ΠΑΟΚ: Το νέο «εργαλείο» που επιστρατεύεται στην μάχη κατά των τραυματισμών

Metrosport Team03 Νοεμβρίου 2022

Για ακόμη μια χρονιά, ο ΠΑΟΚ υποφέρει από τα κρούσματα τραυματισμών, με τελευταίο αυτό του Νάρεϊ. Στην ΠΑΕ γνωρίζουν πως πρέπει να παρθούν μέτρα για να περιοριστεί το φαίνομενο και στην κατεύθυνση αυτή ο «Δικέφαλος» ανακοίνωσε την συνεργασία του με την καινοτόμα πλατφόρμα παροχής δεδομένων, SoccerLab.

Με την χρήση της εν λόγω πλατφόρμας, οι ομάδες έχουν την δυνατότητα, μεταξύ άλλων, να συγκεντρώνουν και να αξιοποιούν αντικειμενικά και υποκειμενικά δεδομένα που αφορούν τις επιδόσεις των παικτών στην προπόνηση και τους αγώνες, την πορεία των τραυματισμών, το σκάουτινγκ αλλά και τις ακαδημίες. Ο κάθε παίκτης της ομάδας αποκτά την δική του καρτέλα στην πλατφόρμα με όλα τα καταγεγραμμένα δεδομένα και τα στατιστικά του, πράγμα που βοηθά μεταξύ άλλων τόσο την διαχείρηση όσο και την πρόληψη των τραυματισμών. Επίσης μέσω της πλατφόρμας μπορούν να αναλυθούν και να αξιολογηθούν τα τεστ φυσικής κατάστασης τα οποία υποβάλονται οι παίκτες σε συνδυασμό με τα υποκειμενικά χαρακτηριστικά του καθενός και να συγκριθούν σε παγκόσμια κλίμακα.




«Στον ΠΑΟΚ επενδύουμε στο SoccerLab και τον ψηφιακό μετασχηματισμό, χρησιμοποιώντας υποκειμενικά και αντικειμενικά δεδομένα για να φτάσουμε σε ένα καλύτερο επίπεδο σε όλους τους τομείς.» δήλωσε ο Ζοσέ Μπότο μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας με την πλατφόρμα. «Ο ΠΑΟΚ είναι μια ελληνική ομάδα, με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Θα αρχίσει να μετατρέπει τις γνώσεις σε στρατηγικά σχέδια, εντός και εκτός γηπέδου, χρησιμοποιώντας τη σπονδυλωτή λύση SoccerLAB!», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της εταιρείας που έκανε τα αποκαλυπτήρια μέσω του επίσημου λογαριασμού της στο Twitter.

Το SoccerLab, του οποίου η δυναμική ολοένα και αυξάνεται,  χρησιμοποείται από μερικά από τα μεγαλύτερα κλαμπ της Ευρώπης, όπως η Μπορούσια Ντόρτμουντ, η Αϊντχόφεν, η Κλαμπ Μπριζ, η Πάρμα αλλά και η πρώην ομάδα του Μπότο, Σαχτάρ Ντόνετσκ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook




Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.