Η φιλοσοφία του Χαριστέα «χρυσάφι» για τον Καρυπίδη

Βασίλης Μάστορας12 Μαρτίου 2020

Ο Αρης, νωρίς-νωρίς, άρχισε να κάνει τον σχεδιασμό του ρόστερ της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. “Σκανάρει” μεταγραφικούς στόχους και ετοιμάζει τις προτάσεις του στους παίκτες, τα συμβόλαια των οποίων λήγουν. Η μία κίνηση είναι αλληλένδετη με την άλλη, οπότε το βαρίδιο του ΒΑΝ δεν επιτρέπει απόλυτη ελευθερία κινήσεων. Κι έτσι ότι γίνεται έχει αστερίσκους, οι οποίοι μπαίνουν λόγω της αναμονής της απόφασης της ΟΥΕΦΑ.

Εκείνο όμως που έχει αξία στον εκκολαπτόμενο σχεδιασμό, είναι η φιλοσοφία του.

Χθες η διοίκηση του Αρη αισθάνθηκε έντονη πίεση από τους ποδοσφαιριστές με θέμα την καθυστέρηση των πληρωμών. Ηταν μία από τις λίγες φορές που έφτασαν στα άκρα, γιατί προφανώς οι καθυστερήσεις είναι πλέον πολύμηνες. Μέχρι χθες, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αγγελος Χαριστέας με κάθε μέσο προσπαθούσε να κρατήσει χαμηλά τις αντιδράσεις

των ποδοσφαιριστών, αλλά προφανώς “κάηκαν” όλα τα επιχειρήματά του. Ετσι κάτω από την απειλή να φθάσουν οι ποδοσφαιριστές σε αποχή, σύρθηκε ο κ. Καρυπίδης χθες στο Ν. Ρύσιο. Λογικά από σήμερα θα αρχίσουν να κυλούν όλα ομαλά και πάλι στον ποδοσφαιρικό Αρη, αλλά οι παίκτες θα εξακολουθούν να περιμένουν συνέπεια από τον κ. Καρυπίδη, στο οικονομικό θέμα.

Αυτή η εξέλιξη, αλλά κυρίως η ποδοσφαιρική κουλτούρα του Χαριστέα, έχει ως αποτέλεσμα να σχεδιάζει ρόστερ το οποίο θα “χτισθεί” βάσει της λογικής και όχι του παρορμητισμού. Ο λόγος έχει να κάνει με την οικονομική βιωσιμότητα της ομάδας την επόμενη χρονιά. Είναι εύκολο να δημιουργήσεις ρόστερ δυσανάλογο με τα προβλεπόμενα έσοδα και μετά τον Δεκέμβριο να τρέχεις και να μη φτάνεις. 

Το δύσκολο είναι να απλώσεις τα πόδια σου μέχρι εκεί που φτάνει το πάπλωμα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα χαθεί το πλεονέκτημα να δημιουργήσεις αγωνιστικά αξιόπιστη ομάδα. Το ζήτημα είναι οι έξυπνες επιλογές που θα προκύψουν από σοβαρό σκάουτινγκ. Αν καταφέρει ο Χαριστέας να επιβάλει τη φιλοσοφία τους στον Θόδωρο Καρυπίδη, θα έχει προσφέρει σημαντική υπηρεσία στον Αρη. Κι αυτό γιατί ο διοικητικός ηγέτης της ΠΑΕ, συνήθως αποφασίζει με παρορμητισμό που είναι ζημιογόνος.

focus

Mια απλή ερώτηση: Οταν η τιμή του αργού πετρελαίου ανεβαίνει η αντίστοιχη τιμή του στο πρατήριο, συνήθως, προσαρμόζεται αντίστοιχα. Γιατί λοιπόν τώρα που λόγω κορωναϊού έχουμε θεαματική πτώση της τιμής παραγωγής του, στα πρατήρια οι τιμές τσουλάνε αργά-αργά προς τα κάτω;

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.