Η Καρδίτσα έζησε μία από τις σημαντικότερες βραδιές της ιστορίας της, καθώς αγωνίστηκε για πρώτη φορά σε εντός έδρας παιχνίδι για ευρωπαϊκή διοργάνωση, αντιμετωπίζοντας την κάτοχο των δύο τελευταίων τίτλων του Basketball Champions League, Μάλαγα.
Οι Ισπανοί επέβαλαν από νωρίς τον ρυθμό τους και έφτασαν σε άνετη εκτός έδρας επικράτηση με 72-55, σε έναν αγώνα που σηματοδότησε την ευρωπαϊκή «πρώτη» της θεσσαλικής ομάδας στο γήπεδό της.
Το ματς ξεκίνησε με τον Μάντσεν να πετυχαίνει το πρώτο καλάθι για την Καρδίτσα, ωστόσο, η συνέχεια αποτέλεσε μονόλογο για τη Μάλαγα, η οποία έκλεισε το α' δεκάλεπτο προηγούμενη με 23-11.
Στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν με την ίδια ένταση, διατηρώντας σταθερή διαφορά και πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με το 40-20 υπέρ τους.
Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, η Καρδίτσα προσπάθησε να μειώσει, αλλά η Μάλαγα κράτησε το προβάδισμα γύρω στους 20 πόντους, προηγούμενη στο τέλος της τρίτης περιόδου με 56-34.
Το τελευταίο δεκάλεπτο είχε περισσότερο διαδικαστικό χαρακτήρα, με τους Ισπανούς να διαχειρίζονται με χαρακτηριστική άνεση το προβάδισμά τους και να φτάνουν στο τέλος στη νίκη με 72-55.
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 11-23, 20-40, 34-56, 55-72
ΚΑΡΔΙΤΣΑ (Παπανικολόπουλος): Γουίγκινς 15 (9 ριμπάουντ), Τζέφερσον Μπ. 12 (2/5 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Χόρχλερ 9 (1), Έλις, Λιάπης, Ζευγαράς 1, Δίπλαρος 4 (0/3 τρίποντα, 3 ασίστ, 3 λάθη), Κασελάκης 5 (1), Καμπερίδης 3, Τζέφερσον Ντ. 4 (0/3 τρίποντα), Μάντσεν 2 (5 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 λάθη), Χουγκάζ
ΜΑΛΑΓΑ (Ναβάρο): Πέρεθ 6 (8 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Γουέμπ 5 (1), Καλινόσκι 12 (2), Μπαρέιρο 3 (1), Καστανέδα 2, Τζέντοβιτς 8 (1), Σουλεϊμάνοβιτς 4 (4 ριμπάουντ, 2 λάθη, 2 κλεψίματα), Ντουάρτε 5 (1), Τιλί 9 (2/4 τρίποντα, 4 ριμπάουντ), Κράβις 9 (1), Πέρι 7 (1)
Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news
Μπείτε στην παρέα μας στο instagram
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook
Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube