«Η κυβέρνηση βοηθάει τον κόσμο στην Αυστραλία»

Metrosport Team07 Απριλίου 2020

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο ιδιοκτήτης της ακαδημίας Αδελαΐδα Ολίμπικ στην Αυστραλία, Σταύρος Παρησσός, και μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί με τον κορωνοϊό στην χώρα των κανγκουρό, την βοήθεια της κυβέρνησης αλλά και την συνεργασία που έχει η ακαδημία του με τον ΠΑΟΚ.

Μεταξύ άλλων όσα είπε:

«Υπάρχουν πολλά μέτωπα με την ακαδημία και όχι μόνο. Εχω εδώ έναν παλιό παίκτη του ΠΑΟΚ, τον Παύλο Βαγκέλι,ήρθαμε και μας ενίσχυσε και πήραμε και το Κύπελλο. Τα σχολεία έχουν κλείσει εδώ στην Αυστραλία αλλά έκλεισαν τελευταία, γιατί υπήρχε πρόβλημα με το πως θα μείνουν τα παιδιά στο σπίτι αφού οι γονείς δουλεύουν. Το έκλεισαν σιγά σιγά για να μην έχουμε πολλά κρούσματα και πάνε όλοι στα νοσοκομεία. Τα εμπορικά κέντρα έκλεισαν και είναι ανοιχτά μόνο τα σούπερ μάρκετ. Πλέον εδώ μπορούν να βρεθούν μόνο 2 άτομα, εκτός αν είναι της ίδιας οικογένειας. Στη Νότια Αυστραλία σήμερα είχαμε τον πρώτο νεκρό, γενικά σε όλη την χώρα είμαστε περίπου στους 50. Εμείς εδώ είμαστε στο στάδιο 2 στην Αδελαΐδα και στο Σίδνεϊ είναι στο στάδιο 3. Αν φτάσουμε στο στάδιο 4 και 5, τότε θα έχουμε και εμείς τα μέτρα της Ελλάδας. Το πρωτάθλημα σταμάτησε εδώ και ένα μήνα γιατί υπήρχε μια υποψία κορωνοϊού σε έναν παίκτη, πλέον δεν έχουμε ούτε προπονήσεις ούτε αγώνες μέχρι τέλος Μαΐου. Οι επιστήμονες είπαν πριν 1,5 μήνα πως ο καλός καιρός βοηθάει στον κορωνοϊό αλλά δεν ξέρω αν τον σταματάει.»

Για τα μέτρα της κυβέρνησης: «Η κυβέρνηση πήρε μέτρα, αν είσαι άνεργος σε βοηθάει η κυβέρνηση 550 δολάρια Αυστραλίας την εβδομάδα, αυτοί που έχουν χάσει την δουλειά τους λόγω κορωνοϊού θα πάρουν 1200-1400 δολάρια την εβδομάδα. Για τις επιχειρήσεις, αν έπεσε ο τζίρος της, σε βοηθάει η κυβέρνηση και εξαρτάται από τις εισπράξεις των επιχειρήσεων, δεν είναι στάνταρ το νούμερο αυτό».

Για την ακαδημία του και την συνεργασία με τον ΠΑΟΚ: «Στα παιδιά από τις ακαδημίες έχουμε δώσει πρόγραμμα ανάλογα με τις ηλικίες τους, μιλάμε με τους προπονητές που γνωρίζουν τις ομάδες τους. Αρχίσαμε μια συνεργασία με τον ΠΑΟΚ, να φτιάξουμε την ακαδημία μας με το όνομα του ΠΑΟΚ από πίσω, να ανεβάσουμε το επίπεδο των ακαδημιών εδώ και σε τρία χρόνια να παίζουμε σε τουρνουά στην Ελλάδα».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.