Η Ιταλία θέλει το Euro 2028 ή του 2032

Metrosport Team27 Ιανουαρίου 2022

Η Ιταλία είναι έτοιμη να υποβάλλει αίτημα στην UEFA για να διεξαχθεί το στη χώρα το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα 2028 ή του 2032, όπως ανέφερε με δήλωσή του ο ο επικεφαλής της ιταλικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (FIGC).

Ο πρόεδρος της FIGC, Γκαμπριέλε Γραβίνα, σε συνέντευξη Τύπου δήλωσε: «Το αποφασιστικό βήμα για το Euro 2028 είναι τον Μάρτιο και θα παρουσιάσουμε την υποψηφιότητά μας ενώπιον της Εκτελεστικής Επιτροπής της UEFA, η οποία είναι επίσης ανοιχτή για το 2032.

«Θα αξιολογήσουμε μία από τις δύο επιλογές. Θα το κάνουμε με σοβαρό τρόπο, γιατί υπάρχει μεγάλη επιθυμία για ανανέωση των υποδομών, για παράδειγμα στη Φλωρεντία, την Κάλιαρι, τη Μπολόνια και το Μπάρι».

Η Ιταλία δεν είναι η μοναδική χώρα που θα καταθέσει αίτημα στην UEFA, καθώς αρκετές άλλες επιβεβαίωσαν ότι θα υποβάλουν πρόταση για τη διοργάνωση του Euro 2028, συμπεριλαμβανομένων των ποδοσφαιρικών ομοσπονδιών της Αγγλίας, της Βόρειας Ιρλανδίας, της Σκωτίας, της Ουαλίας και της Ιρλανδίας, οι οποίες ανακοίνωσαν κοινή πρόταση του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ιρλανδίας για τη διοργάνωση.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.