«Η κυβέρνηση απειλεί όσους δεν συμμορφώνονται ενώ δεν έχει πρόταση»

Metrosport Team31 Ιανουαρίου 2020

Στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ 25, Γιάνης Βαρουφάκης και κατέθεσε την άποψή του σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στο ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Το ΜέΡΑ 25 αποχώρησε προ ημερών καταγγέλλοντας τη διαδικασία. Είναι απαράδεκτο να κατατίθεται την τελευταία στιγμή μια τροπολογία, η οποία συνεχίζει την παράδοση ενός κράτους που άγεται και φέρεται από συμφέροντα που εξευτελίζουν τον αθλητισμό και το κοινοβούλιο. Κανείς δεν είναι ικανοποιημένος από την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Εμείς λέμε να εφαρμοστεί το μοντέλο Μπαρτσελόνα. Οι ομάδες να ανήκουν στους φιλάθλους και όχι σε κάποια εταιρεία ή κάποιον κύριο. Οι αγνοί οπαδοί, αυτοί που πονούν την ομάδα τους, έχουν δικαίωμα και υποχρέωση να είναι ιδιοκτήτες της. Το ότι δουλεύει αυτό το μοντέλο το ξέρουμε καλά. Η Μπαρτσελόνα είναι η ομάδα με τη μεγαλύτερη αξία στον κόσμο και ανήκει στους φιλάθλους της. Αν μπορεί να γίνει αυτό στην Μπαρτσελόνα, γιατί να μην μπορεί να γίνει στον ΠΑΟΚ, τον Άρη ή τον Ολυμπιακό. Τα προηγούμενα χρόνια υπήρχαν κάποιοι ευπατρίδες που πονούσαν τις ομάδες τους και έχαναν χρήματα αγοράζοντάς τες. Αυτό τελείωσε από την εποχή του Κοσκωτά. Από τότε οι οπαδοί χρησιμοποιούνται ως κομματικοί στρατοί. Δεν είναι σωστό να εκθέτουμε τους αγνούς οπαδούς σε αυτόν τον πόνο, να βλέπουν την ομάδα τους κλωτσοσκούφι μεταξύ επιχειρηματικών και πολιτικών συμφερόντων».

Για τα επιχειρηματικά συμφέροντα στο ποδόσφαιρο: «Τα ξέρετε καλύτερα από εμένα. Ο Πειραιάς κυβερνάται από τον Μαρινάκη. Ακόμη και ξιπασμένοι πτωχευμένοι επιχειρηματίες που βαρύνονται με σημαντικές κατηγορίες αγοράζουν ομάδες στην επαρχία και προσπαθούν να γίνουν φεουδάρχες στην τοπική κοινωνία. Το πρόβλημα δεν είναι ένας συγκεκριμένος επιχειρηματίας ή μια συγκεκριμένη ομάδα. Αλλά μια διαδικασία που κάνει τους οπαδούς έρμαιο συμφερόντων. Αν κάπου η έννοια του συνεταιρισμού πρέπει να εφαρμοστεί χθες, όχι αύριο, είναι ο χώρος του αθλητισμού».

Για το αν συμμερίζεται τις απόψεις μερίδας της αντιπολίτευσης πως ο Μαρινάκης είναι χορηγός της κυβέρνησης: «Τα τελευταία 30 χρόνια πίσω από κάθε κόμμα εξουσίας κρύβονται κάποιοι επιχειρηματίες. Το ξέρουμε αυτό, να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας».

Για την παρέμβαση Μητσοτάκη σε σχέση με το ποδόσφαιρο: «Συζητούσαμε στη Βουλή για ένα καίριας σημασίας εθνικό ζήτημα και σηκώθηκε ο Μητσοτάκης χρησιμοποιώντας αυτό το πλαίσιο για να προχωρήσει σε εξαγγελίες για το ποδόσφαιρο. Μιλούσε επί 16 λεπτά για να δικαιολογήσει τις αδικαιολόγητες παρεμβάσεις της κυβέρνησης. Αντί να συζητηθεί το θέμα σοβαρά, μπήκε μέσα σε ένα ύψιστης σημασίας ζήτημα όπως η αμυντική συνεργασία με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ας φέρουν ένα νομοσχέδιο να το συζητήσουμε. Αντί γι’ αυτό, παρατηρήσαμε για άλλη μια φορά μια κοκορομαχία Μητσοτάκη-Τσίπρα που δημιούργησε θόρυβο, δεν έβγαλε νόημα και δεν υπήρξε καμία βελτίωση στην κατανόηση του προβλήματος από τον ελληνικό λαό. Έτσι δεν μπορούμε να προχωρήσουμε».

Για την εξαγγελία Μητσοτάκη περί διακοπής του Πρωταθλήματος αν δεν υπάρξει συμμόρφωση: «Τι πάει να πει συμμόρφωση; Η κυβέρνηση δεν κατέβασε κάποιο νομοσχέδιο. Απειλεί αυτούς που δεν συμμορφώνονται όταν η ίδια δεν έχει πρόταση».

Για τη στάση του ΜέΡΑ 25 στο θέμα της τροπολογίας: «Δηλώσαμε τη διαφωνία μας αποχωρώντας και καταγγέλλοντας τη διαδικασία. Είμαστε εναντίον και του περιεχομένου και της ιδέας ότι λύνονται τέτοια προβλήματα με τροπολογίες. Απαιτούμε να υπάρξει συγκεκριμένη διαδικασία από τη Βουλή για ένα νέο νομοθετικό πλαίσιο για το ποδόσφαιρο».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.