Η ευχάριστη αναμονή του Λουτσέσκου και η ειλικρίνεια του ρεαλιστή Ινγκασον 

Στέλιος Γρηγοριάδης21 Ιουλίου 2022

Αγαπητή Metrosport

Πρεμιέρα επίσημων αγώνων σήμερα για τον ΠΑΟΚ, αλλά ό,τι είχαμε να πούμε εμείς για το ματς με τη Λέφσκι το είπαμε. Απόψε θα “μιλήσουν” οι παίκτες. Κι αυτό είναι που έχει τη μεγαλύτερη, αν όχι τη μόνη, σημασία.

Χθες χάρηκα όταν άκουσα τον Λουτσέσκου να λέει ότι περιμένει κι άλλες μεταγραφές και ενθουσιάστηκα όταν τον άκουσα να επιμένει στην απόκτηση ενός επιτελικού χαφ. Ο οποίος δεν είναι εφικτό να προέρχεται από τη Μάντσεστερ Σίτι ή τη Λίβερπουλ, όπως είπε, αλλά σίγουρα υπάρχουν πολλοί στον πλανήτη γη που είναι προσιτοί οικονομικά και καλύπτουν τις αγωνιστικές ανάγκες του ΠΑΟΚ.

Το ευχάριστο είναι ότι ο Ρουμάνος αναγνώρισε ότι τη δουλειά του οργανωτή δεν μπορεί να την κάνει πια ο Μπίσεσβαρ, ότι δεν μπορούσε ποτέ να την κάνει ο Ελ Καντουρί, άρα αποκλείεται να την κάνει στο μέλλον και ότι δεν είναι κακή η λύση με τον Αουγκούστο, αλλά δεν είναι και αυτή που αρμόζει σε έναν ΠΑΟΚ που θέλει να να βγει (μίνιμουμ) στο Τσάμπιονς Λιγκ, να κατακτήσει το Κύπελλο και να διακριθεί όσο το δυνατόν περισσότερο στο Κόνφερενς Λιγκ. 

Πιθανότατα να αναγνώρισε και κάτι άλλο. Οτι ο ΠΑΟΚ το “10 το καλό” δεν το είχε ούτε όταν πήρε τα δύο (και όχι ένα) νταμπλ, ούτε μετά, αλλά ούτε και από τη στιγμή που ο ίδιος επέστρεψε. Τώρα, λοιπόν, προφανώς βλέπει τη ανάγκη της απόκτησης ενός παίκτη τύπου Σοτέλδο κι αν ένας τέτοιος παίκτης έρθει τελικά, βάζω στοίχημα ότι θα βλέπουμε έναν εντελώς διαφορετικό ΠΑΟΚ. Μακάρι να γίνει μια τέτοια μεταγραφή που ποτέ δεν έγινε, μυστηριωδώς, εδώ και 10 χρόνια, από τη στιγμή που ανέλαβε την ΠΑΕ ο Ιβάν Σαββίδης.

Ακόμη, με εντυπωσίασε χθες ο Ινγκασον με την ατάκα του “Μην περιμένετε να παίξουμε φανταστικό ποδόσφαιρο, πάμε για μάχη”. Ωραίος ο Ισλανδός. Ρεαλιστής. Από πού κι ως πού φανταστικό ποδόσφαιρο στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν από μια ομάδα που τώρα “ανοικοδομείται” και που δεν έχει καν όλους τους παίκτες στη διάθεσή της; Εδώ δεν ξέρουμε αν θα δούμε και στη συνέχεια “φανταστικό” ποδόσφαιρο από τον ΠΑΟΚ, πώς είναι δυνατόν να το περιμένουμε ή και να το απαιτούμε σήμερα; 

Κι ύστερα η Λέφσκι δεν θα προσπαθήσει να αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ παίζοντας καλό ποδόσφαιρο, αλλά με... ανταρτοπόλεμο, ίσως και με... κατς. Με αντιπάλους τέτοιου τύπου, πράγματι μάχη θα δώσεις για να πετύχεις τον στόχο σου και δεν θα προσπαθήσεις (ακόμη και να μπορούσες) να... κρύψεις την μπάλα με περίτεχνες ενέργειες. Απλά, είναι πολύ σημαντικό ένας από τους βασικούς παίκτες της ομάδας να φροντίζει δημοσίως να “προσγειώσει” αυτούς που πετάνε στα σύννεφα, πιστεύοντας ότι ο ΠΑΟΚ, με το “καλημέρα” στη σεζόν θα μοιάζει με υπερομάδα.

Τέλος, ευχαριστήθηκα με τα κολακευτικά σχόλια του Λουτσέσκου για τον Κούτσια και τον Κωνσταντέλια. Θα τους έχει πλέον μόνιμα στην πρώτη ομάδα κι αυτό είναι θετικό. Αλλά για να βελτιώνονται όλο και περισσότερο οι όποιοι νεαροί, τόσο αγωνιστικά, όσο και σε νοοτροπία, δεν αρκεί απλώς να μεγαλώνουν στην ηλικία. Πρέπει να ασχολείται συνεχώς και ο προπονητής μαζί τους. Σωστά;

ΥΓ. Κατά τα άλλα, είναι προφανές ότι στα μεταγραφικά πατήθηκε φρένο, ίσως για να μείνει στην επικαιρότητα μόνο η διπλή αναμέτρηση με τη Λέφσκι, ίσως για να διερευνηθούν κι άλλες περιπτώσεις εκτός του Σοτέλδο, ίσως για να εντοπιστούν και άλλοι παίκτες, σε άλλες θέσεις, ίσως να ισχύουν και όλα αυτά μαζί, συν το εύλογο γεγονός της ύπαρξης παικτών που θα μείνουν εκτός των κορυφαίων ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων στα οποία ονειρεύονταν να παίξουν, αλλά τελικά θα συμβιβαστούν να κοιτάξουν πιο χαμηλά. 

Αυτό, όμως, σημαίνει ότι πρέπει να περάσει και ο Αύγουστος, οπότε αν τυχόν γίνει μεταγραφή ή μεταγραφές τον Σεπτέμβριο, θα μιλάμε για παίκτη ή παίκτες που θα αρχίσουν να παίζουν πολύ αργότερα. Συνέβη πολλές φορές αυτό στον ΠΑΟΚ και δεν ωφέλησε ποτέ. Ούτε τους ίδιους τους παίκτες, ούτε την ομάδα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.