Η Λέφσκι πρέπει να «τρέξει» τις μεταγραφές στον ΠΑΟΚ!

Metrosport Team16 Ιουνίου 2022

Αρθρογραφεί ο Θάνος Μπούζας

Η Λέφσκι είναι μια ομάδα της Βουλγαρίας με πλούσιο παρελθόν αλλά με παρόν που απέχει πολύ από αυτό, κυρίως αγωνιστικά. Θεωρητικά είναι μια εύκολη κλήρωση για τον ΠΑΟΚ αν και οποιαδήποτε κλήρωση στον δεύτερο προκριματικό γύρο εξ’ ορισμού θα ήταν εύκολη. 

Όμως ο Δικέφαλος βρίσκεται σε ένα στάδιο σημαντικών αλλαγών. Αν δει κανείς την περυσινή βασική ενδεκάδα, διαπιστώνει ότι σχεδόν το 50% είναι φευγάτο ενώ για δυο παίκτες δεν έχει καθοριστεί η ποδοσφαιρική τους μοίρα (Σβαμπ- Μπίσεσβαρ). Αυτό ήταν επιλογή του ΠΑΟΚ και ως συνέπεια ήρθαν οι δηλώσεις Μπότο περί απόκτησης 8-9 παικτών των οποίων η συντριπτική πλειοψηφία θα δώσει το παρόν στην προετοιμασία στο εξωτερικό. 

Όμως κάτι τέτοιο προς το παρόν βρίσκεται υπό χρονική αίρεση. Αποκτήθηκαν 2 παίκτες βασικής ενδεκάδας ενώ υφίστανται διαπραγματεύσεις για αρκετούς στόχους σε όλες σχεδόν τις θέσεις. Πιο κοντά ο Κοτάρσκι ως τερματοφύλακας με τον ΠΑΟΚ ωστόσο να δείχνει αιφνιδιασμένος από την φυγή του Κρέσπο, κάτι που σημαίνει ότι δεν είχε σωστό υπολογισμό της κατάστασης. Όμως αυτό περνά σε δεύτερη μοίρα από τον στόχο ο οποίος είναι επικυρίαρχος στο μυαλό όλων των φιλάθλων και έχει να κάνει με την πρόκριση στους ομίλους. Στη σκέψη μας υπάρχει ο φόβος ευρωπαϊκών αποτυχιών με αντιπάλους εύκολες ομάδες όπως η Λέφσκι. 

Ποιος δε θυμάται όταν πρωτοήρθε ο Λουτσέσκου τι πατατράκ υπέστη! Σήμερα τα δεδομένα είναι δύο. Ο ΠΑΟΚ , δηλαδή ο Μπότο, επιβάλλεται να σπριντάρει στο θέμα των μεταγραφών. Δεύτερον , ο Λουτσέσκου πρέπει να λάβει τα υλικά που θα του δοθούν και να προχωρήσει το δυνατόν γρηγορότερο στις βασικές επιλογές του οι οποίες θα αποτελέσουν και τον αρχικό κορμό της ομάδας. Τώρα το πως θα καταφέρει να φτιάξει ένα σύνολο με ομοιογένεια και αποτελεσματικότητα μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα δεν το γνωρίζουμε. Η αγωνιστική αδυναμία του αντιπάλου είναι αυτή που δίνει την ευκαιρία στον ΠΑΟΚ ακόμη και με τη μισή δουλειά- που λέει ο λόγος- να καταφέρει να υπερκεράσει τουλάχιστον το πρώτο από τα δυο εμπόδιο. 

Δεν είναι όμως και μια άποψη που περιβάλλεται από σιγουριά. Συμπερασματικά όσο πιο γρήγορα ο Μπότο φέρει ένα μέρος των παικτών στην Τούμπα τόσο λιγότερο επισφαλής θα πρέπει να θεωρείται μια πρόκριση στους ομίλους. Εξάλλου μετά από ένα χρονικό σημείο που εντοπίζεται την 21η Ιουλίου δεν μπορείς να κάνεις παρά μόνο μια αλλαγή στο ρόστερ σου. Τα δεδομένα σήμερα έχουν ως εξής: δεν υπάρχει τερματοφύλακας ( λένε ότι έρχεται ο Κοτάρσκι αλλά επ’ ουδενί δεν πρέπει να ανανεωθεί του Ζίφκοβιτς). Δεν υπάρχει δεύτερο στόπερ με τα στοιχεία του Κρέσπο. Δεν υπάρχει ταχύτητα στη μεσαία γραμμή (δε γνωρίζουμε πόσο θα μπορέσει εδώ να προσφέρει ο Κουαλιάτα) . 

Δεν υπάρχει οργανωτής μπροστά από τα χαφ ενώ οπωσδήποτε χρειάζεται και ένας φορ. Το ερώτημα είναι πως όλοι αυτοί μπορεί να έρθουν μέσα σε λίγες μέρες και να μπορέσουν να ενσωματωθούν στην ομάδα. Αναμένουμε τον Μπότο να δώσει μια πραγματική συνέντευξη τύπου προτού φύγει η ομάδα για προετοιμασία. Γιατί ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει και όχι να υπολογίζει!

Υ.Γ. Το να δίνει ο ΠΑΟΚ δεξιά και αριστερά παίκτες είναι κάτι που μας ξεπερνάει. Ποιοι είναι αυτοί που κάνουν αυτές τις δωρεές; Φιλανθρωπίες με την περιουσία του μπορεί να κάνει μόνο ο Σαββίδης και όχι κάποιοι διοικητικοί που κάνουν μνημόσυνα με ξένα κόλλυβα !

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.