Η... Ιερά Μητρόπολις των Τσουκαλάδων και ο κατατρεγμένος... ευπατρίδης της

Δημήτρης Μπούζας04 Φεβρουαρίου 2021

Εντάξει είπαμε βρε αδερφέ να πεις δυο κουβέντες και ένα – έστω και δημόσιο – ευχαριστώ, για κάποιον που θεωρείς για τον οποιοδήποτε λόγο ότι είσαι υποχρεωμένος απέναντι του. Όταν όμως αυτόν τον λόγο τον εκλαμβάνεις σαν μια ευκαιρία για να προχωρήσεις σε μια προκλητική και ανεπίτρεπτη προσπάθεια καθαγιασμού συνολικά των «πεπραγμένων» του, τότε σίγουρα δεν βαδίζεις στον σωστό δρόμο.

Γιατί χάνεις το τεκμήριο της άμεμτης κρίσης και εκτίθεσαι στην κοινή γνώμη, η οποία πολυ εύκολα και ως ένα σημείο και δικαιολογημένα χαρακτηρίζει διαφορετικά από ένα απλό και ταπεινό ευχαριστώ, την όλη προσπάθεια σου. Η εισαγωγή αφορά την ακατανόητη και δημόσια «έκθεση» ενός ιεράρχη, του Μητροπολίτη Πειραιά ο οποίος θεωρώντας ιδανική ευκαιρία την υποχρέωση του να ευχαριστήσει τον Βαγγέλη Μαρινάκηγια μια χειρονομία καλής θέλησης, στην ανταπόδωση του άφησε άφωνο το πανελλήνιο, με όσα ασυνάρτητα, ακατάλυπτα και προκλητικά για την κοινή γνώμη ξεστόμισε.

Ο στην κυριολεξία... αθεόφοβος ιεράρχης πέραν των επιτρεπόμενων και λογικών ευχαριστηρίων που όφειλε, προχώρησε όχι ένα βήμα παραπάνω αλλά χίλια, μπαίνοντας ως ταύρος σε ένα υαλοπωλείο, αφήνοντας πίσω του κομμάτια και θρύψαλλα. Ισοπέδωσε ότι βρήκε μπροστά του, αμφισβητώντας δικαστικές αποφάσεις, θεσμούς και ότι κατά την άποψη του ενοχλούσε τον πρόεδρο. Φιλοτεχνώντας το πορτρέτο του οποίου, ο... παρορμητικός ιεράρχης συμπλήρωσε με τον χαρακτηρισμό του «ευπατρίδη» το απίστευτο υμνολόγιο του.

Για αυτό το τελευταίο βέβαια υπάρχουν κάποιες αντιρρήσεις. Γιατί ένας ευπατρίδης δεν έχει καμία σχέση με κάφρους, με αλεπάλληλες διώξεις δικαστικές (ασχέτως απαλλαγών), αλλά και με δραστηριότητες που αφορούν το ποδόσφαιρο και τη σκοτεινή πλευρά του. Προφανώς...ο σεβάσμιος ιεράρχης φαίνεται δεν έχει βγει από τη Μητρόπολη του για να περπατήσει στους δρόμους του Πειραιά. Έτσι, δεν είχε την ευκαιρία να δει τις αφίσες με τους επικηρυγμένους δημοσιογράφους, όπως επίσης και δεν θα του έχει μιλήσει κανείς για τις εκπομπές των Τσουκαλάδων και για τις συμπεριφορές και τις δηλώσεις κατά καιρούς του δεύτερου... ευπατρίδη - σύμφωνα βέβαια με τα δικά του κριτήρια - του απλησίαστου αντιπροέδρου Κώστα Καραπαπά.

Τι είδους συμπέρασμα μπορεί να βγάλει κανείς από αυτή τη νέα πρόκληση η οποία προέρχεται από τον χώρο της εκκλησίας; Μάλλον το γνωστό, ότι αυτή η ομάδα αποτελούσε και αποτελεί κράτος εν κράτει. Μια στέρεη και διαχρονική άποψη η οποία εμφανίζεται εμφαντικά στην εποχή του Κόκκαλη που ανέβαζε και κατέβαζε Υπουργούς και Κυβερνήσεις επί ΠΑΣΟΚ, συνεχίστηκε στην εποχή του ΣΥΡΙΖΑ, με τον Μαρινάκη να ανεβοκατεβαίνει τακτικά τα σκαλοπάτια του Μαξίμου και να πριμοδοτεί ακόμη την προεκλογική εκστρατεία της Δούρου κι έφτασε ομαλά και φυσιολογικά στη σημερινή Κυβέρνηση των Αυγενάκηδων.

Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι υπήρξε μια αρχική κόντρα Μητσοτάκη - Μαρινάκη με τον Πρωθυπουργό να αρνείται να δώσει το χρίσμα του υποψηφίου στον Πειραιά στον υπάλληλο του προέδρου του Ολυμπιακού Γιάννη Μώραλη. Κάτι που ξεπεράστηκε, προφανώς με την μεσολάβηση της κουμπάρας του προέδρου του Ολυμπιακού, Ντόρας Μπακογιάννη. Σήμερα το ερυθρόλευκο κυβερνητικό μπλοκ είναι πανίσχυρο (συμμετέχουν σε αυτό Γεραπετρίτης και άλλα σημαντικά στελέχη) και ως εκ τούτου στο λιμάνι κοιμούνται ήσυχοι, απολαμβάνοντας την αδιατάραχτη παντοκρατορία τους, επί παντός επιστητού. Και όπως διαπιστώνουμε και με τις ευλογίες της εκκλησίας.

Αν θέλετε να σχηματίσετε μια εικόνα που βρίσκεται αυτή η ιστορία με το κράτος εν κράτει, φέρτε μπροστά στα μάτια σας τους εισαγγελείς με τα εισιτήρια διαρκείας, την αθλητική εισαγγελέα που φωτογραφίζεται μπροστά στα τρόπαια του Ολυμπιακού κι επιτίθεται σε όποιον τολμά να επικρίνει τον Μαρινάκη, την κ. Σκολαρίκη, τον κ. Σκουτέρη, την επιτροπή Αυγενάκη με τον Αρκούδη και την Μαρούπα, τους δικαστές της τελευταίας επιτροπής εφέσεων (σ.σ η καινούργια με πρόεδρο των πατέρα δύο αθλητριών του Ολυμπιακού), την εγκληματική ενέργεια σε βάρος του Τζήλου, τα όσα ανομολόγητα πρόσφατα συνέβησαν στο Περιστέρι με πρωταγωνιστές διαιτητές που τους έστησε και τους έστειλε ο Τριτσώνης και ότι άλλο μπορεί να προστεθεί σε αυτή τη μακάβρια λίστα. Συμβουλή μας; Για μια ακόμη φορά μην τρέφετε ψευδαισθήσεις και αυταπάτες.

Αυτά και με την ευλογία του Μητροπολίτη Πειραιά Σεραφείμ.


ΥΓ1: Ακουσα με προσοχή τις απόψεις συναδέλφου που αφαιρούσε τις ευθύνες από τον Ρέμπε για τον ανύπαρκτο μεταγραφικό σχεδιασμό του ΠΑΟΚ. Δεν ξέρω αν υπονοούσε κάποιους άλλους που δεν ήθελε για τους δικούς του λόγους να κατονομάσει. Σεβόμαστε την άποψη του, όμως είμαστε υποχρεωμένοι να διαφωνήσουμε γιατί ο περί ου ο λόγος τεχνικός διευθυντής, επανειλημμένα έχει αποδείξει την ανικανότητά του κι έχει ως εκ τούτου και τις ανάλογες ευθύνες.

ΥΓ2: Απάντηση σε αυτούς που επιθυμούν και ονειρεύονται να φύγει από την Ελλάδα ο Ιβάν. Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ πήρε ήδη το 67% του λιμανιού Θεσσαλονίκης κι έβαλε πλώρη για τα άλλα δύο λιμάνια της βόρειας Ελλάδας, Καβάλας και Αλεξανδρούπολης.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.