Η μεγάλη απόφαση για τη Νέα Τούμπα

Metrosport Team11 Ιουνίου 2022

Ρεπορτάζ: Γ.Καστάνης – Κ.Πετρωτός

Το πρότζεκτ της Νέας Τούμπας και η προοπτική υλοποίησής του μετά την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος έχει σκορπίσει κύματα ενθουσιασμού στον κόσμο του ΠΑΟΚ παράλληλα, όμως, έχει κινητοποιήσει και όλο τον μηχανισμό της ΠΑΕ που ήδη έχει ανακοινώσει τα επόμενα βήματα. Ήδη έχει γίνει γνωστό ότι από βδομάδα θα ανακοινωθεί το όνομα του σχήματος μελετητών που θα αναλάβει να εκπονήσει το σχέδιο του νέου γηπέδου. 

Ήδη έχει γίνει γνωστό ότι το σχήμα που ηγείται η αμερικανική εταιρία-κολοσσός Populous, είναι αυτό που έχει καταθέσει την καλύτερη πρόταση για να καταλήξει σε συμφωνία με τον ΠΑΟΚ και άρα είναι το μεγάλο φαβορί. Η Populous έχει αναλάβει την ανακατασκευή του «Γουέμπλεϊ», το νέο «Ντα Λουζ», το νέο γήπεδο της Τότεναμ, την «Αστάνα Αρένα», το «Έμιρέιτς» της Άρσεναλ, όπως και της «Φρεντς Αρένα» στην Στοκχόλμη.

Μάλιστα, οι άνθρωποι της ΠΑΕ σκέφτονται να ετοιμάσουν και μία πανηγυρική εκδήλωση παρουσίασης της συμφωνίας, ενώ παράλληλα στην πορεία σκέφτονται να βάλουν στην διαδικασία επιλογής του τελικού αρχιτεκτονικού σχεδίου και τον κόσμο του ΠΑΟΚ, καθώς για τον Ιβάν και τον Γιώργο Σαββίδη είναι σημαντικό να αφουγκραστούν και τα “θέλω” του κόσμου.

Το μεγάλο δίλημμα του Ιβάν

Οι μελέτες που θα εκπονηθούν, εξάλλου, θα βοηθήσει τον Ιβάν Σαββίδη να πάρει την μεγάλη απόφαση για το πώς θα γίνει η κατασκευή του νέου γηπέδου. Οι εναλλακτικές είναι δύο: Κατασκευή εξ ολοκλήρου από την αρχή και μετακόμιση της ομάδας σε άλλο στάδιο ή κερκίδα-κερκίδα σύμφωνα με μοντέλο που ακολουθείται πολύ στην Ισπανία ή και σε άλλες χώρες όπως η Γερμανία, κάτι που θα μπορούσε να ανοίξει και συζήτηση για παράλληλη χρησιμοποίηση του γηπέδου (αν και δεν είναι εύκολο), όπως είχε αποκαλύψει παλιότερα η “M”.

Το πλάνο για επαφές με χορηγούς και ο ρόλος του Γιώργου

Υπάρχει, όμως, και κάτι ακόμη. Αφορά στην οργάνωση που θα γίνει από πλευράς ΠΑΟΚ για επαφές με χορηγούς για το νέο γήπεδο που μπορούν να “γεννήσουν” και νέες, σημαντικές πηγές εσόδων. Το θέμα θα “τρέξει” μετά από την δημιουργία μίας ομάδας στελεχών που θα αναλάβουν τις επαφές και σε αυτό το κομμάτι θα έχει σημαντικό ρόλο και ο Γιώργος Σαββίδης. Ο πρωτότοκος γιος του Ιβάν θα έχει και τον καθοριστικό ρόλο στο στυλ του γηπέδου που θα επιλέξει να χτίσει ο ΠΑΟΚ, έχοντας ήδη εκφράσει μία πρώτη αρέσκεια για στάδια όπως της Γιουβέντους ή της Κράσνονταρ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.