Η μεγάλη μεταγραφή του Αρη και η αγωνία της επιτυχίας

Βασίλης Μάστορας03 Οκτωβρίου 2020

Στο επιχειρείν επιτυχία είναι με λίγα να πετυχαίνεις πολλά. Οποιος με πολλά πετυχαίνει μεγάλους στόχους απλώς κάνει καλή διαχείριση των χρημάτων, κι εκείνος που με πολλά δεν μπορεί να πετύχει ούτε μικρούς στόχους είναι αποτυχημένος.

Ο Αρης κατάφερε να βγει στην Ευρώπη την αγωνιστική περίοδο 2018-’19 με τον Ματέο Γκαρσία στο ρόστερ του και να πετύχει τον ίδιο στόχο την περασμένη αγωνιστική περίοδο χωρίς τον Αργεντινό στην ομάδα. Αρα σ’ αυτή την εξίσωση ο Γκαρσία δεν είναι ο παίκτης ο οποίος μπορεί να αλλάξει πολλά στον Αρη. Ή αν προτιμάτε δεν μπορεί να κάνει αγωνιστικά το μαύρο άσπρο. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα είναι χρήσιμος στην ενδεκάδα των κίτρινων». Θεωρητικά με την παρουσία του ο Αρης θα γίνει περισσότερο γρήγορος επιθετικά και θα πάρει κάποια γκολ παραπάνω.

Η μεταγραφή του Φετφατζίδη στην Αλ Κορ αύξησε την ανάγκη ο Αρης να αποκτήσει έναν επιθετικό υψηλού επιπέδου. Καμία αντίρρηση, αλλά το ζήτημα που μπαίνει είναι αν επιβάλλονταν να διαταραχθούν οι οικονομικές ισορροπίες. Είναι γνωστό ότι ο κορωνοϊός υποχρεώνει τις ομάδες να έχουν μειωμένα έσοδα καθώς, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, αγωνίζονται χωρίς κόσμο. 

Ο Αρης είναι από τις ομάδες που χάνουν σημαντικά ποσά, αλλά παρ’ όλα αυτά προχώρησε σε μία εντυπωσιακή μεταγραφική ενίσχυση, δίνοντας μάλιστα στον Γκαρσία το υψηλότερο συμβόλαιο και για τέσσερα χρόνια! «Επένδυσε» λοιπόν σ’ έναν ποδοσφαιριστή που έχει πολύ καλό αγωνιστικό παρελθόν με τον Αρη (είχε πετύχει 11 γκολ), αλλά κακό με το Ερ. Αστέρα, όπου απέτυχε να πάρει φανέλα βασικού. Για αυτή την αποτυχία του υπάρχουν πολλά αφηγήματα τα οποία λίγη αξία έχουν. 

Ο Αρης πιστεύει ότι ο Γκαρσία θα του δώσει δυναμική στην επίθεση και γι’ αυτό ρίσκαρε. Πλήρωσε πολλά, κάνοντας μια οικονομική παραφωνία, περιμένοντας ότι θα εισπράξει τόσο αγωνιστικά όσο και επικοινωνιακά κέρδη. Αν του βγει και ο Γκαρσία προσφέρει όσα το 2018-’19, πάρει υπεραξία και τον πουλήσει με περισσότερα απ’ όσα τον αγόρασε θα έχει κάνει ένα πετυχημένο deal. Σε αντίθετη περίπτωση η απόσβεση της μεταγραφής θα είναι αργή και βασανιστική. 

 FOCUS

Oταν βλέπεις το πρόβλημα και γυρίζεις το κεφάλι προς την αντίθετη πλευρά, το περισσότερο ανώδυνο είναι να χρειαστεί να κάνεις δεύτερη φορά κλήρωση. Αλλά αυτά είναι εδώ και πολύ καιρό ψιλά γράμματα στον εγχώριο επαγγελματικό αθλητισμό.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.