Η ημερομηνία ορόσημο για τα μέτρα

Metrosport Team30 Μαρτίου 2020

Μέρα με την μέρα κρίνει την αποτελεσματικότητα της απαγόρευσης κυκλοφορίας η Κυβέρνηση και ανάλογα με την συμπεριφορά του κόσμου και, φυσικά, την επιθετικότητα του ιού θα αποφασίσει πως θα κινηθεί

«Τα δεδομένα που έχουμε στη διάθεσή μας μάς δείχνουν ότι είμαστε στο καλό σενάριο. Το κακό σενάριο δεν ακολουθείται, που είναι ένα σενάριο τύπου Ιταλίας ή άλλων χωρών στις οποίες υπήρξε εκθετική αύξηση και των θανάτων και των διασωληνωμένων» είπε με νόημα ο Σωτήρης Τσιόδρας στην χθεσινή (28/3) ενημέρωση.

Η Κυβέρνηση κινείται σύμφωνα με τις συμβουλές των επιστημόνων και δρα δραστικά με σκοπό τον περιορισμό της διασποράς του ιού. Σύμφωνα, λοιπόν, με την «Καθημερινή» εφόσον οι περιορισμοί τηρηθούν απόλυτα (όπως συμβαίνει σήμερα στη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών) και αποτραπεί η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα μας, η σταδιακή άρση των μέτρων θα ξεκινήσει, με την ημερομηνία ορόσημο να είναι η 10η Μαΐου.

Οπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, ο σχεδιασμός είναι να ξεκινήσει η σταδιακή άρση των μέτρων, όπως και επιβλήθηκαν, με προτεραιότητα στο άνοιγμα των σχολείων και των Πανεπιστημίων. Θα ακολουθήσουν τα καταστήματα, τα εστιατόρια και στο τέλος θα ξεκινήσουν σταδιακά οι αεροπορικές πτήσεις από το εξωτερικό, ανά χώρα και ανάλογα πως θα εξελίσσεται εκεί η πορεία της πανδημίας.

Αυτός είναι και ο λόγος που επέλεξε τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο η Κυβέρνηση να τρέξει την καμπάνια και μέχρι τα τέλη Απριλίου. Η ενημέρωση και η επικοινωνία παίζουν πρωταρχικό ρόλο στις αντοχές του κόσμου ώστε να τηρήσει την ίδια με σήμερα πειθαρχία των απαραίτητων των μέτρων.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.