφύγει από τα αδιέξοδα των τελευταίων 4-5 χρόνων, όταν και υπό το βάρος των δυσβάσταχτων χρεών, με τους μετόχους της να την έχουν εγκαταλείψει και τις τράπεζες να ασκούν διαχείριση, απλά κρατούσε ένα μέρος του ελληνικού πρωταθλήματος και δεν μπορούσε να διανοηθεί ότι θα κοντράρει την Cosmote για τα δικαιώματα των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, ακόμη περισσότερο του Champions League και του Europa League.

Η νέα της ιδιοκτησία την επανέφερε άμεσα στο επίπεδο ισχύος που την ήξεραν οι συνδρομητές της, το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, η τηλεοπτική αγορά.

Οι ταχύτατες -και απολύτως επιτυχημένες- κινήσεις του καλοκαιριού για την απόκτηση των δικαιωμάτων όλων των ομάδων της Super League, η απόκτηση -μετά από χρόνια- των δικαιωμάτων του ισπανικού και του γερμανικού πρωταθλήματος, η διατήρηση από πλευράς καναλιού της Κάντζας των δικαιωμάτων του ιταλικού και του γαλλικού πρωταθλήματος, κάνουν τη NOVA απολύτως ανταγωνιστική.

Ταυτόχρονα, ασκήθηκε μια πάρα πολύ μεγάλη πίεση στην Cosmote, η οποία άντεξε, βέβαια, αλλά για να μην κινδυνέψει με ακόμη μεγαλύτερες απώλειες χρειάστηκε, όπως λένε οι γνωρίζοντες την τηλεοπτική αγορά, να πληρώσει πολύ περισσότερα χρήματα απ' ό,τι την προηγούμενη τριετία για να κρατήσει τα δικαιώματα του Champions League, του Europa League και να αποκτήσει το Conference League.

Το νέο τοπίο ως προς τις δύο συνδρομητικές πλατφόρμες στην Ελλάδα, σίγουρα ευνοεί τον σχεδιασμό του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Σε πρώτη φάση, τουλάχιστον, τα χρήματα που πήραν οι ομάδες για την τρέχουσα σεζόν δεν υπήρχε καμία περίπτωση να τα πάρουν αν δεν είχε η NOVA νέο ιδιοκτήτη κι αν αυτός δεν ήθελε οπωσδήποτε να εξασφαλίσει τα δικαιώματα όλων των ομάδων ως μια πρώτη εντυπωσιακή από μέρους του κίνηση.

Το νέο τοπίο, νομίζω, ότι θα αποδειχθεί θετικό και για τους συνδρομητές, καθώς θα τους δώσει περισσότερες δυνατότητες και, ενδεχομένως, ελκυστικότερα από πλευράς τιμής πακέτα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.