Η λύση είναι μία για τον Άρη: μεταγραφή

Γιώργος Στράντζαλης08 Φεβρουαρίου 2022

Ο προχθεσινός αγώνας με αντίπαλο τον Βόλο δε μας δίδαξε κάτι καινούριο, κάτι διαφορετικό, από το προφανές πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Αρης να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Παρά την πίεση που άσκησε η ομάδα του Άκη Μάντζιου, τις 15 τελικές προσπάθειες που κατέγραψε βάσει στατιστικής και τα υψηλά ποσοστά κατοχής που είχε στο παιχνίδι, έμεινε “άσφαιρη” για έκτη φορά στους επτά τελευταίους αγώνες.

Ο τρόπος παιχνιδιού του Αρη, παρά την επιβολή του ρυθμού του από το ξεκίνημα, δεν ήταν τόσο ανησυχητικός για τους αμυντικούς του Βόλου. Περισσότερο προβλέψιμο θα τον χαρακτήριζες καθώς αυτό το παράλληλο παιχνίδι με τις διαδοχικές αλλαγές πλευράς και κατεύθυνσης, όπως μας έχει διδάξει η ιστορίας δεν μπορεί να δώσει βαθμούς στην ομάδα. Διότι απέναντι σε καλά οργανωμένες άμυνες, όπως αυτή του Βόλου, ο Αρης γεμίζει σε άδεια από Κίτρινες φανέλες περιοχή.

Το συμπέρασμα παραμένει το ίδιο. Η λύση αυτή τη στιγμή είναι μία, για να μπορέσει ο Αρης να μετουσιώνει τις ευκαιρίες που δημιουργεί σε γκολ. Η προσθήκη εντός ποδοσφαιριστή με τα χαρακτηριστικά “καθαρού” φορ και με έμφαση στο σκοράρισμα, το οποίο μπορεί οι περισσότεροι προπονητές να λένε ότι είναι (και) θέμα ημέρας και της στιγμής αλλά προφανώς είναι και θέμα ικανότητας.

Αυτή τη στιγμή, ο Αμπουμπακάρ Καμαρά δεν είναι ο κατάλληλος για να δώσει τη λύση καθώς είναι φανερό ότι δεν είναι ο φορ περιοχής που είχε ανάγκη ο Αρης. Ολοκλήρωσε τον προχθεσινό αγώνα με μόλις μία τελική προσπάθεια! Επίσης, κανείς από τους Μάνο ή Λόπεθ δε διακρίνεται για την ικανότητά του στην εκτέλεση.

Η διοίκηση της ΠΑΕ αναζήτησε τον “εκλεκτό”, οι όποιες διαπραγματεύσεις έκανε όμως βρήκαν σε τοίχο με αποτέλεσμα να μην δοθεί λύση σε ένα διαχρονικό πρόβλημα της ομάδας. Στο περιθώριο της μίας εβδομάδας που υπάρχει μέχρι τη λήξη των μεταγραφών και για τους “ελεύθερους” ποδοσφαιριστές θα γίνει μία τελευταία προσπάθεια. Στη λίστα, η οποία δεν έχει και πολλές επιλογές, ξεχωρίζουν μία-δύο περιπτώσεις επιθετικών και μέσα στα επόμενα 24ώρα οι Κιτρινόμαυροι ενδεχομένως να προχωρήσουν τις επαφές τους στο τελικό στάδιο με την ελπίδα ότι θα δοθεί λύση και η κατάλληλη επιλογή στα χέρια του προπονητή.

Ειδάλλως, είναι σοβαρός ο κίνδυνος εκτροχιασμού και από τον εναπομείναντα στόχο του Αρη, αυτόν της παρουσίας του στα play off.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.