Η κλήρωση «αποφάσισε» πίεση και αγωνία διαρκείας

Δημήτρης Μπούζας22 Φεβρουαρίου 2020

Το νταμπλ φέτος κατά κύριο λόγο και μετά από το αποτέλεσμα της χθεσινής κλήρωσης, σε ότι αφορά τους δύο βασικότερους διεκδικητές και των δύο τίτλων, αποτελεί μια μονόδρομη υπόθεση αλλά συγχρόνως και πολυδιάστατη. Μονόδρομη γιατί αυτός είναι ο αποκλειστικός στόχος τους και πολυδιάστατη από τη στιγμή που από την έκβαση της και την θετική ή αρνητική εξέλιξη της, οι επιδράσεις μοιραία θα είναι πολυεπίπεδες και εξόχως σημαντικές. Η κλήρωση με δυο λόγια πρόσθεσε στο ήδη φορτωμένο με ενστάσεις και εντάσεις αλλά και παρακρατικές απερισκεψίες σκηνικό, μεγαλύτερη αγωνία, περισσότερες έγνοιες και πολλαπλάσιους ενδεχόμενους κινδύνους. 

Αποδεδειγμένα η «πυρίκαυστη ζώνη» επεκτάθηκε και ο αριθμός των προβληματικών και εκρηκτικών αναμετρήσεων αυξήθηκε. Και όταν λέμε εκρηκτικών αντιλαμβάνεστε πως αναφερόμαστε στις συγκεκριμένες αναμετρήσεις ανάμεσα στους περσινούς νταμπλούχους και στους «μαχητές της παράγκας». Ο προγραμματισμένος μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου αριθμός, από τρεις ανέβηκε στις πέντε, με συνέπεια ο συναγερμός που ξεκίνησε από προχθές για την κυριακάτικη σύγκρουση, να επιβάλλεται να διατηρηθεί για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα με ότι σημαίνει αυτό. 

Γιατί κατά τα ψέμματα οι ελληνικές διοργανώσεις είναι εντυπωσιακά ευμετάβλητες, έωλες και εξελίσσονται σε ταραχώδεις με αναγκαστικές ενίοτε χοντροκομμένες κυβερνητικές παρεμβάσεις, που καταλήγουν ακόμη και σε ανεπίτρεπτες διακοπές. Πέραν όλων αυτών των διαφαινομένων κινδύνων εξαιτίας της αύξησης του συγκεκριμένου αριθμού των αναμετρήσεων υψηλής επικινδυνότητας, οι δύο διεκδικητές των τίτλων καλούνται να επιδείξουν τις αντοχές που διαθέτουν σε όλους τους τομείς μετά από αυτές τις εντυπωσιακές εξελίξεις.

 Πέντε κρίσιμες και καθοριστικές μάχες, συνοδευόμενες και από όλα όσα εξωαγωνιστικά τις καθιστούν ξεχωριστές (μιλάμε για τη παρασκηνιακή δράση της ομάδας των σκανδάλων) είναι λογικό να απαιτούν ατσάλινα νεύρα, καλή οργάνωση και μεγάλη αποφασιστικότητα. Οι νταμπλούχοι στο παρελθόν απέδειξαν ότι μπορούν να αντεπεξέλθουν σε τέτοιες σκληρές προοπτικές. Οι αντίπαλοι τους, αφαιρούμενων των ειδικών προνομίων με τα οποία πορεύονται χρόνια ολόκληρα, σίγουρα θα δυσκολευτούν. Πιο απλά ένας σοβαρός ΠΑΟΚ είναι σε θέση να βγει νικητής σε αυτόν τον πόλεμο διαρκείας και να πάρει ότι καλύτερο από τις πέντε μάχες που θα τον κρίνουν. Για αυτούς άλλους τα πράγματα θα είναι δυσκολότερα με την προοπτική όμως ότι θα διατηρηθούν οι συνθήκες της διεξαγωγής των σημαντικών αγώνων με ξένους διαιτητές και με VAR. Με αυτά και με όσα πιθανότατα θα προκύψουν άμεσα και θα αφορούν τον πόλεμο των πέντε αναμετρήσεων, ο Φερέιρα και οι παίκτες του ολοκληρώνουν την προετοιμασία τους για την πρώτη μάχη. Το ηθικό τους είναι στα ύψη και η αποφασιστικότητα τους στο ζενίθ.

Όσοι είχατε την ευκαιρία να ενημερωθείτε για το πως κύλησε η τελευταία ημέρα – πριν από τη διακοπή της – της δίκης για τα στημένα θα διαπιστώσατε σίγουρα από την όλη διαδικασία αλλά και την εκδήλωση οργής και αηδίας της προέδρου της έδρας, για τη συμπεριφορά συνηγόρων και μαρτύρων που επιδόθηκαν σε ένα θλιβερό κρεσέντο υποκρισίας με αυτοδιαψεύσεις και μυστηριώδεις ανατροπές αρχικών καταθέσεων, ότι αυτό το κουβάρι θα ξεμπλέξει δύσκολα. Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η νέα κωλοτούμπα του πρωταθλητή των κυβιστήσεων γραφικού τζόκερ. Ο τύπος δεν έχει τον Θεό του. «Αθώωσε» ότι στο παρελθόν κατηγορούσε και έβγαλε λάδι Σπάθες, Κουρίδηδες, Σαρήδες και ότι έχει σχέση με το νέο αφεντικό του, ενώ κατακεραύνωσε και τα θύματα των επιθέσεων που κινδύνευσε και η ζωή τους από τις εγκληματικές ενέργειες των εγκάθετων, χαρακτηρίζοντας τα καραγκιόζηδες! Ο άνθρωπος ξεπέρασε κάθε όριο.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.