Η γελοιοποίηση του Ολυμπιακού απαγορεύει την «αυτοκτονία» του ΠΑΟΚ

Στέλιος Γρηγοριάδης10 Ιανουαρίου 2020

Αγαπητή Metrosport,

Αν πιστέψουμε ότι έπιασε τόπο το μπούλινγκ του Ολυμπιακού στους διαιτητές, γι’ αυτό πέρασαν απαρατήρητα και ατιμώρητα τα ποδοπατήματα των παικτών του Παναθηναικού από τους παίκτες του Ολυμπιακού στο πρόσφατο ματς, τότε δεν μένει παρά να πάμε να πνιγούμε.

Προσωπικά, δεν θέλω να δεχτώ ότι έφαγε το παραμύθι ο Γκεστράνιους, ούτε ότι φοβήθηκε ο Σιδηρόπουλος από το VAR να ανοίξει τα μάτια του Φινλανδού, λέγοντάς του ότι πρέπει να σφυρίξει πέναλτι υπέρ του Παναθηναικού στη φάση που ο Μπα κάρφωσε, στην κυριολεξία, τη φτέρνα του πάνω στο κουτουπιέ του Μακέντα. Ωστόσο, κάποια ερωτήματα ζητούν απάντηση: Ο Γκεστράνιους δεν είδε το πέναλτι ούτε στη ζωντανή ροή του παιχνιδιού, ούτε στο βίντεο. Πώς γίνεται αυτό; Από την άλλη, το VAR δεν το γουστάρει ο Ολυμπιακός, αλλά το VAR για τρίτη φορά φέτος δεν λειτούργησε δίκαια στο “Γ. Καραϊσκάκης”. Είναι σύμπτωση;

Ούτε τον Σιδηρόπουλο γουστάρει ο Ολυμπιακός και το φώναξε με επίσημη ανακοίνωση πριν από το ματς, αλλά ο Σιδηρόπουλος, που ήταν στο VAR, έκανε την πάπια στη φάση του πέναλτι, ενώ θα μπορούσε να στείλει τον Φινλανδό χωρίς δεύτερη κουβέντα στην άσπρη βούλα. Κι αυτό σύμπτωση; Ούτε καν τον Μπίκα, που ο γιος του δουλεύει στις ακαδημίες του ΠΑΟΚ, γούσταρε ο Ολυμπιακός και το φώναξε κι αυτό με την ίδια ανακοίνωση, αλλά ο Μπίκας, που ήταν παρατηρητής διαιτησίας, δεν θα μπορούσε, έτσι κι αλλιώς, να έχει οποιαδήποτε ανάμειξη στις αποφάσεις των διαιτητών. Εδώ δεν υπάρχει ερώτημα, απλώς επιβεβαιώνεται η ανοησία και ο άκρατος λαϊκισμός των ερυθρόλευκων, που προσπάθησαν να σηκώσουν όση σκόνη μπορούσαν φοβούμενοι ότι η ομαδάρα τους δεν θα καταφέρει να νικήσει τον Παναθηναικό, γι’ αυτό πέταξαν τη λάσπη τους ακόμη και στον παρατηρητή διαιτησίας.

Φυσικά, μετά το παιχνίδι, όλα ήταν καλώς καμωμένα. Ο Ολυμπιακός θριάμβευσε γιατί ήταν ανώτερος, το ποδόσφαιρο δοξάστηκε, φάνηκε ποιος είναι ο επικρατέστερος πρωταθλητής και όλα τα σχετικά. Μάλιστα, όπως είπαν οι άθλιοι, ο Γκεστράνιους δεν υπέκυψε στο… μπούλινγκ του Σιδηρόπουλου, που διέκοψε δύο φορές τον αγώνα προσπαθώντας να ανακαλύψει πέναλτι! Με άλλα λόγια, ζητάνε και λίγα ρέστα. Ετσι, για να να υπάρχει γκρίνια και για το μέλλον.

Δεν ξέρω ποιος μπορεί να απαντήσει στα εύλογα ερωτήματα, ξέρω όμως ότι ο Ολυμπιακός, με την καραμπινάτη βοήθεια της διαιτησίας, είναι πάλι μόνο πρώτος σε ένα Πρωτάθλημα “στημένο”, το οποίο θεοί και δαίμονες έχουν συνωμοτήσει για να τον εμποδίσουν να το κατακτήσει. Εχει γίνει, δηλαδή, η πλήρης γελοιοποίηση των επιχειρημάτων του, έχει ξεφτιλιστεί για πολλοστή φορά με την εύνοια που είχε στο ντέρμπι με τον Παναθηναικό, έχει γίνει (ακόμη πιο) αντιπαθής στους νοήμονες Ελληνμες φιλάθλους κι αν όλα αυτά δεν θα εκμεταλλευτεί ο ΠΑΟΚ στην κούρσα για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος θα ισοδυναμεί με αυτοκτονία. Το ρεσιτάλ από γκάφες που έγινε από τους παίκτες του στο ματς με τον Αρη θα είναι έγκλημα αν επαναληφθεί σε οποιοδήποτε άλλο παιχνίδι. Οσες και όποιες αγωνιστικές αδυναμίες να έχει (που έχει αρκετές) ο ΠΑΟΚ, δεν είναι δυνατόν να χάσει τον τίτλο από αυτόν τον Ολυμπιακό.

Ο ΠΑΟΚ κινδυνεύει μόνο από τα δικά του λάθη. Καλά κάνει το όλο σύστημα του ΠΑΟΚ και αφήνει τον Ολυμπιακό να εκτίθεται με τις σαχλαμάρες περί αδικίας, αλλά πρώτιστη υποχρέωση διοίκησης, προπονητή και παικτών είναι να δουλέψουν για να βελτιωθεί και, γιατί όχι, να ενισχυθεί η ομάδα, ώστε να βαδίσει ακάθεκτη προς την κατάκτηση και των δύο τίτλων. Είπαμε: Οταν τρέχουν μόνο δύο, ο δεύτερος είναι αποτυχημένος. Ιδιαίτερα όταν έρχεται δεύτερος επειδή νικήθηκε από τον κακό εαυτό του...

ΥΓ. Μήπως ξέρει κανείς αν υπάρχει υφυπουργός Αθλητισμού;

Στέλιος Γρηγοριάδης

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.