Η κάλυψη της οικονομικής ζημιάς για τον Εκόνγκ δεν ισοσκελίζει την αγωνιστική

Αρις Νικολάκης27 Μαρτίου 2024

Ρε συ – το «ρε» με την καλή έννοια – Γουλιέλμε Εκόνγκ ακούς, τι λες; Αν άκουγες βέβαια, δε θα έλεγες. Και δε θα έπραττες , όσα έπραξες στο Άφρικα Καπ. Έχουμε μάλιστα, την αμυδρά υποψία πως οι αναφορές σου στον τραυματισμό σου με την εθνική Νιγηρίας είναι πρωτοφανείς, είναι ανήκουστες, είναι πρωτόγνωρες. Εμείς πάντως, αυτές τις αναφορές τις ερμηνεύουμε ως σαφή γραφή του ΠΑΟΚ στα παλαιότερα των υποδημάτων του! Τουλάχιστον…

Ο Γουλιέλμος Εκόνγκ δεν ηρκέσθη σε αυτές εκτός συνόρων μας. Έκανε κι άλλες εντός. Θα είναι διαθέσιμος, κατά πως είπε, για τον τελικό του Κόνφερενς Λιγκ. Μπα. Δεν υπάρχει περίπτωση. Δεν ακούει, τι λέει. Σιγουράκι!

Το θέμα με τον Νιγηριανό διεθνή και σούπερ σταρ στο Άφρικα Καπ δεν είναι οποιαδήποτε αποζημίωση του ΠΑΟΚ για την απουσία του μετά τον βαρύ τραυματισμό με την Εθνική του. Το θέμα, καθ’ ημάς, αφορά τον σεβασμό του στον ΠΑΟΚ. Τουλάχιστον…

Όσο για όσα ακούγονται για τα περί απουσίας του η οποία πέρασε στα ψιλά… Έφθασαν, να πουν πως «δεν έχασε η Τούμπα (ΣΣ: Όπου …Βενετιά) βελόνι», θα παρακαλούσαμε, να μας επιτρέψουν, να διαφωνήσουμε. Οριζοντίως και καθέτως.

Αφ’ ενός δόθηκαν πολλά χρήματα για την απόκτηση του. Αφ’ ετέρου δεν τα δικαίωσε. Τούτο δε δίχως, να αμφισβητούμε την αξία του. Παίκτης ο οποίος έλαμψε με Ουντινέζε, Σαλερνιτάνα στην Ιταλία, με Γουότφορντ στην Αγγλία και με ΜπούρσαΣπορ στην Τουρκία – με την αγοραστική του αξία κοντά στα 6 εκ ευρώ κατά την transfermarkt.com - δεν είναι τυχαίος παίκτης.

Μετά την εκπληκτική του παρουσία στο Άφρικα Καπ θα μπορούσε - υποθέτουμε – όντας υγιής να βρει τα πατήματα του στο Πρωτάθλημα Ελλάδας. Δεν τα βρήκε καθ’ ότι γύρισε σοβαρά τραυματίας με απόλυτα δική του ευθύνη. Ήξερε τι έκανε, όταν ρίσκαρε την υγεία του. Το γεγονός της γνώσης της κατάστασης του, μαζί με την άγνοια για τις επιπτώσεις της, δεν αφαιρεί φυσικά, τις ευθύνες από τον εθνική Νιγηρίας.

Το θέμα όμως – επιμένουμε εμείς – δεν είναι η αποζημίωση της ΠΑΕ. Ήτοι, δεν είναι οικονομικό. Αγωνιστικό είναι επειδή η ομάδα του εξ’ αιτίας του ρίσκαρε στην άμυνα της. Συμφωνείτε, διαφωνείτε… Έλειπε από τον ασφυκτιούντα άνευ επιλογών στην άμυνα Ραζβάν Λουτσέσκου μία ανάσα. Είναι βέβαια και θέμα αρχής για τον ΠΑΟΚ!

Για τον Νιγηριανό διεθνή είναι και τα δύο. Οικονομικό επειδή έχασε και χάνει πριμ με τον ΠΑΟΚ. Έχασε και χάνει αξία στο… Χρηματιστήριο μετά και την επέμβαση του. Αγωνιστικό επειδή απώλεσε τη μισή αγωνιστική περίοδο. Και τέτοιες απώλειες μετρούν αρνητικά στο βιογραφικό κάθε παίκτη.

Στην περίπτωση του Γουλιέλμου Εκόνγκ ταιριάζει, με το δικό μας το μυαλό, μια αμερικανική παροιμία, στα χρόνια της «Άγριας Δύσης»… Σε κάποια ταινία-γουέστερν την ακούσαμε και μας…έμεινε. «Μην κάθεσαι οκλαδόν φορώντας τα σπιρούνια σου»!

Τέλος πάντων. Τι μέλλει γενέσθαι, τώρα; Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ αποφασίζει και διατάσσει. Δίχως η αγωνιστική ζημιά (ακόμη κι η κόπωση των δυο εναπομεινάντων κεντρικών αμυντικών… τέτοια είναι) την οποία υπέστη αγωνιστικά ο ΠΑΟΚ, να καλυφθεί από τυχόν κάλυψη της οικονομικής.

ΥΓ : Έγιναν λάθη… Τραγικά λάθη έγιναν και βύθισαν το μπάσκετ του ΠΑΟΚ! Άνθρωποι οποίοι εάν καθόταν στο σπίτι τους δε θα τα έκαναν. Τι θα έκανε όμως, ο ΠΑΟΚ δίχως αυτούς; Ναι, να τους μεμφθείτε για το παρόν αλλά… Και να τους συμπαρασταθείτε για το μέλλον. Ο ΠΑΟΚ δεν έχει τελειωμό!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.