Η Ναντ τον αφήνει, ο Αρης θέλει τον Αμπού Μπα;

Γιώργος Στράντζαλης01 Απριλίου 2020

Ο Αμπού Μπα φέρεται να είναι εκτός πλάνων της Ναντ και για την ερχόμενο αγωνιστική περίοδο, χωρίς αυτό απαραίτητα να σημαίνει ότι η παραμονή του στον Αρη θεωρείται δεδομένη. Το αντίθετο μάλιστα, καθώς οι απόψεις για τον 21χρονο αμυντικό χαφ διίστανται.

Δημοσιεύματα στη Γαλλία σημειώνουν ότι ο ποδοσφαιριστής δεν βρίσκεται στα πλάνα της Ναντ, με την οποία έχει συμβόλαιο μέχρι το 2023, καθώς επίσης ότι είναι στην διακριτική ευχέρεια του Αρη η ανανέωση του δανεισμού του.

Για την ώρα, στον Αρη δεν έχουν πάρει οριστική απόφαση για τον Μπα. Ο Γάλλος μέσος μετακόμισε στη Θεσσαλονίκη προς τα τέλη της περσινής μεταγραφικής περιόδου στο πλαίσιο δανεισμού από τη γαλλική ομάδα. Αποκτήθηκε με την προοπτική να αποτελέσει μία αξιόπιστη εναλλακτική για τον νευραλγικό χώρο του κέντρου, καθώς οι επιλογές πίσω από το βασικό δίδυμο (Ματίγια-Σάσα) ήταν περιορισμένες. Αρχικά του δόθηκε διάστημα τουλάχιστον ενάμιση μήνα για να ενταχθεί στο σύνολο και ουσιαστικά άρχισε να παίρνει χρόνο συμμετοχής από την εποχή Ένινγκ και μετά. 

Ο Γερμανός τεχνικός διέκρινε αρκετά καλά ατομικά χαρακτηριστικά, αποφάσισε να επενδύσει σε αυτά, είχε εκφραστεί θετικά για τον ποδοσφαιριστή σε ουκ ολίγες συζητήσεις με τον Άγγελο Χαριστέα και πολλές φορές αναφέρθηκε στην προοπτική εξέλιξη που έβλεπε στον ποδοσφαιριστή. Μέχρις, όμως, ενός σημείου. Μετά… αναθεώρησε, γιατί ο Μπα δεν προσέφερε (αγωνιστικά) αυτά που έβλεπε ο προπονητής του, δεν απέδιδε βάσει των δυνατοτήτων του. Ο Αρης τον στήριξε (ψυχολογικά) στη δύσκολη στιγμή που είχε στη Λάρισα, όταν δέχτηκε ρατσιστική επίθεση από ανεγκέφαλους φιλάθλους της ΑΕΛ. Ωστόσο ο ίδιος έδειξε να έχει δυσκολία ουσιαστικής ένταξης στο τακτικό πλάνο της ομάδας και μοιραία ο χρόνος συμμετοχής του συρρικνώθηκε. Συνολικά έπαιξε σε 14 παιχνίδια, στα περισσότερα προερχόμενος από τον πάγκο, δημιούργησε οκτώ τελικές, έκανε 34 σωστές μεταβιβάσεις σε 760’ και έκανε 29 λάθη.

Με τα τωρινά δεδομένα το μέλλον του Μπα στον Αρη κάθε άλλο παρά βέβαιο είναι. Εν πολλοίς θα εξαρτηθεί από το αγωνιστικό πλάνο της επόμενης χρονιάς, αλλά και από το κόστος του δανεισμού. Το τελευταίο ίσως να παίξει τον ρόλο του, καθώς γενικώς ο Γάλλος έχει χαμηλό κασέ κι αν αποφασιστεί η παραμονή του τότε θα αφορά ξεκάθαρα μια low cost εναλλακτική κίνηση.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.