Η εσωστρέφεια και ο διχασμός οδηγούν μοιραία σε αδιέξοδα

Δημήτρης Μπούζας28 Μαΐου 2021

Ο μεγαλομέτοχος πήρε μια δύσκολη ομολογουμένως απόφαση. Σίγουρα θα υπάρχουν αντιρρήσεις και πικρίες. Δικαίωμα του κι ευθύνη του θα πουν κάποιοι που συμφωνούν μαζί του. Αναμενόμενο το να υπάρξουν διαφωνίες και δυσαρεστημένοι. Οι αντίθετες προσεγγίσεις και απόψεις είναι βέβαιο ότι θα συγκρουστούν και ότι θα αποτελέσουν αφορμή οπαδικών αντιπαραθέσεων και το σοβαρότερο και πλέον επικίνδυνο «πεδίο δράσης λαμπρό» για τους καιροφυλακτούντες αντιΠΑΟΚτσήδες της ενημέρωσης. 

Σε αυτό το σημείο πιστεύω πως επιβάλλεται οι διαφωνούντες να καταθέσουν τις τυχόν αντιρρήσεις τους και τη δυσαρέσκεια τους μέσα σε ένα πλαίσιο που θα διασφαλίζει την κανονικότητα της λειτουργίας του όλου οργανισμού, αλλά και την ομαλή ροή του ριζικού ανασχεδιασμού, με τη γενναία μεταγραφική στήριξη που υποσχέθηκε ο μεγαλομέτοχος. 

Χρόνος δεν περισσεύει. Τα περιθώρια είναι στενά και ο διάδοχος του Πάμπλο παρότι παλιός γνώριμος, ως εκ τούτου και «γνώστης» των κρυφών και φανερών εγκλημάτων που διαπράχθηκαν τα δύο προηγούμενα χρόνια, χρειάζεται κι αυτός ένα κλίμα ηρεμίας για να δουλέψει. Αποδεδειγμένα εσωστρέφειες και διχαστικές καταστάσεις δεν οφελούν. Αντίθετα οδηγούν σε αδιέξοδα και σε κρίσεις που στοιχίζουν. 

Για τον ΠΑΟΚ λοιπόν τον οποίο ασφαλώς αγαπούν το ίδιο και οι συμφωνούντες και οι διαφωνούντες με την απόφαση, είναι ανάγκη να χαμηλώσουν οι τόνοι και να κλείσουν τον κύκλο τους οι διαξιφισμοί. Άλλωστε είμαστε σίγουροι πως και οι δυο πλευρές συμφωνούν σε κάτι. Κι αυτό δεν είναι άλλο από την αγάπη τους για το λεβεντόπαιδο που κατέθεσε την ψυχή του στην σέντρα της Τούμπας κι έγραψε την δική του ιστορία. Ο Πάμπλο Γκαρσία θα είναι ισοβίως μέσα στην καρδιά ενός λαού που τον λατρεύει γιατί μπολιάστηκε από αυτόν το επαναστατικό του DNA και τον μπόλιασε με το αντίστοιχο ΠΑΟΚτσήδικο. Ο «Κανάριο» ήταν, είναι και θα παραμείνει ΠΑΟΚτσής. 

Επιστρέφοντας στην παρότρυνση να κλείσουν οι πόρτες του διχασμού και απευθυνόμενοι στο μεγαλομέτοχο, οφείλουμε να του υπενθυμίσουμε τις υποσχέσεις του για ριζοσπαστικές αλλαγές, για νέα στρατηγική και για μια μεταγραφική ενίσχυση ευρωπαϊκού επιπέδου. Επίσης θα προσθέσουμε και την απαίτηση του κόσμου κάποια στιγμή «να καθίσουν στο σκαμνί» και να απολογηθούν όλοι όσοι πλήγωσαν βάναυσα το γόητρο του συλλόγου και οδήγησαν την ομάδα του νταμπλ στο βάραθρο. 

Πέραν όλων αυτών ο Ιβάν επιβάλλεται να ασχοληθεί με την ανάγκη σοβαρής στελέχωσης της ΠΑΕ. Οι ηττοπαθείς συμπεριφορές συγκεκριμένων απέναντι στα παντός είδους λαμόγια με τα οποία σημειωτέον υποχρεώθηκε να γνωριστεί, γιατί του τα πλάσαραν ως πολύτιμους φίλους (να μην αναφερθούμε σε ονόματα κι έχουμε μπελάδες με δικαστήρια για ευνόητους λόγους) πλήγωσαν το κύρος του συλλόγου και την περηφάνια των ΠΑΟΚτσήδων. Είναι καιρός να αναλάβουν δράση και ευθύνες κάποιοι λουφαδόροι. Οι δημοσιογράφοι κουράστηκαν να αντιμετωπίζουν τους εχθρούς του ΠΑΟΚ και όσους συκοφαντούν και τον σύλλογο και τον ίδιο το μεγαλομέτοχο. Και αντίστοιχα κάποιοι που όφειλαν να μπουν μπροστά να παριστάνουν τα παγώνια. 

Ιβάν, επέλεξες τον Λουτσέσκου και την απόφαση σου θα την σεβαστούν όλοι. Ακόμη και αυτοί που διαφωνούν, γιατί έτσι πρέπει. Το τι ειπώθηκε ανάμεσα σας είναι κάτι που σας αφορά. Εκείνο που όμως έχουμε εμείς να πουμε, είναι ότι οι ΠΑΟΚτσήδες παράλληλα με τον σεβασμό στο πρόσωπο σου, διατηρούν ακέραιη την απέραντη αγάπη τους για τον Πάμπλο Γκαρσία, με ό,τι σημαίνει αυτό.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.