Η επόμενη ημέρα του Άρη έχει 12 ερωτηματικά

Κωστής Παναγιώτου02 Απριλίου 2022

Ο σχεδιασμός της επόμενης σεζόν για τον Άρη μπορεί να απέχει οκτώ αγώνες, αλλά το καλοκαίρι του 2022 δώδεκα συμβόλαια της πρώτης ομάδας φτάνουν στο τέλος τους. Ανάμεσα τους ποδοσφαιριστές με καταλυτικό ρόλο στην πορεία του Άρη την τελευταία διετία και άλλοι που πέρασαν από «Κλεάνθης Βικελίδης» και δεν ακούμπησαν.

Η διοίκηση και ο Χερμάν Μπούργος μετά το τέλος των αγωνιστικών υποχρεώσεων θα κάτσουν στο τραπέζι να αποφασίσουν για την επόμενη ημέρα του συλλόγου. Δύο παράγοντες, όμως, θα κρίνουν κατά πολύ αυτές τις συζητήσεις.

Πρώτον το ευρωπαϊκό εισιτήριο της επόμενης χρονιάς θα καθορίσει και το μέλλον αρκετών ποδοσφαιριστών. Άλλωστε μια πορεία σε ευρωπαϊκή διοργάνωση παραμένει μεγάλος στόχος για τη διοίκηση.

Δεύτερον και πιο σημαντικό η υπόθεση του Ντουρμισάι και η πιθανή απαγόρευση μεταγραφών το προσεχές καλοκαίρι. Σε μια τέτοια περίπτωση οι συζητήσεις θα έχουν διαφορετική βάση και δύσκολα μπορεί να μαντέψει κανείς τι μέλλει γενέσθαι για το μέλλον των «κίτρινων».

Οι προτεραιότητες και ο Γκάνεα

Από τα 12 συμβόλαια που φτάνουν στο τέλος τους ορισμένα έχουν άλλη προτεραιότητα. Ο λόγος για τους Χαβιέρ Ματίγια, Ντάνιελ Σούντγκρεν και Φακούντο Μπερτόλιο, ενώ στην ίδια κουβέντα έχει μπει το τελευταίο διάστημα και ο Κριστιάν Γκάνεα.

Ο Ρουμάνος φέτος διανύει μια την καλύτερη σεζόν του με την κίτρινη φανέλα. Παρότι τον Ιανουάριο υπήρχαν σενάρια για αποχώρησή του, εν τέλει παρέμεινε στην ομάδα και σήμερα αποτελεί μια από τις σταθερές του Αργεντινού τεχνικού.

Η ανανέωση του συμβόλαιό του θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες. Παρόλα αυτά ο ίδιος δεν έχει δείξει αρνητικός να συνεχίσει στον Άρη.

Ο Σούντγκρεν βρίσκεται πιο ψηλά από όλους στη σχετική λίστα, καθώς οι δύο πλευρές έχουν κάτσει στο τραπέζι. Στην αρχή η απόσταση στο οικονομικό ήταν μεγάλη, αλλά πλέον μοιάζει να έχει μειωθεί σημαντικά. Μένει να φανεί αν τελικά θα υπάρχει οριστική συμφωνία και ο Σουηδός συνεχίσει να αγωνίζεται στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Ο Ματίγια πριν την αποχώρηση του Τζέγκο από την ομάδα έμοιαζε απίθανο να συνεχίσει και του χρόνου στους «κίτρινους», ενώ πλέον αποτελεί βασικό και αναπόσπαστο κομμάτι. Η παραμονή του δεν είναι δεδομένη, αλλά υπάρχει διάθεση για συζήτηση με σκοπό να ανανεώσει.

Τέλος, το μεγαλύτερο ερωτηματικό αυτή της κατηγορίας είναι ο Μπερτόλιο. Ο Αργεντινός είναι σκιά του περσινού του εαυτού και έχει βάλει σε σκέψεις τους ανθρώπους της ομάδας για ανανέωση της συνεργασίας τους.

Παρόλα αυτά γνωρίζουν άπαντες την αξία του και η παραμονή του συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες. Υπήρξε μια επαφή για ανανέωση, αλλά οι απαιτήσεις του θεωρήθηκαν υπερβολικές και όλα πάγωσαν. Πλέον, όμως, φαίνεται να έχει αλλάξει στάση και η κουβέντα για ανανέωση αναμένεται να μπει πάλι επί τάπητος.

Οι «τιμής ένεκεν»

Σε αυτή την κατηγορία μπαίνουν δύο ποδοσφαιριστές, ο  Γιώργος Δεληζήση και ο Μπρούνο Γκάμα, οι οποίοι βρίσκονται στο κίτρινο στρατόπεδο πέντε και τέσσερα χρόνια αντίστοιχα.

Βέβαια έχουν και μια ειδοποιός διαφορά. Ο Έλληνας κεντρικός αμυντικός φέτος έχει καταγράψει μόνο τέσσερις συμμετοχές ( 301 λεπτά ). Η τελευταία του συμμετοχή ήταν στις 20 Νοεμβρίου 2021, στη βαριά ήττα με 5-0 από τον ΠΑΣ Γιάννινα εντός έδρας. Η παραμονή του θα έχει χαρακτήρα τιμής ένεκεν για τον 34χρονο, ενώ τα σενάρια να συνεχίσει σε κάποιο πόστο στης διοίκηση του Άρη απέχουν μέχρι στιγμής από την πραγματικότητα.

Από την άλλη ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός είναι και φέτος από τους πρωταγωνιστές, έχοντας 7 γκολ και 2 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις ( 28 συμμετοχές, 1.684 λεπτά ). Στην εξίσωση της ανανέωσης του έχει μπει ο παράγοντας ηλικία, καθώς ο Γκάμα διανύει το 35 έτος της ζωής του. Σε περίπτωση ανανέωσης ο Πορτογάλος θα περιοριστεί σε λιγότερες συμμετοχές σε σχέση με τη φετινή χρονιά.

Οι «φευγάτοι» και ο Κουέστα

Τέλος, υπάρχουν ακόμα έξι ποδοσφαιριστές, οι οποίοι δύσκολα θα συνεχίσουν και την νέα σεζόν να αγωνίζονται στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Σε αυτή τη λίστα ανήκουν οι Δημήτρης Μάνος, Εμανουέλ Σάκιτς, Κρίστιαν Λόπεθ, Λερίν Ντουάρτε, Γιόχαν Μπεναλουάν και Χουλιάν Κουέστα. Ο τελευταίος είναι μια ειδική περίπτωση.

Αρχικά υπάρχει το σενάριο της ανανέωσής του ως δεύτερος τερματοφύλακας, διότι η απόκτηση ενός γκολκίπερ πρώτης γραμμής θεωρείται δεδομένη. Παρόλα αυτά η αποχώρησή του καλοκαίρι μοιάζει πιο πιθανή τη δεδομένη στιγμή.

Οι υπόλοιποι πέντε που αναφέραμε μόνο με θαύμα θα συνεχίσουν να φορούν την κίτρινη φανέλα τη σεζόν 2022/23. Ο Ντουάρτε και ο Λόπεθ βρίσκονται ουσιαστικά ήδη εκτός ομάδας, ενώ ο Μπεναλουάν παρότι αγωνίστηκε, έστω και λίγο, στις δύο τελευταίες αγωνιστικές της κανονικής περιόδου ( Αστέρας Τρίπολης, Ολυμπιακός ), μπαίνει και εκείνος στη κατηγορία με τους δύο προηγούμενους συμπαίκτες του.

Οι Μάνος και Σάκιτς, παρότι, όποτε τους ζητήθηκε να βοηθήσουν δήλωσαν παρών, θεωρείται απίθανη η παραμονή τους στο ρόστερ της νέας χρονιάς.

Αναλυτικά οι 12 ποδοσφαιριστές των οποίων τα συμβόλαιά τους λήγουν το καλοκαίρι του 2022:

-Χουλιάν Κουέστα ( 31 ετών )

-Γιώργος Δεληζήσης ( 34 ετών )

-Γιόχαν Μπεναλουάν ( 35 ετών )

-Ντάνιελ Σούντγκρεν ( 31 ετών )

-Κρίστιαν Γκάνεα ( 29 ετών )

-Εμανουέλ Σάκιτς ( 31 ετών )

-Χαβιέρ Ματίγια ( 33 ετών )

-Λερίν Ντουάρτε ( 31 ετών )

-Φακούντο Μπερτόγλιο ( 31 ετών )

-Μπρούνο Γκάμα ( 34 ετών )

-Δημήτρης Μάνος ( 27 ετών )

-Κριστιάν Λόπεθ ( 32 ετών )

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.