Η καλύτερη χρονιά στην ιστορία του Άρη

Μάνος Χατζάκης31 Δεκεμβρίου 2021

O τίτλος τα λέει όλα. Ή σχεδόν όλα. Το 2021 έμεινε στην ιστορία, όπως καμία άλλη χρονιά του παρελθόντος. Ο Αρης κατέκτησε την 3η θέση, κατέρριψε μερικές δεκάδες ρεκόρ, έπαξε όμορφο ποδόσφαιρο και έκανε βήμα εμπρός και... πάνω. 

Κάποιες εκκρεμότητες, δικαστικού τύπου, παρέμειναν ανοιχτές και μετατέθηκαν για την επόμενη. Βλέπετε, μείον έξι βαθμοί και πιθανοί περιορισμοί στις μεταγραφές δεν είναι μικρή υπόθεση. Οπως και να έχει, η χρονιά ολοκληρώνεται με τους «κιτρινόμαυρους» στην 7η θέση, αλλά δύο βαθμούς από την 4άδα και πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου. Υποθήκη, δηλαδή, για κάτι μεγαλύτερο...

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ

Ο φορτωμένος Ιανουάριος προκάλεσε παρενέργειες και απώλειες βαθμών. Ηττα από τη Λαμία, ισοπαλία σε ακατάλληλο γήπεδο κόντρα στον ΠΑΣ, ήττα από ΑΕΚ και Παναθηναϊκό. Οι «κιτρινόμαυροι» υποχώρησαν βαθμολογικά, αλλά στο Κύπελλο πέρασαν τον Αστέρα Τρίπολης με δύο νίκες και προκρίθηκαν στους «8». Παράλληλα, ολοκλήρωσαν τη μεταγραφική ενίσχυση, υπογράφοντας Ιωάννου, Μήτρογλου και Μπρούνο.

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ


Ο δεύτερος μήνας του χρόνου, βρήκε την ομάδα να ισορροπεί βαθμολογικά. Διπλό επί της ΑΕΚ, ισοπαλία με τον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκης» και ήττα από τους ερυθρόλευκους στα προημιτελικά του Κυπέλλου, που άφηνε ελπίδες πρόκρισης στο «Κλ. Βικελίδης». Στο τέλος Φλεβάρη, ο Αρης βρέθηκε και πάλι μόνος δεύτερος μετά από 40 χρόνια!

ΜΑΡΤΙΟΣ

Ξεκίνημα με τον σοκαριστικό αποκλεισμό από τον Ολυμπιακό στα ημιτελικά του Κυπέλλου, λόγω του λάθους του Κουέστα και της πονηρής σκέψης του Μπουχαλάκη. Σαν να μην έφτανε αυτό, γίνεται γνωστή, δύο χρόνια μετά, η υπόθεση πλαστογραφίας του πρώην ποδοσφαιριστή Λάσκοφ, η οποία προκαλεί τριγμούς στην ΠΑΕ. Στο τέλος του μήνα, ο Σάσα υπέγραψε επέκταση συνεργασίας, κάνοντας πράξη την επιθυμία του ίδιου αλλά και της ΠΑΕ.

ΑΠΡΙΛΙΟΣ


Ο Αρης παρουσιάζει αγωνιστική αστάθεια στα πρώτα ματς των play off, τη στιγμή που η διοίκηση έχει στραμμένο το βλέμμα στο CAS, αναφορικά με τις υποθέσεις των Ιμπε και Οριόλ. Η ΠΑΕ κατέθεσε πρόταση στον Μπόγιαν Κρκιτς, φτιάχνοντας το σκαρίφημα της ενίσχυσης του καλοκαιριού. Παράλληλα, εξωτερικεύθηκαν οι πρώτες σκέψεις για την ανανέωση συμβολαίου του Ακη Μάντζιου.

ΜΑΪΟΣ

Παρά την ήττα στην Τούμπα, ο Αρης εξασφάλισε και μαθηματικά το ευρωπαϊκό εισιτήριο, δύο αγωνιστικές πριν τη λήξη των play off, εκμεταλλευόμενος την ήττα του Παναθηναϊκού από την ΑΕΚ. Τερμάτισε 3ος, πρώτη φορά μετά από 40 χρόνια. Στο μέτωπο του CAS, έχασε την υπόθεση του Οριόλ στον οποίο κλήθηκε να πληρώσει 1,1 εκ. ευρώ!

IOYNIOΣ

Πρώτη μέρα του καλοκαιριού και η ΠΑΕ εξέδωσε εισιτήρια διαρκείας και λίγες μέρες μετά το CAS ανακοίνωσε ότι η απόφαση για την υπόθεση Ντουρμισάι πήρε νέα παράταση ενός μήνα. Ολοκληρώθηκε το πρώτο στάδιο στα 3-5 Πηγάδια και στο τέλος του μήνα η αποστολή πέταξε για Αυστρία. Την ίδια μέρα ανακοινώθηκε και η πρώτη μεταγραφή, που ήταν ο βόσνιος πλάγιος, Ιζέτ Χαϊροβιτς.

IOYΛΙΟΣ

Μετά τον Χαϊροβιτς ανακοινώθηκε και ο βραζιλιάνος τερματοφύλακας Ντένις και ο Μπαντού Ντιαγέ. Το CAS ενημέρωσε για νέα παράταση στην υπόθεση Ντουρμισάι. Ηττα στο Καζακστάν από την Αστανά, ισοπαλία στον επαναληπτικό και αποκλεισμός από το Conference League. Η Επιτροπή Δεοντολογίας αποφάσισε ποινή αφαίρεσης 6 βαθμών για την υπόθεση Λάσκοφ.

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ


Η διοίκηση ολοκλήρωσε τη μεταγραφή του Αμπουμπακάρ Καμαρά, η ακριβότερη στην ιστορία του συλλόγου. Παράλληλα, ο Αρης έδωσε αρκετά φιλικά, ενώ ανακοινώθηκε από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ ότι διατηρείται η αρχική ποινή των μείον έξι βαθμών. Στο τέλος των μεταγραφών, ο Αρης απέκτησε τον Τσέχο, Γιακούμπ Μπράμπετς και τον Ιρακινό, Μοχανάντ Αλί.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ


Πραγματοποιήθηκε μαζικό συλλαλήτηριο στις αρχές του μήνα, λόγω της ποινής της ΕΠΟ για την αφαίρεση έξι βαθμών. Ο κόσμος... βράζει, αλλά ο Θόδωρος Καρυπίδης με ανάρτησή του πρόετρεψε (!) τον κόσμο να μην κατεβεί στα εγκαίνια της ΔΕΘ, λέγοντας ότι έχει σίγουρη τη δικαίωση. Στο Πρωτάθλημα, ο Αρης ξεκίνησε με ισοπαλία (ΟΦΗ) και ήττα (Ιωνικό), ο Μάντζιος αμφισβητήθηκε έντονα, αλλά οι νίκες επί Παναθηναϊκού και Ατρομήτου επανέφεραν την ηρεμία.

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ

Ο Αρης έψαχνε σταθερότητα στο Πρωτάθλημα. Η επανέναρξη της Super League έγινε με εντός έδρας «Χ» επί του Απόλλωνα Σμύρνης, διπλό επί της Λαμίας και πεντάρα επί του Παναιτωλικού. Η επεισοδιακή ήττα από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ «πόνεσε», όπως ήρθε, γιατί ήταν άδικη. Εν τω μεταξύ, ο Μαντσίνι υπέγραψε επέκταση συμβολαίου έως το 2024.

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ


Ο μήνας μπήκε καλά με νίκη στον Βόλο, αλλά τιμωρία τριών αγωνισιτικών στον Μπερτόγλιο, λόγω επεισοδίου. Η υπόθεση Ντουρμισάι πήρε νέα αναβολή, γεγονός που άφηνε μεταγραφικά περιθώρια για τον Ιανουάριο. Η ήττα από τον ΠΑΣ με 0-5 αποτέλεσε τη βαρύτερη εντός έδρας στην ιστορία το, ωστόσο η ομάδα βρήκε τρόπους να ανακάμψει βαθμολογικά, παίρνοντας μεγάλη νίκη επί του ΠΑΟΚΣ στην Τούμπα.

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ


Στο δικαστικό μέτωπο δεν υπήρξε η παραμικρή εξέλιξη. Νέα παράταση για Ντουρμισάι από το CAS και εκπόνηση πλάνου ενίσχυσης τον Ιανουάριο. Ο Αρης κέρδισε εντός τον Αστέρα Τρίπολης, έχασε από τον Ολυμπιακό (εκτός) και έφερε ισοπαλία με τον ΟΦΗ στην Κρήτη. Το 2021 όμως έκλεισε στον Πρωτάθλημα με δύσκολη εντός έδρας νίκη επί του Ιωνικού και διπλό πρόκρισης στο Κύπελλο επί του ΟΦΗ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.