Η κυβέρνηση στέλνει τον αθλητισμό στον γκρεμό

Κυριάκος Θωμαϊδης07 Μαρτίου 2021

Η ανικανότητα της κυβερνητικής πολιτικής στον αθλητισμό καταδείχτηκε με τις αλλοπρόσαλλες αποφάσεις του Λευτέρη Αυγενάκη και του Νίκου Χαρδαλιά. Στις 18 Φεβρουαρίου ο ΓΓΑ Γιώργος Μαυρωτάς ανακοίνωσε επανεκκίνηση των προπονήσεων στον επαγγελματικό και ερασιτεχνικό αθλητισμό.  Το βράδυ της προηγούμενης Τετάρτης ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανέστειλε το μεγαλύτερο μέρος αυτών των αποφάσεων.  Μετά από 24 ώρες ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης ανακοίνωσε ότι θα επαναφέρει στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων το σχέδιο Μαυρωτά!

Είναι προφανές ότι οι υπουργοί της κυβέρνησης δεν επικοινωνούν μεταξύ τους. Πώς να εξηγηθεί η στάση του κ. Χαρδαλιά, ο οποίος θεωρεί ότι ο κορωνοϊός κολλάει στη Football League και όχι στη Super League 1 ή τη Super League 2; Επίσης πιστεύει ότι ο κορωνοϊός κολλάει στο πόλο, στο χάντμπολ και στο βόλεϊ και όχι στο μπάσκετ!

Παράλληλα η κυβέρνηση ζήτησε από τη μισή Ελλάδα να προπονείται και από την άλλη μισή, όχι! Οι χαρακτηρισμοί για «βαθύ κόκκινο» και για «κόκκινο» επιτρέπει σε 12 ομάδες της Football League να προπονούνται και σε 8 να μην προπονούνται.

Η αθλητική ηγεσία είναι βαθιά νυχτωμένη αν νομίζει ότι μπορεί να δημιουργεί συνθήκες ακορντεόν σε επαγγελματίες αθλητές. Ο αθλητής δεν μπορεί κάθε τρεις και λίγο να διακόπτει το προπονητικό πρόγραμμά του. Αυτό έχει επιπτώσεις και στην φυσική του κατάσταση και στην ψυχική του υγεία.Για τους επαγγελματίες αθλητές υπάρχει και το ζήτημα της επιβίωσης. Αναρωτήθηκε κανείς πως ζουν τις οικογένειές τους εδώ και ένα χρόνο; Το εντυπωσιακό είναι ότι ο δείκτης θετικότητας του κορωνοϊού στις αθλητικές διοργανώσεις και προπονήσεις της Ελλάδας, είναι κοντά στο μηδέν. Δηλαδή αποδείχτηκε ότι το άνοιγμα του αθλητισμού δεν δημιούργησε κανένα πρόβλημα στην επιδείνωση της πανδημίας.

Δεν περιμένουμε εξηγήσεις από την κυβέρνηση. Απέδειξε ότι με την αλαζονεία της εξουσίας, δεν μπορεί να διαχειριστεί τα πιο απλά πράγματα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.