Η Μαρσέιγ στο πλάι. Η ΑΕΚ μπροστά…

Αρις Νικολάκης19 Μαρτίου 2022

Και τώρα πίσω στο …παρόν! Υπάρχει χρόνος κι έχει ο Θεός για το μέλλον. Η ομάδα της Μασσαλίας είναι βέβαια, μερικές κλάσεις πάνω από Μίντιλαντ και Γάνδη. Κόντρα στον ΠΑΟΚ πάντως – για να τελειώνουμε με το μέλλον – δεν θα παίξει η … τροπαιοθήκη της με εννέα τίτλους πρωταθλητή Γαλλίας, δέκα Κύπελλα Γαλλίας, τρία Λιγκ Καπ, δύο εγχώρια Σούπερ Καπ, ένα Κύπελλο Ιντερτότο και έναν τίτλο πρωταθλητή του Τσάμπιονς Λιγκ. 

Θα παίξει – δίχως να αλλάζει πολλά από τα δεδομένα της – η δεύτερη των 50 βαθμών (μετά την Παρί Σεν Ζερμέν των 65…) στην βαθμολογία του γαλλικού Πρωταθλήματος. Αυτά… Στο παρόν τώρα, κατά πως εξ αρχής είπαμε. Στα θετικά ενόψει ντέρμπι με ΑΕΚ στο «Σπύρος Λούης» η επιστροφή των ξεκούραστων Γιασμίν Κούρτιτς κι Αντρίγια Ζίβκοβιτς. 

Στα αρνητικά αφ’ ενός η απουσία Χοσέ Κρέσπο, Ομάρ Ελ Καντουρί, Λεό Ζαμπά και – ο ΠΑΟΚ πρέπει να μάθει να ζει και με αυτήν – Γιάννη Μιχαηλίδη. Ίσως και του Αντελίνο Βιεϊρίνια. Ίσως. Κι αφ’ ετέρου η κατανάλωση δυνάμεων (η οποία πήγε χαλάλι, φυσικά) του ΠΑΟΚ για ενενήντα λεπτά κόντρα στη Γάνδη, την ώρα που η ΑΕΚ αναπαυόταν.

Εδώ οφείλουμε, να αναφέρουμε πως κόντρα στην ΑΕΚ δε θα παίξει η προϊστορία. Σύμφωνα με αυτή ο «δικέφαλος» του βορρά δεν αφήνει σε χλωρό κλαδί του νότου, όπου τον συναντά. Θα παίξει η ΑΕΚ η οποία μετά την αλλαγή προπονητή έδωσε σαφή δείγματα βελτίωσης. Θα παίξει και με ανανεωμένη την αισιοδοξία του κόσμου της μετά την απόκτηση του Γκρεγκόρζ Κριχόβιακ. Ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξε αλλά… Δεν παύει να είναι ένας εξαιρετικός παίκτης του οποίου η βοήθεια - κατά την πάντα ταπεινή μας, άποψη – πέρα από αγωνιστική, θα είναι και ψυχολογική. 

Δεν το λέμε εμείς. Η ΑΕΚ το λέει με την σχετική με την απόκτηση τού Πολωνού επικοινωνία της… Για τον ΠΑΟΚ το Πρωτάθλημα δεν μπορεί, να περιμένει. Το Κόνφερενς Λιγκ μπορεί. Η Μαρσέιγ στο πλάι. Η ΑΕΚ μπροστά… Κι έτσι θεωρούμε πως θα πορευθεί ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Έχοντας πάντα, στο μυαλό του το υπερφορτωμένο πρόγραμμα αγωνιστικών υποχρεώσεων. 

Με γεμάτα Πρωτάθλημα τα τέσσερα Σαββατοκύριακα του Απριλίου και με γεμάτες δυο Πέμπτες για το Κόνφερενς ενώ υπάρχει η περίπτωση – οι … αρμόδιοι – να δώσουν και δυο Τετάρτες για το Κύπελλο. Ήτοι επτά αγώνες σε τριάντα ημέρες. Για να δούμε, τι θα δούμε από τους… αρμόδιους!

ΥΓ 1 : Να μην κρατήσουν οι χοροί… Θεωρούμε πως από σήμερα θα ανάψει κόκκινο στον ΠΑΟΚ για σκέψεις κι όνειρα (με δηλώσεις όλων, μα όλων ανεξαιρέτως) ενόψει Μαρσέιγ. Εγκυμονούν κινδύνους ενόψει ΑΕΚ.

ΥΓ 2 : Για δείτε… Για ακούστε… Πόσοι και ποιοι συνεχάρησαν τον ΠΑΟΚ επειδή κουβαλά την Ελλάδα στην Ευρώπη! Ακόμη περιμένουν οι φίλοι του «δικέφαλου» την εθνική υπόκλιση στη μεγαλοσύνη του ΠΑΟΚ.

ΥΓ 3 : Εδώ κάτω… Η μερίδα του λέοντος πήγε στη νίκη του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού. Ο θρίαμβος του ΠΑΟΚ ραδιοτηλεοπτικά τουλάχιστον, έμεινε στο περιθώριο του μπασκετικού ντέρμπι. Παράλογο; Καθόλου. Άλλος κόσμος…

ΥΓ 4 : Μπράβο στον Χάρη Τσιγγάρα για τη φανέλα του Γιάννη Μιχαηλίδη. Εάν υπάρχει ένα μυστικό γι’ αυτόν τον ΠΑΟΚ – λέμε: Αν υπάρχει ένα – είναι τα αποδυτήρια του. Κι η ικανότητα του Ραζβάν Λουτσέσκου να βγάζει, με την καλή κι αποδοτική έννοια, από τη μύγα ξίγκι!

ΥΓ 5 : Επιτρέψτε μας τελειώνοντας, να επιμείνουμε στην ανάδειξη του πάθους του Αντελίνο Βιεϊρίνια, της δύναμης τού Τσούμπα Άκπομ και της ηγετικής προσωπικότητα του Ίνγκι Ίνγκασον. Και βέβαια, στην ανάδειξη της ανεξάντλητης ενέργειας – έρεε …λάβα από την κερκίδα – των Ελλήνων φιλάθλων στη Γάνδη!

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.