Η Μαρούπα δεν ανακάλεσε, προχωρήστε στη δίωξη της

Δημήτρης Μπούζας25 Μαρτίου 2021

Έχει περάσει αρκετός καιρός από τη στιγμή που δημοσιεύτηκε η είδηση, η οποία ανέφερε ότι ο επίσημος ΠΑΟΚ ζήτησε από την κυρία Μαρούπα να ανακαλέσει αυτά τα εμετικά και προκλητικά που δήλωσε μετά την πανηγυρική δικαίωση του δικέφαλου στην επιτροπή εφέσεων. Την δεύτερη δικαίωση μετά από εκείνη του ανώτατου ευρωπαϊκού αθλητικού δικαστηρίου, η οποία επιβεβαίωσε νομοτελειακά και τελεσίδικα πλέον το δίκιο του ΠΑΟΚ. 

Οι δύο αποφάσεις όπως ήταν επόμενο προκάλεσαν σοκ στους ενεχόμενους και εμπλεκόμενους, σε ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της ιστορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου. Οι αντιδράσεις ήταν πολλές και ποικίλες. Οι συνομώτες και συκοφάντες λούφαξαν επιχειρώντας με κάποιες πρώτες δηλώσεις – ψελλίσματα – να δικαιολογηθούν. Γρήγορα όμως έβαλαν την ουρά κάτω από τα σκέλια τους και αποσύρθηκαν. Να σκεφτεί κανείς ότι αυτοί που εμπνεύστηκαν και έστησαν το σενάριο της ανύπαρκτης πολυιδιοκτησίας, δεν τόλμησαν να καταφύγουν στο CAS όπως είχαν το δικαίωμα και όπως μάλιστα το είχαν και προαναγγείλει, αμέσως μετά την ανακοίνωση της επιτροπής εφέσεων. 

Η κατάπτυστη - όπως αποδείχθηκε εκ των πραγμάτων και της όλης διαδικασίας – Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού που εύστοχα έχει μετονομαστεί σε επιτροπή Αυγενάκη, έμεινε διεθνώς γυμνή (κοινώς ξεβράκωτη) και δεν τόλμησε να ξεστομίσει το παραμικρό. Ομως υπήρξε μια αντίδραση και μάλιστα από ένα μέλος της, το οποίο λογικά θα έπρεπε ή να έχει παραιτηθεί ή να έχει τελείως εξαφανιστεί. Κι αυτό γιατί με τις φαιδρές εισηγήσεις του όπως υποστηρίζουν κάποιοι συνάδελφοι του, οδηγήθηκαν σε μια απόφαση που τελικά αποδείχθηκε όχι απλώς φιάσκο, αλλά ένα τεράστιο σκάνδαλο. 

Το μέλος αυτό δεν είναι άλλο από την γραφική επιεικώς κυρία Μαρούπα η οποία αποτόλμησε σχολιασμούς αήθεις και θρασύτατους σε βάρος των τακτικών δικαστών της επιτροπής εφέσεων, εμμέσως δε και εναντίον του ΠΑΟΚ. Ο οποίος... επίσημος ΠΑΟΚ τις θεώρησε προσβλητικές και της ζήτησε να τις ανακαλέσει, προειδοποιώντας την, ότι αν δεν γίνει κάτι τέτοιο θα προσφύγει στην ελληνική δικαιοσύνη. 

Στο σημείο αυτό αξίζει τον κόπο να σας υπενθυμίσουμε πως όταν ο επίσημος ΠΑΟΚ προέβη σε αυτή την «προειδοποιητική βολή», υποβάλαμε την ένσταση μας πως κάτι τέτοιο δεν χρειαζόταν και ότι έπρεπε να κινηθεί άμεσα και ανυποχώρητα η διαδικασία και η εκπλήρωση της υπόσχεσης, να κυνηγηθούν μέχρι να πατήσουν μαύρο χιόνι, όλοι όσοι επιχείρησαν να εξοντώσουν με αυτόν τον ανέντιμο και ανήθικο τρόπο τον ΠΑΟΚ. Κατά τη γνώμη μας την οποία καταθέσαμε δεν χρειαζόταν να ζητηθεί η ανάκληση από την κυρία Μαρούπα, ούτε και η προειδοποίηση του ΠΑΟΚ. 

Ο οποίος ΠΑΟΚ υπέστη μια βάρβαρη και ανέντιμη επίθεση από μία καλά οργανωμένη φάρα συνομωτών, κατασυκοφάντισης που του προξένησε τεράστια ζημιά. Οφείλει ως εκ τούτου να κυνηγήσει όλους όσους απεργάστηκαν με αυτόν τον εγκληματικό τρόπο την εξόντωση του. Ο κόσμος είχε ζητήσει από την πρώτη στιγμή και μετά την πανηγυρική δικαίωση, ο Ιβάν να καθίσει στο σκαμνί τους συνομώτες, όποιοι κι αν είναι αυτοί και να πληρώσουν για το έγκλημα τους. 

Η κυρία Μαρούπα δεν ανακάλεσε όπως της ζητήθηκε από τον ΠΑΟΚ. Μας δικαίωσε. Δεν μένει τώρα ο επίσημος ΠΑΟΚ να προχωρήσει με γρήγορους ρυθμούς σε αυτό που υποσχέθηκε να κάνει. Ήδη θα έχουν πληροφορηθεί οι άνθρωποι του δικέφαλου ότι ο αδιόρθωτος Υφυπουργός Αθλητισμού, μαγειρεύει τροπολογία για να προφυλάξει τα μέλη της ΕΕΑ και όλους όσους συνεργάστηκαν στην άθλια και σκηνοθετημένη υπόθεση της πολυιδιοκτησίας.

ΥΓ: Σε ραδιοφωνική εκπομπή ζητήθηκε από τον κύριο Αυγενάκη να απαντήσει στο ερώτημα, αν ήταν λάθος η διαχείριση από τα θεσμικά όργανα της περιβόητης υπόθεσης πολυιδιοκτησίας. Δυστυχώς κι ενώ του δόθηκε η ευκαιρία να ζητήσει μια συγνώμη, πέταξε την μπάλα στην κερκίδα, επιβεβαιώνοντας για μια ακόμη φορά τις ευθύνες που και ο ίδιος έχει για αυτό το σκάνδαλο.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.