Η μπασκετομάνα Θεσσαλονίκη σε κρίση

Γιώργος Ηλιάδης05 Φεβρουαρίου 2020

Στη δεκαετία του '80 Άρης και ΠΑΟΚ συνέθεσαν το κορυφαίο ζευγάρι στο ελληνικό μπάσκετ. Τότε έζησαν τις καλύτερες στιγμές της ιστορίας τους από την σημερινή, καθώς βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα γεγονός που είναι σπάνιο για τις δύο συγκεκριμένες ομάδες.

Οι «κιτρινόμαυροι» μετράνε πέντε νίκες σε 17 παιχνίδια, ενώ και ο Δικέφαλος έχει πέντε νίκες σε 18 παιχνίδια. Όπως μπορούμε να καταλάβουμε η Θεσσαλονίκη αυτή την εποχή βρίσκεται σε μεγάλη μπασκετική κρίση.

Τα οικονομικά προβλήματα

Στην διάρκεια της χρονιάς η FIBA έχει επιβάλλει BAN τόσο στον Άρη όσο και τον ΠΑΟΚ -ο πρώτος εξακολουθεί να είναι υπό απαγόρευση διεθνών μεταγραφών- με αποτέλεσμα να αντιμετωπίσουν εμπόδια στις αλλαγές παικτών.

Η αδυναμία κάλυψης των οφειλών του παρελθόντος διατηρεί για τον Άρη το πρόβλημα και το έχει διαρκώς επί θύραις για τον ΠΑΟΚ.

Δεν δικαιώθηκαν στις αρχικές επιλογές προπονητών και παικτών

Τα διοικητικά προβλήματα στον ΠΑΟΚ, καθυστέρησαν τον μεταγραφικό σχεδιασμό της ομάδας αλλά και την επιλογή του προπονητή, αφού ο Δικέφαλος ξεκίνησε την προετοιμασία τέλη Αυγούστου.

Το κόστος της καθυστέρησης είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξουν βεβιασμένες κινήσεις στην επιλογή των παικτών, καθώς ο Κώστας Φλεβαράκης υπέγραψε στους «ασπρόμαυρους» στις 19 Αυγούστου, γεγονός που δείχνει ότι δεν υπήρχε διαθέσιμος χρόνος ώστε να κάνει τις κινήσεις που ήθελε.

Στην συνέχεια τα ηνία του ΠΑΟΚ ανέλαβε ο Κώστας Χαραλαμπίδης που δεν κατάφερε να δικαιώσεις τις προσδοκίες της διοίκησης, παρότι υπήρξε μεταγραφική ενίσχυση επί των ημερών του στην ομάδα.

Από την άλλη ο Άρης ξεκίνησε πιο οργανωμένα την χρονιά από τον ΠΑΟΚ, καθώς ο Σούλης Μαρκόπουλος είχε τον χρόνο να επιλέξει τους παίκτες που θα πλαισίωναν την ομάδα. Όμως τα διοικητικά και οικονομικά προβλήματα του συλλόγου δεν επέτρεψαν στους «κιτρινόμαυρους» να ανταποκριθούν στις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις, με αποτέλεσμα να βρίσκονται σταθερά στον πάτο της βαθμολογίας.

Οι εναπομείνασες αγωνιστικές και οι ελπίδες σωτηρίας

Οι επόμενες αγωνιστικές για τον Άρη και τον ΠΑΟΚ είναι ιδιαίτερα κρίσιμες, καθώς και οι δύο ομάδες θα χρειαστούν ακόμη και πέντε νίκες για να νιώσουν ασφάλεια αναφορικά με την σωτηρία τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως την φετινή χρονιά ο πήχης έχει ανέβει για τις δύο ομάδες, αφού ο Ολυμπιακός απουσιάζει από το πρωτάθλημα και δυσκολεύει το έργο των δύο ομάδων της Θεσσαλονίκης για την παραμονή τους στην μεγάλη κατηγορία.

Το πρόγραμμα του Άρη

15/2 Άρης - Παναθηναϊκός

29/2 Κολοσσός - Άρης

7/3 Άρης - Ήφαιστος

14/3 Περιστέρι - Άρης

21/3 Άρης - Ρέθυμνο

28/3 Πανιώνιος - Άρης

4/4 Άρης - ΑΕΚ

11/4 Λαύριο - Άρης

15/4 Άρης - Προμηθέας

Το πρόγραμμα του ΠΑΟΚ

29/2 Ήφαιστος - ΠΑΟΚ

7/3 ΠΑΟΚ - Περιστέρι

14/3 Ρέθυμνο - ΠΑΟΚ

21/3 ΠΑΟΚ - Πανιώνιος

28/3 ΑΕΚ - ΠΑΟΚ

4/4 ΠΑΟΚ - Λαύριο

11/4 Προμηθέας - ΠΑΟΚ

15/4 ΠΑΟΚ - Ηρακλής

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.